GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ýn 2024 yýlýna ait net karý ise 91.2 milyar tl.
GARAN 4Ç net kar 25 milyar tl olarak geldi. Benim beklentim 27 milyar idi. GARAN'ýn 2024 yýlýna ait net karý ise 91.2 milyar tl.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
KCHOL ve AEFES takibimde. Ýlki 2 aydýr soluksuz satýþ yiyor. Ýkincisi de 1 aydýr. KCHOL'de yabancý satýþý halen devam ediyor, AEFES'te ise yabancý satýþý sona erdi.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Son 2 ayda KCHOL'de 1 milyar lota yakýn iþlem oldu ve kaðýt 208 tl den 169.90 a indi yani %20 ye yakýn deðer kaybetti son 2 ayda. BÝST yukarý yönde giderken oldu bu ve oldukça garip bir durum çünkü bu kaðýt lokomotif bir kaðýt, betasý da pozitif.. Tedavüldeki lot sayýsý 700 milyondan az. Son 2 aylýk 1 milyar lota yakýn iþlem hacminin 5 te 1 i net yabancý çýkýþý kaynaklý ki 200 milyon lot eder. Bu da kaðýttaki yabancýlarýn çoðunluðunun satýp çýktýðý demektir. Grafiðine baktýðýmda 150-160 aralýðýnda kaðýdýn stabilize olmasýný beklerim. Þu anki 169 küsürden bir %5-10 daha aþaðýya gelebilir. Bu da 150-160 aralýðýnýn muhtemel dip seviyesi olacaðýna iþaret ediyor tabii mevcut konjonktürde. Küresel bir satýþ dalgasý yaþanýrsa 150-160 aralýðý devreden çýkar.
BBVA yöneticileri çok yeteneklidir. Arjantin'de tango yapar, Türkiye'de halay. Þirketlerinin piyasa deðerini yükseltmenin nimetlerinin farkýndalar. Yapý Kredi, Akbank, Ýþ veya diðer sektörlerden türk þirketlerinde bu vizyon yok. Benim olsun küçük olsun zihniyeti kobilerde olduðu gibi devlerde de mevcut. Garanti bu piyasa deðeriyle istediði orta ölçekli bankayý yutabilecekken YKB oturup kendini alacak arap müþteri beklesin.
Adamlar kaðýtlarýmýzý geri almak için 2 milyar dolar ayýrdýk dediklerinde bizim dahi türk yatýrýmcýlarý zerre kadar ciddiye almadý. Aylarca fiyatý kýmýldamadý, sonra borsa ilk yükseliþ dalgasýný gerçekleþtirdiðinde bu gene arkadan yavaþça gelip ardýndan verdiklerini depremde geri aldý. Borsanýn kapatýldýðý gün büyük bir alým yapmýþtým ancak o günkü iþlemler iptal edilince sapý kaldý elimde. Allahtan dolar bozdurmak için acele etmemiþtim.
KCHOL bu piyasa deðeriyle zarar açýklarken fiyatýn düþmesi normal deðil mi? Yatýrýmcý kýsa sürede durumun düzeleceðine inanýyorsa bu düþüþ fýrsat olarak yorumlanabilir ancak yüksek faiz ortamýnda 33'lük mü yoksa 99'luk tesbihle mi sabýr çekilmeli?
AEFES kral þirkettir ancak bu düþüþü Arçelik veya Þiþe'dan daha derin mi? Gerçi hýzlý tüketim ürünlerini aðýr sanayiyle bir tutmamak lazým.
Bu sabah YKBNK lerin hepsini ortalama 32.20 den verdim ve 4 aya yakýn bir mal taþýma sürecinden sonra ful nakde döndüm. Hayýrlý olsun. 😊
4 ayda %25 kazanç elde ettim. Öte yandan 4 aylýk PPF getirisi yani risksiz kazanç %16. Bunun 9 puan üzerinde bir kazanç söz konusu. Hiç de ahým þahým bir reel kazanç deðil ama mevcut testere piyasasýnda fena da deðil, þikayet etmiyorum. 4 aylýk kazancým dolar bazýnda %20 ve bu da fena deðil.
Benim beklentim 4 aylýk bir vadede kaðýdýn 35 i aþmasýydý ama bu gerçekleþmedi, en fazla 33 leri gördük. Körfezden beklediðim haber gelmedi ve sadece söylenti olarak kaldý. Sonuç itibariyle de 25 küsürden aldýðým YKBNK leri 4 ay sonra 32 küsürden satýp ful nakde döndüm ve bu treyd 4 ayda %25 lik bir kar ile sonuçlandý.
Yer Ýmleri