Originally Posted by
qumarbazz
TH hocam ne zaman belli olacak bu ceza vs olaylari.alim yapmak icin bekliyorum.buralar uygunmudur? Daha asagisi varmi sizce? Dava sonucunu gorupmu alalim.yada simdi alip riskmi alalim?
Bu soruların cevabı bende yok. Geleceği önceden doğru şekilde öngörecek bir yetiye de sahip değilim, o yüzden ne desem boş. Kararı kendin vereceksin ve verdiğin kararın da arkasında duracaksın. Eğer bankaya & hisseye güvenin yok ise hiç bulaşma. Hesabını yukarıda yaptım işte; son 5 yılda hisse dolar bazında en tepeden %86 göçmüş durumda idi dün sabah itibariyle, dikkatini çekerim ne yerel ne de küresel bir buhran yokken oldu bu göçüş. Öte yandan dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük ekonomik buhran sürecinde (1929-1932 yılları arası), şirketlerin arka arkaya battığı yatırımcıların intihara sürüklendiği bir ortamda borsa endeksleri en tepeden en dibe dolar bazında %90 düşmüştü. HALKB'nin mevcut seviyesi batık seviyesidir. Peki, bu banka gerçekten de batık bir banka mıdır? Bunun olasılığı çok düşük ama sıfır değil. Ayrıca sermaye rasyosunun son 3 ayda 70 baz puanı düşerek %13.6 dan %12.9 a inmesi hiç hoş değil, eğer SYR'daki bu trend devam ederse bedelli sermaye artışı gündeme gelebilir bunu da belirteyim.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri