Sayfa 335/1024 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bir bilmeyen Yazıyı Oku
    Selamlar ben burayı son dönemde izleyen biri olarak bir bilgivereyim.
    Bacanağım banka şube müdürüydü. Dediğine göre şube, vade sonunda her tür mevduatı elden vermek zorundaymış
    Eğer veremem nakit yok cart cüret diyolarsa söylenecek şu imiş:
    ''Tamam ödeyemiyorsunuz, ben şimdi noter getiriyorum, resmî olarak bana beyan edersiniz veremeyeceğinizi, tutanak tutarız.
    Ben de bddk ya göndereceğim ilgi tutanağı'' Derseniz, müdür ne yapar eder çevre şubelerden temin eder aynı gün 3-4 saat içinde öder parayı ...demişti. Çünkü paranın ödenmemesi bankacılık kanunlarına uymuyormuş, bankanın bankacılık lisansının iptaline kadar yolu varmış.
    Bu yazdıklarımdan net emin değilim. Sn Jon Dowes çok bilgili biri o netleştirebilir sanırım
    bu noter yöntemini yıllar önce Vakıfbank'ta uyguladım ve işe yaradı.

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    bu noter yöntemini yıllar önce Vakıfbank'ta uyguladım ve işe yaradı.
    Son durumları bilmiyorum ama geçmişte sizin dediğiniz söz konusu idi. Ya seve seve yada seve seve ! paranızı fiziki size vermek zorundaydılar. Lakin artık at izi it izine karıştı her şey beklenir , benim için korku dağları çoktan sardı.

3.  Alıntı Originally Posted by bir bilmeyen Yazıyı Oku
    Selamlar ben burayı son dönemde izleyen biri olarak bir bilgivereyim.
    Bacanağım banka şube müdürüydü. Dediğine göre şube, vade sonunda her tür mevduatı elden vermek zorundaymış
    Eğer veremem nakit yok cart cüret diyolarsa söylenecek şu imiş:
    ''Tamam ödeyemiyorsunuz, ben şimdi noter getiriyorum, resmî olarak bana beyan edersiniz veremeyeceğinizi, tutanak tutarız.
    Ben de bddk ya göndereceğim ilgi tutanağı'' Derseniz, müdür ne yapar eder çevre şubelerden temin eder aynı gün 3-4 saat içinde öder parayı ...demişti. Çünkü paranın ödenmemesi bankacılık kanunlarına uymuyormuş, bankanın bankacılık lisansının iptaline kadar yolu varmış.

Sn Jon Dowes netleştirebilir sanırım
    Bankacılık Kanunu

Mevduatın ve Katılım Fonunun Çekilmesi

MADDE 61 - 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun rehinlere ve hapis hakkına, 818 sayılı Borçlar Kanununun alacağın devir ve temlikine, takasa dair hükümleri ile diğer kanunların verdiği yetkiler ve koyduğu yükümlülükler saklı kalmak şartıyla mevduat ve katılım fonu sahiplerine ödenmesi gereken tutarları geri alma hakları hiçbir suretle sınırlandırılamaz. Mevduat veya katılma hesabı sahipleri ile kredi kuruluşları arasında vade ve ihbar süresi hakkında kararlaştırılan şartlar saklıdır.

Yani; makul bir süre öncesinde ihbar (haber) edilen mevduat çekim talebi, ödenmek zorundadır. Ödenmezse "x olur, y olur" gibi kesin şeyler yok ancak şikayet sonucunda yaptırım olacağı kesindir. İtibar ve güven kaybı çok sakıncalı olduğu için o noktaya götürülmesine izin verilmez. Gerekirse müşteriye ekstra yüksek faiz karşılığında 1-2 gün daha beklemesi önerilebilir. Kimi zaman gerçekten banknot sıkıntısı buna neden olabilir ama büyükşehirlerde 500.000 TL veya 105.000 USD'yi 1 gün sonrasında verememenin tek açıklaması: ayak sürümedir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    1 haftadan önce ödenemeyeceğini bildirdiği 105.000 dolarlık mevduatına ilişkin haberinden sonra ben de dahil piyasalar adına gerçekten çok ürktüm.
    "Hemen swift yapabiliriz" dedikleri sürece sorun edecek bir şey yok. Doları olan bankaya yollar oradan çekersiniz. Dijital olarak dolarınız güvencede olmasa, swift de yapamazlar. Olay tamamen mevduat kaçırmamak, çıkışı kesinse de okkalı bir komisyon (60 usd) ile şubeye gelir yaratmak. Bu arada, ne MT ne şube müdürü şubeye gelir yazan paraların bir kısmını bile prim olarak alamaz. Şube cari dönemde iyi bir para kazanırsa, sonraki dönemde 1-3 maaş prim alırlar sadece.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Akbank bile 54 tl keserken ki bazı müşterielerinden onu da almıyor Finansbank nasıl oluyorda 60 usd alırım diyebiliyor hayret.Muhabir banka ücreti geçen ay 5 euro ödedim taşımalı da geri dönüşte yani gözde büyütülecek bir rakam değil ama pazarlıkla onu da kaldırtabilirsiniz.
    Sevgili memorex, severim seni. mesajımı farklı algılamışsın. 60 usd swıft masrafı çıkaran banka QNB FİNANSBANK değildir. 60 usd swıft masrafı çıkaran banka, kamu bankası olan Vakıfbank'dır.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Geçmişte de düz mevduata hep benzer şekilde oranlar almışsanız kusura bakmayın ama ironi yapıp bizle dalga geçtiniz gibime geldi.
    yok ondan demedin yaklaşım kuşkulandırdı diyelim

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Cunku o ozel sirket bono larina ulasmak pek kolay degil...
    ulasabilme imkanlarini eger biliyorsaniz yazabilir misiniz..
    hangi bonolar hangi oranda çıkacağı kapta önceden belirtilmektedir .

Talep toplama şeklinde o şekilde takip edebilirsiniz .

Ben mevduat toplayan bankaların bonosunu bile almayı tercih etmiyorum .

hem vade uzun hem de faiz artarsa erken bozdurmada zarar etme olasılığı

8.  Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Sevgili memorex, severim seni. mesajımı farklı algılamışsın. 60 usd swıft masrafı çıkaran banka QNB FİNANSBANK değildir. 60 usd swıft masrafı çıkaran banka, kamu bankası olan Vakıfbank'dır.
    mesajınızı tekrar okuyunca Vakıfbank olduğunu gördüm ben gözden kaçırmışım.Fakat 60 usd masrafı bankanın kestiği sonucu çıkıyor yazdığınızdan çünkü parantez içinde muhabir banka masrafı hariç diye belirtmişsiniz.

Sayfa 335/1024 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •