Originally Posted by
roxette
Topiğin tecrübeli arkadaşları, sn.Ahme nin hem de küçük olmayan yani minimum orta ölçekteki bankadan Cuma günü söyleyip pazartesi çekeceğini bildirmesine rağmen 1 haftadan önce ödenemeyeceğini bildirdiği 105.000 dolarlık mevduatına ilişkin haberinden sonra ben de dahil piyasalar adına gerçekten çok ürktüm.
Burada bir çok kişi ben de dahil % 3,5 - 4 arası dolar faizini alıyoruz , sanırım sadece sn.umutabi sisteme olan güvensizliğinden bankada bulundurmayı tercih etmiyor. Bir süre ben de bunu denemiştim ama topikte de yazmıştım , oturduğum sitede hırsızlık olaylarının artmasından dolayı bankaya yatırmak zorunda kaldım. Yılbaşından kısa bir süre sonra qnbfinansbankdaki dolar hesabımı 200 bin dolar kadar idi 1 gün önce bildirdim ve ertesi gün elden sorunsuz çektim. sn.Kara Bora qnbfinans da sorun yaşadığını bildirmiş ama ben sorun yaşamamıştım , tabi ki bu 4 ay önce oldu. Elden aldığım parayı caddenin karşı tarafına geçip İng ye yatırmıştım. Ama sn.Ahme nin dediklerinden gerçekten tırstım. Yaş 49 , Kastelli olayını , Banker Bako olayını çocuk olmama rağmen o zamanlarda çok iyi hatırlıyorum. İmar bankası olayı keza öyle. Tamam şimdiki küresellik , fiziki büyüklük , bilgi şeffaflığı tabi ki o günlerle mukayese kabul etmez ama bu işlerde çocuk oyuncağı değil , Allah korusun hiç bir şeye benzemez. Şahsen bankaya cumadan haber verip , pazartesi çekeceğimi bildirip bana 1 haftada verebileceklerini söyleseler ilk önce o bankada küçük de olsa bir olay çıkartırım, sonra yukarıda bir forumdaşın belirttiği gibi parasını ödeyip noter getirtip Bddk ya şikayet mevzusunu da biliyorum , onu uygulardım. Ki bu şikayet konusu gerçekten etkili oluyor , daha 10 gün önce 78 yaşındaki anneciğimin emekli promosyon parasını 1 ay geçmesine rağmen ödemeyen Denizbank da bu olayı taze yaşadım , mt kıza sebebini sorduğumda bir de lakaytlaşmaya başladı ve eğer güvenlik görevlisi olmasa elimden biraz zor alırlardı , müdüre hanıma binbir hışımla çıktım hem müdürü olarak onun hem de o şırfıntının kimlik bilgilerini sordum , hem Denizbank yönetimine , hem Bddk ya, hem şikayetvar a şikayetedeciğim sizi diye , müdüre hanımın odasından bilgileri aldıktan sonra bankadan dışarı çıkıp son bir kere atm den baktım , 1 aydır ödenmeyen promosyon hesaba yatmıştı.
Bankalar , sorunun çıkarsa sana acımaz. Sen de acımayacaksın.