davte icap edelim lütfen
Printable View
Bu soruların cevabı bende yok. Geleceği önceden doğru şekilde öngörecek bir yetiye de sahip değilim, o yüzden ne desem boş. Kararı kendin vereceksin ve verdiğin kararın da arkasında duracaksın. Eğer bankaya & hisseye güvenin yok ise hiç bulaşma. Hesabını yukarıda yaptım işte; son 5 yılda hisse dolar bazında en tepeden %86 göçmüş durumda idi dün sabah itibariyle, dikkatini çekerim ne yerel ne de küresel bir buhran yokken oldu bu göçüş. Öte yandan dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük ekonomik buhran sürecinde (1929-1932 yılları arası), şirketlerin arka arkaya battığı yatırımcıların intihara sürüklendiği bir ortamda borsa endeksleri en tepeden en dibe dolar bazında %90 düşmüştü. HALKB'nin mevcut seviyesi batık seviyesidir. Peki, bu banka gerçekten de batık bir banka mıdır? Bunun olasılığı çok düşük ama sıfır değil. Ayrıca sermaye rasyosunun son 3 ayda 70 baz puanı düşerek %13.6 dan %12.9 a inmesi hiç hoş değil, eğer SYR'daki bu trend devam ederse bedelli sermaye artışı gündeme gelebilir bunu da belirteyim.
Bu DYP (Demirel) ve Çiller zamanında ki, kamu bankalarına görev zararı yazdırmakla eşdeğer. Korktuğum da bu idi.
Sayın TH. Halkbankasından Yapı Krediye geçmekle çok iyi yaptığımı anladım. Ne kadar iştahlı alımlar var. Gördünüz. Çünkü beklentiler iyileşti. Malum mevcut F/K ve D/D ne olursa olsun, Borsa da ileriye doğru beklentiler satın alınacağı için gelecek zaman dilimleri ve çeyreklerde bankanın sermaye yeterliliğinin düştüğünü görebiliriz. 12.6 olan bu oran ilerde sıkıntıya düşebilir. Burda ise beklentiler kötüleşti. Selamlar. Y.T.D..
Bankada
1) Temel degerler kotuye gidiyor gibi.Hukumet tarafindan verilen emirler nedeniyle verdigi gereksiz krediler nedeniyle kotuye gidiyor.
2) Bugunde KOnut KREDILERine 0.98 faiz verecegini acikladi. Buradan zarar etmeyecek mi ? Temel Rasyolari daha da kotuye goturuyorlar
3) OFAC tan hala ceza ile ses cikmadi :) 1 2 sene daha uzatip veya hukumeti zora sokmal icin secim oncesi ceza miktarini aciklatyabilirler mi ? Acikcasi sure uzadikca daha da zora giriyor. Beklenen Atilla Hakanin kararindan sonra aciklamasi ama bence bir sure daha surunceme de birakacaklar
4) Devlet BANKALARINDA 99 yillarda gordugumuz turden bir cokuse sahit olabilir miyiz ? Zaten dolar bazinda yuzde 90 azalmis bir banka cokmus durumda deil midir ?
5) Sizce bu bilanco hisseye nasil bir etki yapacak ? Bence Etkisi sinirli olacak, hala OFAC cezasi en onemli parametre hisse de
kisa vadede piyasalar petrolun durumuna gore ilgi gorecek gibi...petrol 85$ in ustune giderse petrol alan ulkeler sat; petrol satan ulkeler al modu populer olabilir...o vakit isimiz zor gibi...
https://resmim.net/f/sF0Mmk.png
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Evet, temel rasyolar son 3 ayda kötüleşmiş. Hükümet Halkbankı arpalık olarak kullanıyor, oy avcılığına alet ediyor, zararına kredi açtırıyor, mevduatın yıllık maliyeti %15 iken %11.9 dan külliyen zararına kredi vermenin başka bir tercümesi olabilir mi? Aklı başında olan bir banka yönetimi böyle bir şey yapar mı? 5.5 yıl önce 2012 Kasımındaki 2. halka arzda hisseleri 15.10 tl den, o günkü kurdan 8.5 dolardan bugünkü dolar bazında 10 dolardan yabancılara sattığı zaman "istediği zaman bankayı zorlayarak zararına kredi açtırma hakkının saklı olduğunu" acaba belirttiler mi? Hayır, düpedüz halka arzdan alan yabancı fonları keklediler. 5.5 yıl önce bugünkü dolar bazında 10 dolara sattıkları hisse dün sabah 7.31 tl yi görerek dolar bazında 1.67 dolara inmişti yani %83 değer kaybetmiş durumdaydı. Bu hükümet değişmediği sürece HALKB iflah olmayacak, zaten hissenin son 5 yıllık felaketin de ötesi performansı aynen bunu söylüyor. Dileğim bu hükümetin ekonomiye daha fazla zarar vermeden bir an önce gitmesidir.
Eğer bir ülke dik durmayı öğrenememişse, kendi menfaatlerini koruma cihetine gitmiyorsa, hep taviz üstüne taviz vermeyi genel politika haline getirmişse, pısırık davranmayı ilke edinmişse o ülkenin burnu boktan kurtulmaz ve ezilip itilip kakılmaya sömürülmeye mahkum olur. İşte TR'nin yapmaması gerekenler de bunlardır. Bir ülke kendi menfaatlerini korurken döviz kurlarının nereye çıkacağı önemli değildir, önemli olan ulusal menfaatlerin kalıcı olarak korunmasıdır çünkü ülkenin geleceği buna bağlı.
Bildigim kadati ile kamu bankalarindaki bu konut faiz indirim karari 6 aylik bir sure icin gecerlidir.
Kamu bankalarin bilancolari icin olumsuz bir durum ama ulke ekonomisi icin dogru bir karar olduguna inaniyorum.
Bir kac gun once bir varandasa daire sattim. Vatandas YKBNK dan aylik %1.2 kredi kullanmis.
Vatandasa Eger hukumet boyle bir karar cikartirsa kredini bir kamu bankasina transfer et demistim. Bu karar konut sektorune iyi bir hareket getitir.
Ulkenin ic ve dis siyasette onemli ve sikintili donemlerden gectigi bir zamanda kamu bankalarinin elini biraz tasin altina koymalarinda fayda vardir.
Hukumet KGF kredilerini zamaninda devreye sokmasaydi ekonomi su anda komalik durumdaydi.
cunku son yillarda halkin elindeki nakit varliklar ekonomik cokus, savas, teror, darbe, ic politik kaoslar gibi birazda abartili karamsar beklentilerle doviz, altin ve mevduata park etmis durumda.
Bu abartili karamsar kriz psikolojisi biraz dagilirsa piyasalara para yavas yavas tekrar akmaya baslar.
Benimde elimde HALKBNK hisseleri var. sali gunu alir almaz %7 dusus tokadi yedim. Altan ek alimlarla Maliyeti ancak 7.70 cektim.
Biraz iddiali olacak ama ben bankacilik indexi ve Halk bankasinin dip fiyatlarin bu seviyeler civari oldugunu dusunuyorum. ..sahsi beklentim mayis ayinda yukari bir tepki hareketinden sonra Haziran ayinda bir tur dusus daha yasanilmasi.
Elbette,Son karari devletlerin bile soz gecirmeye guclerinin yetmedigi mekanin sahipleri verir.
Biraz baskili acildi.
Artik yavas yavas davaya oynayip calkalamalari gerekiyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1000305434.png
En fazla 2 ay daha basarlar sonrası ferah inşallah...
Kar beklentilere paralel gerçekleşti. Halkbank yılın ilk çeyreğinde TL 790mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim beklentimiz olan TL 821mn ve piyasa beklentisi olan TL800mn ile uyumlu. Bankanın öz kaynak karlılığı %12,4 gerçekleşse bile, dönem içinde ayrılan TL70mn serbest karşılığa göre düzeltilmiş öz kaynak karlılığı %13,5 seviyesinde. Çeyrekte marj baskısı 2017 sonunda toplanan yüksek maliyetli mevduat yüzünden devam ederken, marjların ayrıca düşük TÜFEX gelirlerinden de olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Bununla beraber bankanın aktif kalitesinin son derce iyi muhafaza edildiğini, gerek takibe atılan krediler gerekse tahsilat performansının görece olarak son derece iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ücret ve komisyon gelirlerinin çeyrekte düşük performansı ise gelir yapısındaki en göze çarpan noktalardan bir tanesi.
Gerçekleşen karın beklentilere yakın olması nedeniyle önemli bir piyasa tepkisi beklemiyoruz. Bunun yanında sektör trendlerinin aksine olumlu seyreden aktif kalite görünümü bankanın sonuçlarındaki en çarpıcı noktalardan biri konumunda. Zayıf ücret bve komisyon üretiminin önümüzdeki çeyreklerde düzelerek bankanın karlılığına olumlu katkı yapması beklenebilir. Ayrıca ikinci çeyrekten başlayarak marjlarda bir kuvvetlenme bekliyoruz.
Halkbank (HALKB): Banka 1Ç18’de, ortalama piyasa beklentisi olan 800 milyon TL’nin %1,3 altında 790 milyon TL solo net dönem karı açıkladı (1Ç17: 1.219 milyon TL). Net karda yıllık bazda %35,2, çeyreklik bazda ise %10,5 düşüş gerçekleşti.
---
Bu kadarcik mi Halk Yatirim? Eskiden puanliyordun.
Halkbank 1Ç18 – Serbest karşılığa rağmen kar beklentiler ile uyumlu. Halkbank 1Ç18 konsolide olmayan finansallarında 790 milyon TL net kar açıkladı. Bankanın karı bir önceki döneme göre %10 oranında artarken geçen yılın aynı dönemine göre ise %35 oranında daralmıştır. Bu dönemde özsermaye karlılığı ise %12.2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Banka bu dönemde 70 milyon TL serbest karşılık ayırmıştır. Eğer böyle bir karşılık rakamı olmasaydı bankanın kar rakamı daha yüksek olacak ve bizim 817 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 800 milyon TL’nin üzerinde olacaktı.
Bu dönemin öne çıkan hususları arasında güçlü kredi büyümesi (özellikle KOBİ segmentinde), takipten tahsilatların güçlü olmasına bağlı olarak iyi aktif kalitesi, kredi/mevduat faiz makasında bir miktar daralma, komisyon gelirlerinde %24 daralma ve sermaye yeterlilik rasyolarında kısmi gerileme olarak sıralanabilir. Açıklanan sonuçların Halkbank hisse fiyatı üzerinde belirgin bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz.
bir iki haftaya bu hukumet Temettuleri de yatiracaktir :) Faizleri indirdiklerine gore halkbankta vardir bir bildikleri. CEZA yok gibi calismayaa devam :)
Yemin ediyorum kasıtlı yapıyor... Ciddi ciddi forex oynadığını düşünüyorum. Bir konuştu 4 kuruş arttı dolar. Az kaldı, Allah sabır versin herkese
0.98 konut kredisi haberi dünden beri beni çok rahatsız ediyor.
CB faizleri indireceğiz yakında önemli adımlar atacağız derken kamu bankalarına ucuz kredi kullandırtmayı kastediyormuş anladığım kadarıyla. Zaten bankalar çok kar ediyor feragat etmeliler diye de söylemişti önceden.
Özel bankalara müdahale edemiyorlar şimdilik ama kamu bankalarından başladılar.
Benim korkum şimdilik konut kredileri indi, ardından tüketici/ticari kredileri de indirirlerse ne olacak?
Bu arada derdim kredi faizlerinin düşmesi değil, bankalara zararına kredi kullandırtmaları. %14-15'le para toplayıp %12 ile satmaları her kredide zarar etmeleri demek. Bu durumda yılsonuna 4-5 milyar lira kar beklentisi hayal olur. Hatta sıfır veya sıfıra yakın kar, belki de zarar bile açıklanabilir.
Biz şimdi hissenin değerlemesini diğer bankalarla F/K ve PD/DD değerlerini karşılaştırarak yapıyoruz ya, bu durumda bu hesaplar ve göreceli ucuzluk rafa kalkıyor, yeniden değerleme yapmak gerekiyor.
Bugün bankalar satış yedi ama halkbank fazladan düşmedi, bu kredi işi fiyatlanmadı. Piyasanın işine gelmeyince olumsuz haberleri umursamadığını biliyoruz, bence büyükler de bu habere hazırlıksız yakalandı ve hisse zaten perişan olduğundan çıkmak istemediler. Yalnız yılsonuna kalmadan bu durum da fiyatlanabilir.
Tek kurtuluş bu kredi oranlarının seçim yatırım olması ve kısa süre sonra piyasaya uygun seviyeye geri çekilmesi. Yok devam edecekse mevduat faizlerinin de buna göre düşmesi lazım ki banka zarar etmesin, bu da ancak enflasyon düşüşüyle mümkün o da düşeceğe benzemiyor henüz.
Kısaca iyi olmadı, çok tadım kaçtı, fırsat verirlerse halkbanktaki pozisyonumu azaltmak istiyorum, en azından diğer (özel) bankalar şimdilik daha güvenli.
Sayın Pilavlı hocam; gönlünü rahat tut, çok değil 2-3 ay sonra dolar 3.50 faizler 11 civarı olacak. Nereden biliyorum? Günde memleketin her köşesinden gelen en az 50 kişiyle muhattap oluyorum. İnan bana insanlar bıkmışlar, değişime huzura açlar. Siz bakmayın kiralık anket firmalarına, halkın en az yarısı kin kusuyor ve bunların üçte ikisi daha önce desteklediklerini ve pişman olduklarını haykırıyor. Dün bir adamcağız ağlamaklı oldu konuşurken iflas etmiş, 15 kişi istihdam ediyordum battım diyor, cebimdeki 20 lirayı aldılar hocam diyor, zavallı kalp hastası olmuş. Bugün başı örtülü bir çocuk doktoru hanım geldi CV sini uzattı, aklım çıktı en az 30 tane yurt dışı yayını var. Birisi iftira attı kamudan ihraç edildim diyor. Mahkemeye gidiyorum ohal var reddediliyorum binlerce insan mağdur diyor. Türk halkının ferasetine güveniyorum. Memlekete huzur ve adalet gelecek kutuplaşmalar ortadan kalkacak. Hem Suriye, Mısır vb ülkelerle hem de batı ile ilişkilerimiz düzelecek. Güzel günler göreceğiz az sabır...
SON 3 GGÜNDÜR
YÜKSELME ÇABALARI na
HACİM EŞLİK ETMİYOR....
AZALIYOR
geçmişte bu tür durumlarda ne olduğuna bakınız
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2147668
Haftalık Hisse yarışmamıza
kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım
Eline sağlık, son zamanlarda okuduğum en değerli yorumdur bu, yorumdan öte gerçeğin ta kendisi, TR'de toplumun her kesiminde bir bıkkınlık var şu anda, işadamından öğrencisine emeklisinden işsizine esnafından işçisine vs her kesimden. İmam hatipliler ne ekonomiyi ne de ülkeyi gerektiği şekilde idare edemediler, bu işi beceremediler. Artık halk da bunu görüyor. Sandıkta gereği yapılacaktır hiç kuşkusuz.
Hocam bu durum geçicidir, hiç bir banka yönetimi sağlam kafayla böyle saçma sapan bir kararı uzun vadede yürürlükte tutamaz. %15 maliyetli mevduatı %12 den satmanın hiç bir mantıklı açıklaması yok. İmam hatipliler her ne pahasına olursa olsun seçimleri kazanmaya çalışıyorlar ve bu amaçla da ellerinde ne varsa, kendilerinin veya halkın veya devletin hiç fark etmiyor, kullanmaktan çekinmiyorlar. Bizim HALKB'nin AKP'ye alerjisi var zaten. Bu partinin iktidarlığında hisse resmen göçtü. Yeni CB seçildiğinde ve bunlar gittiğinde yeni ve temiz bir sayfa açılacaktır.
Son 3 ayda konsolide aktifler %5 artarak 328 milyar tl ye çıktı ama bu artışın hiç bir olumlu katkısı olmadı, tam tersine temel rasyoları olumsuz yönde etkiledi. Sermaye yeterlilik rasyosu, aktif kârlılığı, özkaynak kârlılığı vs alayı son 3 ayda geriledi. Demek ki aktiflerin artması HALKB için olumlu bir gelişme değil, tam tersine olumsuz bir gelişme. Neden olumlu değil? Çünkü faiz giderleri dev adımlarla artarken faiz gelirleri ufak adımlarla ilerliyor, böylece de net faiz gelirinde ciddi azalmalar ortaya çıkıyor. Banka; kredileri maliyetine oranla makul bir kâr oranından vermiyorsa hatta bundan sonra yapacağı gibi maliyetinin %25 gibi altından kredi açacaksa olacağı zaten budur. Bir ilkokul öğrencisi bile "bir tüccarın maliyetinin altından mal satmaması gerektiğini" bilir. Ama işbaşındaki AKP'nin amacı farklı, adamlar oy avcılığına soyunmuşlar, milletin gözünü boyayıp her ne pahasına olursa olsun seçimleri kazanmaya çalışıyorlar. Bu durumda da Halkbankası gibi kamu kurumlarının mezbahaya götürülen bir koyundan farkı kalmıyor.
Dua edelim de bundan sonra aktifler ciddi oranlarda artmasın hatta yatay kalsınlar çünkü bankanın temel rasyoları aktiflerdeki artıştan olumsuz yönde fena etkileniyor. Son 3 ayın hızında giderlerse, şu anda %12.9 olan sermaye yeterlilik rasyosu %11 lere iner 3 ay sonra.
Halkbank – 1Ç18 sonuçlarını 790 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar beklentimiz olan 775 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 800 milyon TL ile uyumlu olup, aylık bazda %10 büyümeyi ve yıllık bazda ise %35 gerilemeyi işaret etmektedir. 1Ç18’de bankanın ana bankacılık gelirleri, çeyreksel bazda %5 geriledi. Bu gerilemenin altında yatan ana sebepler %3 daralan net faiz gelirleri ve %24 daralan komisyon gelirleridir. Halkbank TÜFE endeksli menkul kıymetlerden çeyreksel bazda daha yüksel gelir elde etmiş olsa bile artan mevduat maliyetlerinden ötürü azalan kredi-mevduat makasının, – 30 baz puan, net faiz gelirlerini olumsuz etkilediğini görüyoruz. Aktif kalitesi güçlü kalmış olup, banka yönetimi 70 milyon TL tutarında serbest karşılık ayırmıştır. Halkbank’ın 1Ç18 özsermaye karlılığı %12,2 olup, çeyreksel bazda 70 baz puan yükselmiştir. Bankanın sermaye yeterliliği rasyosu yaklaşık 80 baz puan azalarak %13,4 olarak kaydedilmiş olunup, bu azalmanın altında yatan ana sebebin Türk lirasındaki değer kaybı olduğunu görüyoruz.
Bir de bunlar aktiflerdeki artışı "son derece olumlu bir gelişme" olarak sunuyorlar. Halbuki gerçek tam tersi, aktiflerdeki artış HALKB gibi bir bankaya tamamen olumsuz yansıyor. Eh, sen maliyetin altından kredi açarsan olacağı da budur.