Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 163/1014 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    daha once yuzlerce defa yazdik

Insanlarin maasi ile ev fiyatlari arasindaki baglanti coktan koptu metropol sehirlerde

Cunku Istanbul butun TUrkiyenin ortadogunun Alamancinin ve Amerikancinin parasini ceken bir yer.

Boyle bir durumda Istanbul da ucretler dusukmus yok efendim issizlik orani yuksekmis bunlar farazi muhabbettir. Global piyasada yerini almis bir yer Istanbul. Daha 2-3 sene oncesine gore araplar gozu kapali gormedikleri sitelerden 100 daire bir den aliyorlardi. Keza Ingiliz yatirim fonlarida bunu yapti

Bunun ustune bir de KORKUNC miktarda kara para ve vergilendirilmemis para var Turkiyede. Bu serseri para serserilerin elinde oldugu icin ve serserilerde egitimsiz oldugu icin ilk yaptigi sey ev almak. Nerden alacak bu evi? Adiyamandan yada Agridan degil heralde

Bir akrabam Agri nin Tutak ilcesinin bir koyune ogretmen olarak yollanmisti. Onun dedigine gore dag tas butun koylu ve ciftcilerin Istanbul da evleri varmis. Inanamamistim. Anladikki Turkiye nin neresinde yasarsan yasa yatirim olarak Istanbul dan ev aliniyor.

Istanbul artik bir sehir degil bir economic zone bir ulke olmus. Bunu anlayinca Istanbuldaki ev fiyatlarinin reelde asla dusmeyecegini de anliyorsunuz.

Istanbul un disina cikinca ister Ankara ister Izmir olsun bir koy bir Anadolu havasi basliyor. Istanbul bambaska. Bunu bilen genclerde Istanbula akin ediyorlar

Ister Alamanci ister ABD deki gurbetci herkesin dilinde Istanbul da yasamak ve beyaz yakali beyaz TUrk olma hayali var. Butun Turklerin nihai ulasilmaz istegi budur. Ben dahil.
    İstanbulda yaşayanlarda güneye veya egeye yerleşmek istiyor. Bence istanbulu pas geçip nihai hedefe gelin ;)

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

hahhaah, bazı kişiler var dünyada sadece kendilerinin gezdiklerini filan zannediyorlar.
    gezmeyi bırak, abd de bende yaşadım, mandrake nin anlattıklarından dolayı bazıları istanbul ile abd nin onemli bir kaç şehrini aynı kategoride zannederler mi acaba diye düşünüyorum, ama sonra bu devirde buna kimse inanmaz sonucuna ulaşıyorum eğer kişi yandaş filan değilse.

olay çok net: abd nin büyük şehirlerine göre istanbul köy mertebesindedir. istanbul sokaklarında gezin, trafik, yeşil alan eksikliği, kaba tiplerin işgali gibi alanlardaki pespayeliği ve rezilliği ilk elden görebilirsiniz. 10 yıl once bu kadar değildi mesela, ancak mevcut zihniyetin beton lobisi ile işbirliği neticesinde istanbul köy mertebesine indi.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hahhaah, bazı kişiler var dünyada sadece kendilerinin gezdiklerini filan zannediyorlar.
    gezmeyi bırak, abd de bende yaşadım, mandrake nin anlattıklarından dolayı bazıları istanbul ile abd nin onemli bir kaç şehrini aynı kategoride zannederler mi acaba diye düşünüyorum, ama sonra bu devirde buna kimse inanmaz sonucuna ulaşıyorum eğer kişi yandaş filan değilse.

olay çok net: abd nin büyük şehirlerine göre istanbul köy mertebesindedir. istanbul sokaklarında gezin, trafik, yeşil alan eksikliği, kaba tiplerin işgali gibi alanlardaki pespayeliği ve rezilliği ilk elden görebilirsiniz. 10 yıl once bu kadar değildi mesela, ancak mevcut zihniyetin beton lobisi ile işbirliği neticesinde istanbul köy mertebesine indi.
    Kendisi çalıp kendisi oynuyor boşver. gülüp geçiyorum

10 senedir aynı terane. bi çöp almadı. Köprüyapıldı arsa alalımmı diye topic açıyor izmir bilmem nerden. tee allahım..

Proje gündeme henüz yeni düşmüşken alma 3 sene sonra alalımmı diye sor fiyatlar 3 katına çıkmışken

ilkokul mezunu emlakçılar bile 1000 basar eğitimlisine. hele bunun gibisini cebinden çıkarır.

Sonrada ah eğitim vah eğitim..

bu arada özellikle cebinden beş para çıkmadan evi yenilensin diye uğraşan bir kısım halk ve beton lobisi marifetiyle kümes gibi evlere mahkum edildiğimiz bir gerçek. kısaca "kat karşılığı" finansman modeli olarak bilinen yöntemde mevcut duruma göre inşaat emsallerinin artışı hedefleniyor. bu sayede ekstradan ortaya çıkan daireleri satan müteahit tüm operasyonu finanse ediyor, ev sahipleri de bedavaya (veya nispeten düşük bir meblağla) evlerini yeniliyor.

günümüzde yaşanan rezilliğin temelinde bu uyanıklık ve emsal artışları var. son zamanlarda reel gelirleri oldukça düşen ortalama Türk vatandaşı bu yüksek fiyatlardan nasıl ev sahibi oalcağını düşünmeden edemiyor. ayrıca sokaklarda gezildiğinde kiralık/satılık ev ve ticari ünite fazlalığı dikkat çekiyor. insanların karnını doyuracağı bir ekosistem olarak düşünüldüğünde rant üzerinden daha fazla insanın geçinmesi ne kadar mümkün olacak, bir soru işareti. ülkenin çıkarları açısından çarkın dönmemesi ve gerçek çözümler içn bir an önce adım atılması gerekiyor ki bu sayede çevre, yaşanabilirlik ve sürdürülebilirlik, trafik ve milli güvenlik faktörü gibi konularda son dönem şehirleşmesinin yarattığı mahsurlar azaltılabilsin.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Peoperty Management sirketleri vardir ABD'de, siz diyelim ki Florida'da konutu alirsiniz, verirsiniz bu sirkete, sizin adiniza, kiralar, kiralari toplar, odemeyen olursa evi bosaltmak icin hukuki islemleri yapar, bakim tutumu yapar, ( bunlardan sizin konut basina duseni siz odersiniz) ve buna karsilik konut gelirinin % 10'nu alir.

Siz ne ugrasirsiniz, ne de yorulursunuz.

Bu sirketlerin cok katli binlarda giriste bir ofisi olur, Apt.Mng.'i orada calisir, binanin bir de super'i vardir, o da handy man'dir ve ufak tefek herseyi o halleder.

Yani orada diyelim ki 1.000 dolar kira gelirinizi, yatiriminizin geliri olarak degerlendirebilirsiniz.

Bizde ise durum cok farklidir.

Bu adam zaten konut alirsa ABD'de alir.

Bu sayfalarda yazdigi sadece goy goy, benim bildigim 10 seneden beri.

6. Istanbul'da 2016'da satilan konut sayisi 17.000, toplam stok 1.5 Milyon konut.

Bu adam hep ucuz der.

Bu rakkamlara bakip, kapis kapis gidiyor sanir.

Cunku tum bilgiyi gazetelerin palavralarindan toplar ve okumaz arastirmaz.

O yuzden gulup gecmek tek cozum.

Başka ne olabilir ki.

Bu zamana kadar iddialı yazıpta mort olmadığı konu veya kıyas görmedim. görsem dişimi kıracam.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Eski forumda yazmıştım ; işyerinden bir komşumun Caddebostan'da kentsel dönüşümden 2013 ten beri satılık olan evini ...

İlk piyasaya çıktığında 1.500.000 usd istiyordu , Müteahhit çatı dubleksini 2014 te 2.500.000 usd ye satmıştı .

Bizim arkadaş fiyatı 650 000. usd ye kadar indirmesine rağmen ne gelen ne giden olmuş.

Müteahhit 13 cü kattaki (manzara sonsuzmuş) dairesini 2.000.000 usd ye satılığa çıkarmış idi. Geçen hafta 3.700.000 TL den satmış . ( 1.040.000. usd)

http://www.yuvako.com/satilik/istanb...i-bina-premium
    Bunun esdegeri NY manhattan mi diyelim

Oradaki kasvet deniz renginin kahverengiye burunmus olmasi, sokaktaki insanlarin arap zenci cogunlugunda olmasindan ve guvenligin Istanbula gore cok cok daha kotu olmasinida gozonune alirsaniz bedavaya gitmis.

Ama su var. 10 sene oncesine gore buyuk artislar var dolar cinsinden, Demekki global yatirimci elini kolunu saga sola uzattikca Istanbuldaki fiyatlarda batidaki emsallerine ulasacak.

Siz dua edin, politik istikrarsizlik patlayan bombalar siyasi sorunlar basibos hukumet yuzunden fiyatlar olaganustu geride kaldi. Bir de uzerine emlak vergisi yok ABD deki masraflarin hicbiri TR de yok ve fiyatta komik derecede ucuz. Arap tabiki gidip Istanbul dan alir. Irkcilik gorecegi ezan sesini duyamayacagi NY u ne yapsin?

Sayfa 163/1014 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •