GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ın 2024 yılına ait net karı ise 91.2 milyar tl.
Printable View
GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ın 2024 yılına ait net karı ise 91.2 milyar tl.
KCHOL ve AEFES takibimde. İlki 2 aydır soluksuz satış yiyor. İkincisi de 1 aydır. KCHOL'de yabancı satışı halen devam ediyor, AEFES'te ise yabancı satışı sona erdi.
Son 2 ayda KCHOL'de 1 milyar lota yakın işlem oldu ve kağıt 208 tl den 169.90 a indi yani %20 ye yakın değer kaybetti son 2 ayda. BİST yukarı yönde giderken oldu bu ve oldukça garip bir durum çünkü bu kağıt lokomotif bir kağıt, betası da pozitif.. Tedavüldeki lot sayısı 700 milyondan az. Son 2 aylık 1 milyar lota yakın işlem hacminin 5 te 1 i net yabancı çıkışı kaynaklı ki 200 milyon lot eder. Bu da kağıttaki yabancıların çoğunluğunun satıp çıktığı demektir. Grafiğine baktığımda 150-160 aralığında kağıdın stabilize olmasını beklerim. Şu anki 169 küsürden bir %5-10 daha aşağıya gelebilir. Bu da 150-160 aralığının muhtemel dip seviyesi olacağına işaret ediyor tabii mevcut konjonktürde. Küresel bir satış dalgası yaşanırsa 150-160 aralığı devreden çıkar.
BBVA yöneticileri çok yeteneklidir. Arjantin'de tango yapar, Türkiye'de halay. Şirketlerinin piyasa değerini yükseltmenin nimetlerinin farkındalar. Yapı Kredi, Akbank, İş veya diğer sektörlerden türk şirketlerinde bu vizyon yok. Benim olsun küçük olsun zihniyeti kobilerde olduğu gibi devlerde de mevcut. Garanti bu piyasa değeriyle istediği orta ölçekli bankayı yutabilecekken YKB oturup kendini alacak arap müşteri beklesin.
Adamlar kağıtlarımızı geri almak için 2 milyar dolar ayırdık dediklerinde bizim dahi türk yatırımcıları zerre kadar ciddiye almadı. Aylarca fiyatı kımıldamadı, sonra borsa ilk yükseliş dalgasını gerçekleştirdiğinde bu gene arkadan yavaşça gelip ardından verdiklerini depremde geri aldı. Borsanın kapatıldığı gün büyük bir alım yapmıştım ancak o günkü işlemler iptal edilince sapı kaldı elimde. Allahtan dolar bozdurmak için acele etmemiştim.
KCHOL bu piyasa değeriyle zarar açıklarken fiyatın düşmesi normal değil mi? Yatırımcı kısa sürede durumun düzeleceğine inanıyorsa bu düşüş fırsat olarak yorumlanabilir ancak yüksek faiz ortamında 33'lük mü yoksa 99'luk tesbihle mi sabır çekilmeli?
AEFES kral şirkettir ancak bu düşüşü Arçelik veya Şişe'dan daha derin mi? Gerçi hızlı tüketim ürünlerini ağır sanayiyle bir tutmamak lazım.
Bu sabah YKBNK lerin hepsini ortalama 32.20 den verdim ve 4 aya yakın bir mal taşıma sürecinden sonra ful nakde döndüm. Hayırlı olsun. 😊
4 ayda %25 kazanç elde ettim. Öte yandan 4 aylık PPF getirisi yani risksiz kazanç %16. Bunun 9 puan üzerinde bir kazanç söz konusu. Hiç de ahım şahım bir reel kazanç değil ama mevcut testere piyasasında fena da değil, şikayet etmiyorum. 4 aylık kazancım dolar bazında %20 ve bu da fena değil.
Benim beklentim 4 aylık bir vadede kağıdın 35 i aşmasıydı ama bu gerçekleşmedi, en fazla 33 leri gördük. Körfezden beklediğim haber gelmedi ve sadece söylenti olarak kaldı. Sonuç itibariyle de 25 küsürden aldığım YKBNK leri 4 ay sonra 32 küsürden satıp ful nakde döndüm ve bu treyd 4 ayda %25 lik bir kar ile sonuçlandı.
Uzunca bir süre banka hisselerine girmem artık. YKBNK bir hafta önce 33.58 i görmüştü. 35 i geçme ihtimali bana yüksek görünüyordu ama olmadı. Belki ben sattıktan sonra yakın bir vadede 35 i geçio 40 a doğru yol alır, kim bilir. Ama artık banka hisseleri ile ilgilenmiyorum en azından uzunca bir süre.
Radarımda an itibariyle AEFES ve KCHOL var. Bunları yakından takip ediyorum.
Dün KCHOL çok yüksek bir hacimle 169.90 dan kapanmıştı. Bir ihtimal burasu geçici dip olabilir, bugün hisse ciddi bir tepki verdi. Kapitülasyon seviyesi belki burasıdır, bunu zaman gösterecek.
Öte yandan AEFES i çok cazip buluyorum çünkü Coca Cola İçecek'in %50.2 si AEFES'in. Bu hisse ile birlikte diper iştiraklerin değeri AEFES'in piyasa değerinş aşıyor yani şirketi bedavaya almış oluyorsunuz. Rusya ile olan problem yakun/orta vadede çözülecej zaten.
ABI InBev'in piyasa değeri 100 milyar euro. AEFES'in ise 3 milyar euro bile değil. Kaldı ki CVI'dekş %50 küsürlük hissenin ederi zaten bu kadar, şirket sıfır değer ile işlem görüyor hemen hemen. Bu şirket yakın takibimde
Benim treyd vadem 3 ay ile sınırlıdır ve genellikle bu süreyi aşmam. YKBNK'de 4 aya yakın kaldım yani süremi 1 ay aştım. Bunun nedeni Körfez kaynaklı söylentiler ve zamanın borsa için yılın en güzel zamanı olmasıydı (yılın sonuna doğru ve yeni yılın başı). Hisse 35 in üstüne bir türlü atamadı kendini 4 ayda.
Şimdilik parayı PPF'de park edeceğim. Önümüzdeki 3 ayda Nisan sonuna kadar %12 getirisi olur. Nisan sonu benim dolar hedge %99 ihtimalle zarar yazacak, bu zararı 3 aylık PPF getirisi telafi eder. 😊
Abi bol kazançlar.
Benim robot 120 dk bakıyor, KCHOL az önce aldı.. gibi. :)
https://i.hizliresim.com/1cysj6w.png
https://i.hizliresim.com/lwba6g5.png
Selam INVENTOR. KCHOL için dünkü 169 kapanış pekala geçici bir kapitülasyon seviyesi olabilir. Mevcut piyasada V tipi bir tepki beklemek ne derece doğru olur acaba? AEFES e baktığımızda L tipi bir tepki görüyoruz. Muhtemelen KCHOL'de W tipi olur bana göre.
Şunu da not edeyim. Treyderler 2 ye ayrılır: işini bilenler ve salak olanlar. İşini bilen treyder "zarar yazan" treyderdir yani gerektiğinde zarar almasını bilen treyderdir. Salak treyder ise zarar yazan pozisyona saplanıp kalan ve zarar yazamayan treyderdir, onun önceden belirlediği bir stratejisi veya işler yolunda gitmediği zaman uygulayacağı bir B planı yoktur. Ne yapıp edip işini bilen treyderler kategorisine dahil olun.
Bear Stearns efsane CEO'su Alan "Ace" Greenberg'ün şu lafı altın değerindedir:
The definition of a good trader is a guy who takes losses.
Bunu asla unutmayalım, son derece önemlidir. İşini bilen treyderin en anlamlı tanımı budur.
Son 4 ayda BİST %10 çıktı ama YKBNK %25 prim yaptı. Beta kurtardı beni. Gönül isterdi ki %25 yerine %50 kar yazalım ama piyasa ne kadar verirse onu kabullenmek zorundayız. Malum, testere piyasası bu, tartışma veya daha yüksek bir getiride ısrar etme lüksümüz yok. Piyasa ne derse o.
2022 yılında BBVA GARAN gönüllü hisse geri alımını beheri 15 tl den yani 85 euro cent üzerinden yaparken geri kalan %14 lük (587 milyon lot) hisseyi de 500 milyon euro ödeyerek toplayıp bankanın %100 üne sahip olabilirdi ama bunu yapmadılar. Büyük bir fırsat kaçtı. 0 zaman 500 milyon euro eden %14 lük hissenin değeri şimdi 2.2 milyar euro. Bankanın %100 üne sahip olup borsa kotasyonundan çıkıp özel statüye geçmeleri gerekiyordu ama bunu yapmadılar.
Veya da QNB gibi uyanıklık yapıp halka açıklık oranını binde 1 e indireceklerdi. O zaman da bankanın piyasa değeri şu anki 15.5 milyar dolar yerine belki 100 milyar dolar olurdu. Eh QNB 30 milyar dolar ediyorsa GARAN da herhalde 100 milyar dolar eder tabii binde 1 lik halka açıklık oranıyla. Burası BİST, dünyanın hiç bir yerinde olmayacak gelişmeler burada olabiliyor.
Binde 1 lik halka açıklık oranı nedir ya! Böyle bir şey olabilir mi? Ama BİST'te oluyor işte ve ortaya suni değerler çıkıyor.
Hayyyydaaaaaaaaaaaaa ..:oleyo: Şaka şaka. Biraz daha altlardan alabilirdin 22-23 gibi. 200 günlük destek den (benim takip ettiğim)
https://i.hizliresim.com/12e1l9c.png
alsan çok daha iyi olacak idi. Neyse hayırlısı. Çıkman tamam da bir daha asla demeni ilginç buldum. Bak bu kadar rapor mapor geliyor falan devamlı her gün up up up fiyat güncellemesi falan.? :halay:
Etmez . PPF de öyle bir getiri var ki senin borsadaki 4 ayda yüzde 25 getiriyi bile cüce gösterdi. Aylık yüzde 3.5-4 çok ciddi bir oran. Hele doların yüzde 1 1.5 larda kaldığını düşünürsek her ay dolar bazlı yüzde 2-3 net getiri. Herkesin üzerinden silindir gibi geçiyor şu anda.
Borsa da her iş öyle senin düşündüğün gibi bir finansal akılla yapılmıyor amaç farklı idi TH. Garanti geri alımı başlı başına bir saçmalık idi zaten. Geri alım yapıyorsan hepsini topla çık piyasadan. Bunlar bir kısım geri alıp diğerin de de full kontrole geçtiler. Yani asıl amaç bir nevi piyasa kontrolü idi. Garanti nin o geri alım evveli ve sonrası günlük hareketlerine bakarsan çok açık göreceksin. Mesela sanayi holding bilmem ne şu bu yıkılırken garan 0.50+ da ısrarla tutuluyor. O bütün bankacılığı tutuyo. Bankacılık endeksi tutuyor. Yani dediğim sektörlerde rahat rahat açık/mal yedirme yapılırken GARAN ile millet ürkütülmüyor. Endeks müh. işte bildiğin.
QNB den bahsetmişsin orada da yüzde 99.88 u yabancı gözüken bir şirket. O da tamamen yabancı oranı için dizayn edilmiş bir durumda. Oldum olası şu yabancı oranı işini saçmalık bulurum zaten. 900 milyar!! PD var bankanın. Ne banka imiş be. 27 milyar kar ile 8 küsür pd/dd inden fiyatlanan bir banka. 3 de birine düşse BIST ın oranları falan komple değişir. İşte kilit 2 hisse kontrol için. GARAN ve QNBTR
FED total assets ler 6.8 trilyon dolara düşmüş durumda. 9 trilyon dolar ile zirveyi görmüş idi. NASDAQ teknolojiler coinler borsalar altın gümüş allah ve verdi ise hepsi her gün yeşil. Şansa bir tanesi yüzde 2-3 eksi günlük yaktı mı orada 3 saat bile kalamıyor deli gibi alım geliyor yeniden. FED varlık alımı yapıyor yükseliyordu güya faizler 4.5 da bilanço küçültüyor ama yine yükseliyor. Rusya ukrayna savaşı çıkıyor en fazla etkilenen AB ve almanya. Borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. Savaş çıkıyor borsa yükseliyor savaş bitecek deniyor BİR DAHA YÜKSELİYOR. Devamlı yükseliyor herşey. "always goes up".
TH selamlar
Herkese selamlar.....
TH şöyle bir formül vardı ama hep ya unutuyorum ya da eksik hatırlıyorum;
(Garanti üzerinden gidecek olursak)
Özkaynaklar 331 tl ,ödenmiş sermaye 4,2 tl
Böl birbirine 331/4,2=78
Mevduat Faizi (risksiz getiri) %50 alsak 100/50=2 senede kendini amorti ediyor bu durumda borsadaki getiri de en az 2 katı olmalı
Bu durumda Garanti Hissenin minumum fiyatı 78x2=156 ve üzeri olmalı....
Borsa da risk aldığınıza göre 2 katı ve üzerinde getiri olmalı
Minumum 2 katı üzeri getiri olmalı 2 katı üzeri ise göreceli
Siz riski sevmiyorsunuzdur borsadaki getiri 3 katı olmalı deyip 78x3=234 tl bulabilirsiniz Garantinin (hedef)hisse fiyatını...
Sevgili TH
1)Bu formüle katılyormusun?
2)Formülü doğru mu hatırlıyorum...?
Saygılar/Başarılar
Sn TH
Ykbnk üzerinden gidecek olursak
Yıl sonu Özkaynaklar 196 olsa
196/8,4(ödenmiş sermaye) =22 tl hisse başı fiyat
Çarp 2 ile 44 tl Ykbnk için makul değer....
44 üzeri ise sizin risk iştihaınıza kalmış....
Sevgili TH
Ykbnk ın araplara satışı söylentilerinde Koç ların banka için 8,5 milyar dolar istediği üfürülmüştü....
8,5 milyar dolar bugünkü kurla 303 ediyor (katrilyon mu,trilyon mu artık neyse)
Benim 44 tl makul hisse fiyatı hesabına göre Ykbnk ın piyasa değeri 44x8,4=369 ediyor
%20 daha pahalı değer biçmişim ben Ykbnk a Koçlardan
(Dip Not;Mevduat faizini %50 değil de %45 alsam daha da yaklaşırım Koçların istediği rakama)
Katılırmısın?
Saygılar/Başarılar....
Aynen öyle hocam. ABD'li bir fon vardı GARAN hissesinde hisse geri alımı arifesinde,yöneticisi Türk olan bir fon, elinde yüklü GARAN pozisyonu vardı bunların, baştan cızırtı yaptı 15 tl çok düşük dedi, bu fiyattan vermeyiz dedi ama sonra 15 tl den koşa koşa elindeki tüm GARANları verdi. Bir de bu adam okumuş çocuk olacak, ABD piyasasında yetişmiş ona sorarsan. Bunun gibi fonları yönetenler boş adam boş. Oturup sohbet etsen DD den PD den FK dan FAVÖKten NAV dan free cash flow'dan bahseder sana hava atar ama iş icraata geldi mi fos diye sönerler.
KCHOL bugün yüksek hacim ile tepkisini verdi ama 169-170'de tutunabilecek mi acaba? "Dead cat bounce" olabilir bu tepki. KCHOL ederinin altında bana göre hem de oldukça altında ama piyasa benimle ayni fikirde olmayabilir. Piyasa ile fikirlerin örtüşmesi gerekiyor aksi halde borsadan para kazanamayız. Dibini bulmuş olduğuna kanaat getirmem gerekiyor kağıtta alım yapmak için. Bu kriter hem AEFES hem KCHOL için geçerli. Ya dibi bulacaklar ya da trend değişimi tezahür edip yukarı momentumu mimikleyeceğiz. Pozisyon açmak için tetikleyici bir neden lazım.
AEFES'i şirket olarak beğeniyorum. Çok iyi yönetiliyor. Ayrıca daha önce dediğim gibi şirket hemen hemen bedavaya işlem görüyor, iştiraklerinin piyasa değeri PD'sinden daha büyük. 30 Aralıktan bu yana 260 milyon lotluk işlem hacmi oldu. Tedavülde 200 milyon lot var. Tedavüldekilerin %130 u işlem gördü. Bu durum dip yapma sürecinin artık sonuna gelindiğini söylüyor ama Rusya'daki operasyonlara temporary management yani kayyum atanmış olması tüm denklemi değiştiriyor. Kağıt L şeklinde hareket etmeye devam ediyor. Bu hareket U şekline dönüşecek hiç şüphem yok ama ne zaman. İşte bu soru çok önemli çünkü paranın aylık maliyeti %4. Bir trigger yani tetikleyici neden olmadan pozisyon açmak naiflik olur. Pozisyonun açılış zamanlaması çok mühim.
Diplerde gezinen bir hisse için beklenen fiyat hareketleri şunlar: L V W U. Bunlardan hangisi ile karşı karşıya kalındığına kanaat getirmek için bir süreç gerekiyor.
ABD'de fon yöneticilerini sinırlayan kurallardan dolayı böyle davranış göstermeleri mümkün mü?
Dil bilmiyorum.
Araştırma imkânım yok gibi bir şey..
ABD ve Britanya borsa mevzuatını görebileceğim link/linkler paylaşmanız mümkün mü?
Hisse satişınız hayırlı olsun.
3 ay süreyle eni hisse almayacağınıza göre bistte düzeltme mi bekliyorsunuz?
Cevabınıza şimdiden teşekkürler.
Evet ben aldıktan sonra en düşük 22.66 yı en yüksek 33.58 i gördü kağıt. 200 günlük destek yüksek enflasyon ortamında ve BİST gibi sığ borsalarda pek işe yaramıyor. Bilinçli katılımcılar ile kurumsal yatırımcıların ön planda olduğu, temettü verimi kompetitif ortamlarda pekala işe yarayabilir. BİST zaten kendi kategorisinde eşi benzer olmayan bir borsa. SPK kanunu bence oldukça yetersiz. Ciddi reformlara ihtiyaç var. En başta halka açıklık oranları artırılmalı hatta mümkünse %50 olmalı ve imtiyazlı hisselere son verilmeli. Yok öyle binde 1 lik yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla borsaya kote olmak. O yüzden alım ve satım için kriter belirlemek çok zor bu borsada. PPFnin ayda %4 getirdiği bir ortamda 4 ayda %25 yani PPFnin 1.5 katı kadar bir getiri elde etmek tatminkar olmalı, piyasa daha fazlası olmaz diyor.
Ben de buna acayip tırt oluyorum. Suni fiyatlama olduğu bariz. Yatırımcılar alenen yanlış yönlendiriliyor. 8 DD'den işlem görüyor, diğer bankalar 1.5 DD'den işlem görüyorlarken. Duyulmuş şey değil. SPK kanununda reform yapma gerekliliği ortada ama yaparlar mı? Hiç sanmıyorum, belki 100 sene sonra o da bir ihtimal. Bu ülke yumurta deliğe gelmeden icraata geçmez ya da duvara toslamadan. Reform için bu 2 şarttan 1 i gündeme gelecek.
Piyasada likidite çok yüksek. Bir kaç ay önce kredi reytingi junk yani çöp olan batık muadili şirketlerin tahvillerine bile acayip alım ordinoları geliyordu. ABD'deki sahibi Türk olan Çobani yoğurt firması bile bu ralliye iştirak etti, adamlar 600 milyon dolarlık tahvil sattılar, alım talebi arzın 2 katı oldu.
Uzunca bir süre banka hisseleri ile ilgilenmiyorum dedim. Tabii fiyat cazip seviyelere gelirse neden olmasın. 1.5 DD'den işlem görüyor bankalar, mevcut konjonktürde bundan daha fazlasını beklemek naflik olur kanımca.
2012 gibi imtiyazlı hisseler halka açıklık gerçek değerlerine kavuşma gibi bir tartışma çıktı idi. Hatta bu yönde uygulamalar da devreye alınacak idi. Bir torba yasa içine imtiyazlı hisselerin kaldırılması gibi birşey de eklendiiiiiii. Şu an ismini anmak istemediğim bir büyük patron karşı çıktı. Geçmişde birkaç kere daha gündeme geldi hep duvardan seker gibi sekti idi. Hatta yine büyük başlardan birisi bir seferinde. " böyle yapalımda şirketlerimizi 3 e 5 e ona buna mı kaptıralım " gibisinden bir açıklama yaptı idi.
Sevgili Tengri Han, seni görmekten dolayı mutlu oldum. Biliyorum sende eksantriklik var bir nebze, yaptığın yorumları da bu yüzden zevkle okuyordum hep. GSRAY'daki muhabbetimiz eski biliyorsun, hala canlı duruyor bende. Yukarıda bahsettiğin formül tamamen ampiriktir. Böyle bir formülü ne duydum ne de bunu uygulayan birini gördüm. Yaptığın işlem de biraz çorbamsı olmuş, mantıki bir bağ yok yaptığın ara işlemlerde. Ha o getiri mevzuatı doğru, borsada hedeflenen getiri risksiz getirinin en az 2 katı olmalı. Ödenmiş sermaye ile özsermaye arasında organik bir bağ yoktur. Önemli olan özsermayedir, ödenmiş sermayenin kıymeti harbiyesi yoktur. Ödenmiş sermaye sadece şirketin prestijini ve sağlamlığını gösterir, batma riski göreceli olarak düşüktür ödenmiş sermayesi yüksek şirketlerde.
Yine bu formül bana mantıklı gelmedi. "Özsermaye bölü ödenmiş sermaye" nin hiç bir anlamı yoktur. Formülün ana değişkeni anlamsız ise bundan elde edilen sonuç da haliyle anlamsız oluyor. Ama sana göre bunlar bir anlam taşıyor olabilir tabii, buna da itiraz edemem.