Originally Posted by
Tengri Han
TH selamlar
Herkese selamlar.....
TH şöyle bir formül vardı ama hep ya unutuyorum ya da eksik hatırlıyorum;
(Garanti üzerinden gidecek olursak)
Özkaynaklar 331 tl ,ödenmiş sermaye 4,2 tl
Böl birbirine 331/4,2=78
Mevduat Faizi (risksiz getiri) %50 alsak 100/50=2 senede kendini amorti ediyor bu durumda borsadaki getiri de en az 2 katı olmalı
Bu durumda Garanti Hissenin minumum fiyatı 78x2=156 ve üzeri olmalı....
Borsa da risk aldığınıza göre 2 katı ve üzerinde getiri olmalı
Minumum 2 katı üzeri getiri olmalı 2 katı üzeri ise göreceli
Siz riski sevmiyorsunuzdur borsadaki getiri 3 katı olmalı deyip 78x3=234 tl bulabilirsiniz Garantinin (hedef)hisse fiyatını...
Sevgili TH
1)Bu formüle katılyormusun?
2)Formülü doğru mu hatırlıyorum...?
Saygılar/Başarılar
Sevgili Tengri Han, seni görmekten dolayı mutlu oldum. Biliyorum sende eksantriklik var bir nebze, yaptığın yorumları da bu yüzden zevkle okuyordum hep. GSRAY'daki muhabbetimiz eski biliyorsun, hala canlı duruyor bende. Yukarıda bahsettiğin formül tamamen ampiriktir. Böyle bir formülü ne duydum ne de bunu uygulayan birini gördüm. Yaptığın işlem de biraz çorbamsı olmuş, mantıki bir bağ yok yaptığın ara işlemlerde. Ha o getiri mevzuatı doğru, borsada hedeflenen getiri risksiz getirinin en az 2 katı olmalı. Ödenmiş sermaye ile özsermaye arasında organik bir bağ yoktur. Önemli olan özsermayedir, ödenmiş sermayenin kıymeti harbiyesi yoktur. Ödenmiş sermaye sadece şirketin prestijini ve sağlamlığını gösterir, batma riski göreceli olarak düşüktür ödenmiş sermayesi yüksek şirketlerde.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri