halen neden sattıgı onemlı . bunu öğrenmeden kımın aldıgının onemı yok . amaç likdite artırmak mı ? yoksa ayşe hanıma ev ı aldı :) veya toruna düğün mu yapacak :)
Printable View
dün piyasa -2 ye yaklaşırken bıle hısse satma derdınde hılmı bey . ayıp demekten baska sozum yok
"Sayın Yatırımcımız,
Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgili sebebiyle teşekkür ederiz.
Yönetim kurulu üyemiz Hilmi Evin Ertür tarafından yapılan satışlar tamamen kendi kararı olup kendi inisiyatifinde yapılmıştır. Şirketin genel durumu ile ilgili değildir. Şirketle ilgili kamuya açıklanmamış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır."
Saygılarımızla
cevapları bu şekilde kendileri de yk üyemiz demiş
Ev araba düğün parası bunlar satış nedeni olamaz bence:)).. Bizler üç beş lotu insanlarız. Emine tarakçıoğlu 311k oktay barlas 100k evren ertür 220k hisseye sahip bunlarda mı hiç bir şey söylemiyor.
2020 yılının ortalarından beri bu hissedeyim.. Sumas ile ilgili o kadar çok hipotez ortaya atabiliriz ki.. Tamamen kapalı kutu gibi.Belli beklentilerim var onlarda bozulma olmadığı sürece beklemeye devam edeceğim.. Şaun için ekşioğulları soru işareti.. neden geldiler. Yönetim kurulu nerdeyse tamamı avukat oldu.. Neden? Oktay barlass soru işareti? Kimdir neden bu şirkette? Şirket son dönemde görüntüsünü değiştirmeye başladı. Web site yenileme dron ile şirket tanıtımı için çekim yapma?? Genel kurulda ibrahim haselçin neden oradaydı??Hilmi beyin 2021 yılında ki satışını çok iyi hatırlıyorum. ilk satış 5k kadar 90 tl lerden. Hisse buna rağmen yükselişine devam edince 112 tl de 125k satış koydu. Amaç burda yükselişi durdurmak olarak düşünelebilir . şuan ki satışlar çok daha farklı yükselişi durdurmak isteseydi zirveden aynı şekilde satış koyalirdi. fakat onu yapmadı.
Bu arada geçen hafta ki telefon konuşmamda ana pazar şartlarını sağlayıp sağlamadığımızı sordum sağladıklarını belirttiler bilançonun negatif gelmesi buna engel değil mi dedem hayır öyle bir şey yok dedi..
oktay barlas ve emıne mırascı ortaklardır . aıleden kalan sumasın su an sahıplerı . ıbrahım haselcın nedne geldı bılemıyorum . belkı kurulda arıza cıkar dıye :) ekşilerın hıssesı yok emıne ve sabit bır olsaydı şirket el değiştiridi :) keşke yıne aynısını yapsa tek seferde kaln 64 bın lotu yazsa da alınsa .
bu arada buyuk ıhtımal ılhan bey ıle gorsutunuz :) 2023 yıllık bılanco em den etkılenır mı dedıgmizde sorun yok demışti .
sorun yok demesi -76 mılyon tl zarar . 2024/6 da farklı olmayacaktır zaten . em devam edıyor sonuçta . yapılmayan yatırımlar ve dusuk tutulan temettuler nedneıyle parasal zara oluşuyor . şirkete halen özkaynak yüksek . onemlı olan em de maddı duran varlık yukske olmasıydı kabaca tabı .
sumas yıllardır ne ıle ovundu borçsuz yonetıyoruz :) al sana sonuç em de zarar . sadece sumas da mı tüm şirketlerde aynı durum . vatandasın gordugunu becerıksız sırketler goremedı . vatnadas tl ıle ne bulduysa aldı . ama sırketler para olarak beklettıler varlıklarını .
Emine hanım evet mirscı babadan kalma fakat oktay barlass oyle değil diye biliyorum hattta 2018 yılında ayşe füsun barlass ali ciğerden 100k hisse alıyor. oktay barlass ta bildiğim kadarı ile hisse yok ancak çok uzun zamandır şirketin yönetim kurulunda olan bir borsaya girmeden önce de var.
https://youtu.be/kQ9EYA7fsWw?feature=shared
Sumas fabrika durone ile çekilmiş. İki ay önce çeken kişi youtube ta paylaşmış. sumas tan beklenmeyen hareketler:)
frenı patlamış kamyon gibi gidiyor :) hılmı bey satışları ile tahtayı bozdu . buna şimdı lanet olsuncular yeter artık kol kesıyoruz dıyen tafyfa eklenıyor . tek yol
üst pazar veya bedelsız hıkayesı
yatırm yapma ıhtımlaı düşük . ortaklık yabancı zaten ıhtımal dışı :)
ama arsaları ve fabrıka arazılerı değerlemeye tabı tutması farklılık yaratır . 72 bın metre2 arazı bılancoda 3 milyon tl olarak gösüküyor . şaka gıbı diğer arsaları saymıyoruz bıl . balıkesır havalımanı yanında da arsaları var .
bilanço da ise 2024 de kayp yıl ama 2025 de em bıtecegı için tekrar eskısı gıbı 100 milyon üzeri karları gorecegız
Bu ne vicdan çoluk çocuk okutuyoruz perişan olduk Allah yardımcımız olsun merhamet merhamet
1,110 adet serbeste verılme durumu . şirket malı müşavir ve kımya muhendısı ilanına çıktı . şirkette çalışma beyaz yakalıların hepsı değişti nerdeyse .
hisse iner -çıkar bişey dediğmiz yok ama buna neden olan durum pöip işlem esasları . üst pazar şartları varken yapılmadı . bunun iki sorumlusu var . borsaistanbul ve sumas yonetımı
borsasıtanbul sayfasında iletişim bolumu var . orda bunu dıle getırın . ben sureklı yapıyorum . :) pöip kapatın veya değiştirn dıye
global / hılmı beyı goren hemen satıyor . . üzücü bir durum
salı akşamı 6 aylık tfrs bılanco gelecek . em nedenıyle zarar ihtimalı çok yuksek :) umarım vuk göndermez oncesınde . orda da em olacagı ıcın zarar yazacak .
baz etksı nedneıyle de olsa rakamsal olarak enflasyon dusecegı ıcın son ceyrek em kaynaklı zarar yazanlar bu sefer kar yazmaya başlayacak :)
2025 ise eğer talep ve kapasıte aynı devam ederse üç hanelı kar rakamları kaçınılmaz sumas da
2023 12 aylık -76 dan 95 milyon açıkmış enflasyon muahsebesı ıle . 2023 6 aylık ise -16milyondan 7 milyon artıya donmuş .
şahen artı bılanco beklentım yoktu . daha once yazmsıtım . yıl gecen sene gore daha dusuk enflasyon ıle kapatacagı
için daha ıyı olabılır
hilmi bey onları nasıl topladı biliyormusun
+1,5 açılan endeksde -10 a satıs yazana ne dıyebılırz kı para onun :) gercı -10 a yazınca parası da kalmıyor :)
hılmı bey şirkette olan paylarını kızı damadı ve torunu arasında eşit dağıtımla paylaştırdı . yonetım kontrolu değişmediği için çağrı süreci yok .
artık tamamen ekşioğlu ailesine geçmiş durumda . burada hisse satışı yok pay devri var .
hılmı bey şirkette olan paylarını kızı damadı ve torunu arasında eşit dağıtımla paylaştırdı . yonetım kontrolu değişmediği için çağrı süreci yok .
artık tamamen ekşioğlu ailesine geçmiş durumda . burada hisse satışı yok pay devri var .
Damat Adnan Ekşioğlu olması lazım.. Kızı ve torunlarına pay etti
bu günlerde sıkılan ve blok mal satışı oldu qnb den 10 k mal çıkışı oldu . valla guzelde oldu . o sıkılıp satan ve bu blok malı alanlar bıze 30 puanlık kazanç yeter dıyeceklerdir . dün bunu gorduk
bu ekşiler arasında pay devrıne sonrası yenı haber akısıları peşi sıra glırse ıvme devam eder yok sa 350 400 arası takılır kalır .
devamında sermaye artımı , üst pazar başvurus akışı olursa olay farklı olur .
Yeni yönetim ile şirketin kurumsallaşacağını düşünüyorum. Bu yönde bir izlenim seziyorum..
Bir süre önce pay satışı ile ilgli atılan maile cevapları ...
Aşağıda ki sorularıma cevap alabilir miyim?
-Yönetim kurulu ve kurucu üye Hilmi Evin ERTÜR'ün herhangi bir açıklamadan yapmadan pay satışı yapması spk mevzuatlarına uygun mudur?
-Pay satışı ile ilgili satışı yapılacak pay miktarı belli midir ?
-Pay satışı ile ilgili satışı yapılacak payların satış fiyat aralığı belli midir?
-Pay satışında ki amaç nedir?
-Yönetim kurulu bu konu ile ilgili ne düşünmektedir?
-Yönetim kurulu bu konu ile ilgili yatırımcılarına açıklaması olacak mıdır?
Kaan ekşioğlunun cevabı
Tüm pay satışları mevzuata uygundur. SPK ve Borsa İstanbul’un sürekli gözetim ve denetimi bulunmaktadır.
Pay satışına ilişkin miktar ve fiyat ortağımızın takdirindedir. Belirlenmiş bir seviye yoktur.
Şirketimizin tasarrufunda olan bir konu olamamakla birlikte pay satışının amacı, ortağımızın biraz nakde dönmesi ve payın likiditesinin artması olabilir.
Yönetim kurulunu yetkisi dışında geliştiği için yapabileceğimiz herhangi bir durum ne yazık ki yoktur.
Şirketimiz faaliyetleri eskiden olduğu gibi aynen devam etmektedir ve yönetim kurulu olarak şirket faaliyetlerinin kurallara uygun ve karlı olması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bilgilerinize sunarız.â€