...............:)
İnandım. Mutlaka kadın bu.
Printable View
https://www.marketwatch.com/story/do...of2&yptr=yahoo
We recommended short lira versus the euro and the dollar basket on Oct. 6 at 3.9025, with a multi-month target of 4.50, risking 3.75, wrote Nomura senior emerging markets strategist Henrik Gullberg in a note. A move to 4.50 lira would mark a roughly 15.6% rise for the dollar from its recent level.
Sonunda final exit hedefime ulasicam galiba, yehuuu.....
Peh dedim ve anladı o kişi
Zira çok zeki
Yeni gelenler ne bilsin arkadaşım eskiyi. Ortaya yazılınca laflar böyle yerine gitmeyebilir mesajlar. Olur yanlış anlamalar. Bilmeden kırdıysam özür dilerim
evet 1 lira koya koya gidiyor dolar.
*
geçen devalüasyonda 2016 da kasım ayında olmuştu.
*
12. ay baskılı geçip 1. ay patlamıştı. sonra faizleri çekti.
*
şimdi zirveyi geçmeden 3.63 e geri gelir mi ? işte can alan kısım bu.
*
yardır yardır yardır 3.90 4 4.50 gider mi ?
-
haberdeki kısıma katılmamak mümkün değil. yeni merkez bankası kura hiç müdahil olmuyor. iş işten geçtikten sonra glp ile faizleri 12 ye çekti.
-
sonra enflasyon patladı.
*
ucuz kredi için hem vatandaşın bankadaki mevduatını eritiyorlar hemde tl yi korumayıp enflasyonu patlatıp sonra gene faiz yukarı.
-
beton için mi ?
-
betonu kendilerinin özel çıkaracağı bir enstrumanla fonlayabilirler. tl değerini korumaya karar verse iyi olur zirveyi geçerse 4.40 neden olmasın. 3.38 e 1 koy.
-
Tcmb tl nin değerini korumalı. ekmek 1 di 1.25 olmuş 1.50 olmasın.
-
sepet zirveyi geçeli çok oldu euro tarafından.
*
vatandaş dolara bakıyor dolar zirvesini geçerse maaşı alan dolara gömer al sana ekonomi geyiği.
-
evini alan aldı artık. yüzdürülen krediler kusura bakmasın.
-
bi ekmek 2 lira olmasın.
-
çek faiz silahını ingiliz merkez bankası faiz artırıyor sen beton beton.
-
mevduatı olanda gömüyor dolara tek tuşa bakıyor.
-
3.95 yansın bir çok insan ve algoritma gömmek için bekliyor.
Cıktı diye üzülme düştü diye sevinme.
hafızanızı tazeleyeyim.
*
2016 kasım dolar ralli yapıyor.
-
1000 ali ve ekibi toplantılar düzenliyor.
*
ekonomi koordinasyon kurulu acil toplantı içinde merkz başkanı vs.
*
hoop dolar 3.58 de 3.39 a iniyor.
*
beklenti faiz silahı çekilmesi. ve toplantı sonucunu gülerek başlıyor okumaya;
-
1000 ali gülmeye geyiğe başlıyor traderlar şok abi ne diyor bu. diyor kredi vereceğiz. faizin f si yok. eee tl değer kaybı hani? al al al la all koş al...
*
3.39 dan aynen yardır abi böyle iş mi olur yüklen yüklen.
-
çıkıyor gene 3.58 e orada üçgen çiziyor bankalar şirketler sebebi hikmtiyle yıl sonu kur baskılı olarak kaptılmak isteniyor bilnçolr için.
-
yıl bitiyor 3.58 oluyor sana 3.94
-
1000 ali..
bu saatten sonra doların artık 3,60 lara gelmesi çok zor...bu enflasyon ve faiz oranı ile abd verileri artık doarın 3,60 lara gelemesinin çok zor olduğunu gösteriyor... yıllık gösterge tahvilin ancak 15 lere gelmesi halinde belki biraz gerileyebilir..ama yıl sonu hedefim 4,10-4,20 arası...2018 temmuzda erken seçim söz konusu olursa ozaman çok daha ilerilere gidebilir..
Golden Cross üsselden bakıldığında 18.03.2013 yılında oluştuktan sonra Death cross oluşmamış zaten hiç. Golden Cross lar'a hareketli ortalamalardan bakıldığında çoğu zaman pozisyon almakta geç kalınabiliyor..
Üssel
https://i.hizliresim.com/vJ6Dd4.png
HO
https://i.hizliresim.com/qJdD9Z.png
DOLAR/TL hakkında yazdığım bir yazı.
http://www.borsasorulanadam.com/?p=242
Merkez bu kadar yükselişe izin vermez . Bende epey yüklü dolar şortlayacam. 3/1 Oranında alımı yaptım cuma günü
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar düşecek diyenlerin bu başlığı uğrak yeri yapmalarını anlayan beri gelsin...
Bu başlıkta ilk defa yazanların bu tür kişisel davranışları bizi neden ilgilendirsin ki?
Yüklü alımlarınızı (!) bize haber vermeden yapmak sizin dürüstlük anlayışınızla çelişiyor sanırım..:)
Ben şöyle düşünüyorum, eğer çıpalı kur rejimi olsaydı Dolar 2.40 seviyesinden bir gecede %100 deval yer 4.80 filan ile tepeyi görür , akabinde faizler SEVE SEVE yada SEVE SEVE %20 lere çıkar sonra Dolar en tepeyi gördükten sonra bu yüksek faiz cazibesiyle 4 lü seviyelerde dengelenirdi. Ama şimdi bu böyle olmayacak , bir gecede olup bitti yerine yavaş yavaş ve ülkeye epey bir zarar vererek o seviyelere eni sonu gelecek. Tamamen benim fikrim ve bana göre olma olasılığı DOLAR`ın 3.30 lara geri gelme olasılığın dan daha gerçek.
çok yüklüyse tabi stres olmuştur belki..
birde yazması var da okuması yok galiba.
soru sorduk ama..
Bir de şu "Merkez izin vermez" dayanağı yok mu?
Baştan çıkarıcı. Hatta tartışmaya nokta koymak gibi...
Aklıma o bildik: "çekerler merkeze rezil ederler herkese" lafını çağrıştırıyor.
Bir çok dolar başlığı var...
Birisi de tam sizin aradığınız gibi: Dolarda düşüş kaçınılmaz...
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=479
Ama bu başlığı terk etmeyeceğinizden adım gibi eminim...
Şimdi bu başlığa bende baktım en son yazan samadhi adlı bir üye, 16.9 da yazmış bir video paylaşmış ve TRY`i oradaki kaplumbağa benzeterek ironi yapmış kendince . Aradan 1 ay bile geçmemiş AL SANA ironi dercesine Dolar Tl yi ezip geçmiş. Forumda şimdi yeller esiyor `vatan sevdalısı` ! Tl cilerin hepsi yine bizim foruma akın ediyorlar .
tabi tabi
bir de milleti burada hizaya sokmaya çalışanlar var..
farkındayız biz
canları acıyor
eski forumdan beri nerede pozisyon aldıkları belli
zamanında alamamış doları
şimdi millete sarmaca
yemezler
''3,88 den poz almışsan kafa kafayaymışsın 10 aydır poz. taşıyormuşsun''
kardeşim o sana mahsustur
3 altında maliyetle dolardayım
adama yürü derler(ya da kadına):he:
Alım derken pozisyon açtım. Short pozisyonu açtım.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.youtube.com/watch?v=u9nu5kOden8
Defalarca söylendi. sormayın artık. millet akıllandı artık. tek akıl. Mesela yani.
Biraz önce ilk defa gördüğümüz bir adam geldi ve Pazartesi günü epey yüklü dolar şortlayacağını bildirdi bizlere.
Haberi olmayan duysun ve tedbirini alsın.
Aslında cevap sayılmaz
Diyem aynı şartlarda başka bi ülke dusunek sesli olarak
Piyasa reel sektör e ucuz dolar lazım
Alırsın yüzde sekizden bi yerden disardan sonra içeri yüzde üç kodunmu otutturturtturursun
Diğer yandan cugaraynan iraki sofrasina dadanan bireylere topik vergisi neyim kaktirdimiydin
Arada ki yüzde 5 fark kaybolur
Dolarda. Yüzde sekiz in ve yüzde üç un vade kapanasiya dek düşer :-)
Bu bi arnavut hesabidir
Not: örnekleme biz hariç diğer dünya merkez bankaları içün olup. Uygulamada arizada mesuliyet kabul değil