Sayfa 164/298 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. QNB den bahsetmişsin orada da yüzde 99.88 u yabancı gözüken bir şirket. O da tamamen yabancı oranı için dizayn edilmiş bir durumda. Oldum olası şu yabancı oranı işini saçmalık bulurum zaten. 900 milyar!! PD var bankanın. Ne banka imiş be. 27 milyar kar ile 8 küsür pd/dd inden fiyatlanan bir banka. 3 de birine düşse BIST ın oranları falan komple değişir. İşte kilit 2 hisse kontrol için. GARAN ve QNBTR

2. FED total assets ler 6.8 trilyon dolara düşmüş durumda. 9 trilyon dolar ile zirveyi görmüş idi. NASDAQ teknolojiler coinler borsalar altın gümüş allah ve verdi ise hepsi her gün yeşil. Şansa bir tanesi yüzde 2-3 eksi günlük yaktı mı orada 3 saat bile kalamıyor deli gibi alım geliyor yeniden. FED varlık alımı yapıyor yükseliyordu güya faizler 4.5 da bilanço küçültüyor ama yine yükseliyor. Rusya ukrayna savaşı çıkıyor en fazla etkilenen AB ve almanya. Borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. Savaş çıkıyor borsa yükseliyor savaş bitecek deniyor BİR DAHA YÜKSELİYOR. Devamlı yükseliyor herşey. "always goes up".

3. TH selamlar
    Herkese selamlar.....

TH şöyle bir formül vardı ama hep ya unutuyorum ya da eksik hatırlıyorum;
    (Garanti üzerinden gidecek olursak)
    Özkaynaklar 331 tl ,ödenmiş sermaye 4,2 tl
    Böl birbirine 331/4,2=78

Mevduat Faizi (risksiz getiri) %50 alsak 100/50=2 senede kendini amorti ediyor bu durumda borsadaki getiri de en az 2 katı olmalı
    Bu durumda Garanti Hissenin minumum fiyatı 78x2=156 ve üzeri olmalı....
    Borsa da risk aldığınıza göre 2 katı ve üzerinde getiri olmalı
    Minumum 2 katı üzeri getiri olmalı 2 katı üzeri ise göreceli
    Siz riski sevmiyorsunuzdur borsadaki getiri 3 katı olmalı deyip 78x3=234 tl bulabilirsiniz Garantinin (hedef)hisse fiyatını...

Sevgili TH

1)Bu formüle katılyormusun?
    2)Formülü doğru mu hatırlıyorum...?

Saygılar/Başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4. Sn TH
    Ykbnk üzerinden gidecek olursak
    Yıl sonu Özkaynaklar 196 olsa

196/8,4(ödenmiş sermaye) =22 tl hisse başı fiyat

Çarp 2 ile 44 tl Ykbnk için makul değer....
    44 üzeri ise sizin risk iştihaınıza kalmış....

Sevgili TH
    Ykbnk ın araplara satışı söylentilerinde Koç ların banka için 8,5 milyar dolar istediği üfürülmüştü....
    8,5 milyar dolar bugünkü kurla 303 ediyor (katrilyon mu,trilyon mu artık neyse)
    Benim 44 tl makul hisse fiyatı hesabına göre Ykbnk ın piyasa değeri 44x8,4=369 ediyor
    %20 daha pahalı değer biçmişim ben Ykbnk a Koçlardan

(Dip Not;Mevduat faizini %50 değil de %45 alsam daha da yaklaşırım Koçların istediği rakama)

Katılırmısın?

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    BBVA yöneticileri çok yeteneklidir. Arjantin'de tango yapar, Türkiye'de halay. Şirketlerinin piyasa değerini yükseltmenin nimetlerinin farkındalar. Yapı Kredi, Akbank, İş veya diğer sektörlerden türk şirketlerinde bu vizyon yok. Benim olsun küçük olsun zihniyeti kobilerde olduğu gibi devlerde de mevcut. Garanti bu piyasa değeriyle istediği orta ölçekli bankayı yutabilecekken YKB oturup kendini alacak arap müşteri beklesin.

Adamlar kağıtlarımızı geri almak için 2 milyar dolar ayırdık dediklerinde bizim dahi türk yatırımcıları zerre kadar ciddiye almadı.....
    Aynen öyle hocam. ABD'li bir fon vardı GARAN hissesinde hisse geri alımı arifesinde,yöneticisi Türk olan bir fon, elinde yüklü GARAN pozisyonu vardı bunların, baştan cızırtı yaptı 15 tl çok düşük dedi, bu fiyattan vermeyiz dedi ama sonra 15 tl den koşa koşa elindeki tüm GARANları verdi. Bir de bu adam okumuş çocuk olacak, ABD piyasasında yetişmiş ona sorarsan. Bunun gibi fonları yönetenler boş adam boş. Oturup sohbet etsen DD den PD den FK dan FAVÖKten NAV dan free cash flow'dan bahseder sana hava atar ama iş icraata geldi mi fos diye sönerler.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    KCHOL bu piyasa değeriyle zarar açıklarken fiyatın düşmesi normal değil mi? Yatırımcı kısa sürede durumun düzeleceğine inanıyorsa bu düşüş fırsat olarak yorumlanabilir ancak yüksek faiz ortamında 33'lük mü yoksa 99'luk tesbihle mi sabır çekilmeli?

AEFES kral şirkettir ancak bu düşüşü Arçelik veya Şişe'dan daha derin mi? Gerçi hızlı tüketim ürünlerini ağır sanayiyle bir tutmamak lazım.
    KCHOL bugün yüksek hacim ile tepkisini verdi ama 169-170'de tutunabilecek mi acaba? "Dead cat bounce" olabilir bu tepki. KCHOL ederinin altında bana göre hem de oldukça altında ama piyasa benimle ayni fikirde olmayabilir. Piyasa ile fikirlerin örtüşmesi gerekiyor aksi halde borsadan para kazanamayız. Dibini bulmuş olduğuna kanaat getirmem gerekiyor kağıtta alım yapmak için. Bu kriter hem AEFES hem KCHOL için geçerli. Ya dibi bulacaklar ya da trend değişimi tezahür edip yukarı momentumu mimikleyeceğiz. Pozisyon açmak için tetikleyici bir neden lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7. AEFES'i şirket olarak beğeniyorum. Çok iyi yönetiliyor. Ayrıca daha önce dediğim gibi şirket hemen hemen bedavaya işlem görüyor, iştiraklerinin piyasa değeri PD'sinden daha büyük. 30 Aralıktan bu yana 260 milyon lotluk işlem hacmi oldu. Tedavülde 200 milyon lot var. Tedavüldekilerin %130 u işlem gördü. Bu durum dip yapma sürecinin artık sonuna gelindiğini söylüyor ama Rusya'daki operasyonlara temporary management yani kayyum atanmış olması tüm denklemi değiştiriyor. Kağıt L şeklinde hareket etmeye devam ediyor. Bu hareket U şekline dönüşecek hiç şüphem yok ama ne zaman. İşte bu soru çok önemli çünkü paranın aylık maliyeti %4. Bir trigger yani tetikleyici neden olmadan pozisyon açmak naiflik olur. Pozisyonun açılış zamanlaması çok mühim.

8. Diplerde gezinen bir hisse için beklenen fiyat hareketleri şunlar: L V W U. Bunlardan hangisi ile karşı karşıya kalındığına kanaat getirmek için bir süreç gerekiyor.

Sayfa 164/298 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •