GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ın 2024 yılına ait net karı ise 91.2 milyar tl.
GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ın 2024 yılına ait net karı ise 91.2 milyar tl.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
KCHOL ve AEFES takibimde. İlki 2 aydır soluksuz satış yiyor. İkincisi de 1 aydır. KCHOL'de yabancı satışı halen devam ediyor, AEFES'te ise yabancı satışı sona erdi.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Son 2 ayda KCHOL'de 1 milyar lota yakın işlem oldu ve kağıt 208 tl den 169.90 a indi yani %20 ye yakın değer kaybetti son 2 ayda. BİST yukarı yönde giderken oldu bu ve oldukça garip bir durum çünkü bu kağıt lokomotif bir kağıt, betası da pozitif.. Tedavüldeki lot sayısı 700 milyondan az. Son 2 aylık 1 milyar lota yakın işlem hacminin 5 te 1 i net yabancı çıkışı kaynaklı ki 200 milyon lot eder. Bu da kağıttaki yabancıların çoğunluğunun satıp çıktığı demektir. Grafiğine baktığımda 150-160 aralığında kağıdın stabilize olmasını beklerim. Şu anki 169 küsürden bir %5-10 daha aşağıya gelebilir. Bu da 150-160 aralığının muhtemel dip seviyesi olacağına işaret ediyor tabii mevcut konjonktürde. Küresel bir satış dalgası yaşanırsa 150-160 aralığı devreden çıkar.
BBVA yöneticileri çok yeteneklidir. Arjantin'de tango yapar, Türkiye'de halay. Şirketlerinin piyasa değerini yükseltmenin nimetlerinin farkındalar. Yapı Kredi, Akbank, İş veya diğer sektörlerden türk şirketlerinde bu vizyon yok. Benim olsun küçük olsun zihniyeti kobilerde olduğu gibi devlerde de mevcut. Garanti bu piyasa değeriyle istediği orta ölçekli bankayı yutabilecekken YKB oturup kendini alacak arap müşteri beklesin.
Adamlar kağıtlarımızı geri almak için 2 milyar dolar ayırdık dediklerinde bizim dahi türk yatırımcıları zerre kadar ciddiye almadı. Aylarca fiyatı kımıldamadı, sonra borsa ilk yükseliş dalgasını gerçekleştirdiğinde bu gene arkadan yavaşça gelip ardından verdiklerini depremde geri aldı. Borsanın kapatıldığı gün büyük bir alım yapmıştım ancak o günkü işlemler iptal edilince sapı kaldı elimde. Allahtan dolar bozdurmak için acele etmemiştim.
KCHOL bu piyasa değeriyle zarar açıklarken fiyatın düşmesi normal değil mi? Yatırımcı kısa sürede durumun düzeleceğine inanıyorsa bu düşüş fırsat olarak yorumlanabilir ancak yüksek faiz ortamında 33'lük mü yoksa 99'luk tesbihle mi sabır çekilmeli?
AEFES kral şirkettir ancak bu düşüşü Arçelik veya Şişe'dan daha derin mi? Gerçi hızlı tüketim ürünlerini ağır sanayiyle bir tutmamak lazım.
Bu sabah YKBNK lerin hepsini ortalama 32.20 den verdim ve 4 aya yakın bir mal taşıma sürecinden sonra ful nakde döndüm. Hayırlı olsun. 😊
4 ayda %25 kazanç elde ettim. Öte yandan 4 aylık PPF getirisi yani risksiz kazanç %16. Bunun 9 puan üzerinde bir kazanç söz konusu. Hiç de ahım şahım bir reel kazanç değil ama mevcut testere piyasasında fena da değil, şikayet etmiyorum. 4 aylık kazancım dolar bazında %20 ve bu da fena değil.
Benim beklentim 4 aylık bir vadede kağıdın 35 i aşmasıydı ama bu gerçekleşmedi, en fazla 33 leri gördük. Körfezden beklediğim haber gelmedi ve sadece söylenti olarak kaldı. Sonuç itibariyle de 25 küsürden aldığım YKBNK leri 4 ay sonra 32 küsürden satıp ful nakde döndüm ve bu treyd 4 ayda %25 lik bir kar ile sonuçlandı.
Yer İmleri