Sayfa 164/1032 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku
    Halkbank ta vadeisz bir hesap açtık bakalım
    ama işler umduğum gibi gitmezse stop koydum kapatırım hesabu hemen dedim
    Hayırlı olsun. Hissenin aşırı volatil olduğunu unutma. Yıllık volatilite son günlerde %100'e yakın seyrediyor ve anormal derecede yüksek bir orandır bu. Silkelemelerle feyk hereketler her daim mevcut bu tahtada.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ziraat konut faizlerini %0.98'e çekti. Zararına kredi veriyor yani, mevduat faizinin altında çünkü.
    Diğer bankalar özellikle kamu bankaları da izleyecek deniyor. Halkbank da katılacak yani.
    Bu iyi olmadı banka açısından. Karlılık düşecek.
    Bu iş bankaların karını kredi çekenlere aktarmak demek.
    Ciddi şekilde evi krediyle eşime satıp çekeceğim krediyi mevduata yatırmayı düşünüyorum aradaki faizi cebe atmak için. Ayrıntılar belli olsun hesaplayacağım değer mi diye.
    Bunlar iyice kafayı yediler. Dünyada emsali görülmemiş bir gelişme bu. Demek ki seçimi ne pahasına olursa olsun kazanmayı kafaya koymuşlar, ekonomi batsa bile umurlarında olmayacak.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çektiğini duyurdu. Hemen ardından Halk Bank'tan aynı açıklama geldi. İlerleyen günlerde diğer kamu bankalarının Ziraat Bankası ve Halk Bank gibi harekete geçmesi bekleniyor.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    herkese ve her ev alisverisine bu kredilerin acik olacagini sanmam...muhtemelen sifir ve mutayit konutlarina onay cikacaktir...amac stok eritmek cunku...........ozel bankalarin pek bu yola girecegini sanmam...isin ozeti bana gore bu matematikte gizli; devlet mutahitten parasini alabilmek icin evinin satisini hizlandirmaya calisiyor ve faizinde indirim yapiyor...mutehaidin ev fiyatini zamlandirmayacagi bilinmez...
    süper yorum olmuş eline sağlık

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Analistler soloyu aliyor Bankalarda. Tahminler konsolideye gore degil, istiraklerin onemi yok.

RBS ile Halkbanki bir tutmak da ne kadar dogru olur. Sonucta ABD bizle kanli bicakli.
    TR'deki analistler öyle yapıyor ama yabancı analistler konsolideyi baz alıyor. HALKB hissesi bünyesinde tüm iştirakler mevcuttur unutma. Bu yüzden dikkate alınması gereken rakam konsolidedir. Yabancılar bu açıdan bakıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Analistler soloyu aliyor Bankalarda. Tahminler konsolideye gore degil, istiraklerin onemi yok.

RBS ile Halkbanki bir tutmak da ne kadar dogru olur. Sonucta ABD bizle kanli bicakli.
    Kesilen cezanın bankanın piyasa değeri ile aktiflerine oranı açısından bakalım diye bu bilgiyi geçtim. OFAC'ın kestiği "başlangıç" mali cezalar bugüne kadar asla piyasa değerinin %20 sini aşmadı, aktiflerin binde 0.5 ini de asla aşmadı. hele hele üzerinde uzlaşılmış nihai cezalar bunların yarısı kadar hatta onun da altında oluştu. Bu emsalleri unutmayalım.

7.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çektiğini duyurdu. Hemen ardından Halk Bank'tan aynı açıklama geldi. İlerleyen günlerde diğer kamu bankalarının Ziraat Bankası ve Halk Bank gibi harekete geçmesi bekleniyor.
    Sadece 10 yillikta indirim var. 10 yilin riski alinabilir, sonucta devletin araci oldugu bircok konuda da bu avantajini kullaniyor. Geri donuste zorlanan insaat sirketlerini de batiktan kurtarir.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku

Olur mu öyle şey? İştirakleri fasulyeden mi sayacağız? Peki o zaman Koç Holdingin bünyesindeki 50 ye yakın şirket için ne yapacağız? Veya Sabancı Holdingin bünyesindeki 30 küsür şirketi de mi fasulyeden sayacağız? İştirakler gerçekten reel bazda mevcuttur, onlar hayali veya afaki değildir, umbrella şirketin bünyesinde yer alırlar. HALKB hissesinin bünyesinde Halk Bankın tüm iştirakleri yer almaktadır, lütfen bunu unutmayın. Siz TR'deki analistlere bakmayın, genelde %90'ı boş konuşur.

Sayfa 164/1032 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •