Tam üstüne bastınız :)
Printable View
tkdpv aldım biraz ustalardan bilgi alabilirmiyim acaba...ytd
Dayanak varlık sinyali verebilirim arzu eden olursa?
Varantını siz seçeceksiniz.
Hangi varantlarla oynuyosunuz arkdslar
Tcell yok
dax düşüşte
Dayanak vRlık yazın
Tüpras kısa vade yükselişte
Petkim kısa vade düşüşte
sise kısa vade düşüşte
Orta vade yükselişte olan sadece sise
paylaşım var mı gözde varannt :whistling::whistling::whistling:
Ekdkk 0.14 Yatirim tavsiyesi değildir.Herkese bol şanslar
Redmi Note 5A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın için düşüncesi bir planı olan arkadaşım yok mu
Vadesi 28 şubattta dolacak varantta vadeyi uzatabilirmiyiz açik.pozisyonu başka bir vadeye taşiyabiliyormuyuz
LG-D320 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok cazip ve kolay gözüksede hayır yok bu varantta 😂
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekdkk 0.17 den güle güle gitti.Yatirim tavsiyesi degildir.
iş bankası tüpraş tuıke varantı 21 inde 022 krştan dün 06 krş açıldı sebebi nedir bilen varmı acaba
Bende şimdi inceledim...tuike mart vadeli...kullanim fiyati 126.00...bu varanttaki fiyat hatali..ayrıca temettü ödemesi varant fiyatını etkilemez...hakkınızı arayabileceginiz bir mercii varsa şikayet edin...selamlat
Temettu odemesi varant fiyatini etkiler sn varantdede.
Sanirim bu sene koc grubu sirketlerinin hepsinde bu sorun yasaniyor!!
Normalde fiyatlama yapilirken temettu nisan ayinda dagitilacagi hesaplanmis ama mart sonundan once sirket dagitilacak diye aciklama yapinca isler karisti.
Ama..... bu temettu olayi gercekten varantlarda fena....
Aslinda sirketin ne kadar temettu dagitacagi beklentisne sahip oldugu ve ihracci kurumun hangi tutardan fiyat hesapladigini bilmemiz gerekli.
Ona gore de kisilerin alim satim karari degisebilir.
Bilmiyorum acik ve net birsekilde bu izahnamede yaziyor mu...
Yazsa da kim dikkate alir soru isareti..
Saygilar,
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar tüpraş yatırımcı ilişkileri md mail atalim .çok fazla yazan olrsa temettü tarihini 3 gün sonraya alabilirler belki.derdimizi anlatalım kendilerine.bence bu olayın nasıl bizi nasıl etkilediğinden haberleri yok.mail adresini netten aldım ben yazdım.
Tuncay.Onbilgin@tupras.com.tr
tüpraş topiğine yazmıştım.burayada ekleyeyim.
Temettü ve Sermaye Hallerinin Varantlara Etkisi
Temettü ödemeleri ve sermaye hallerinin (bedelli ve bedelsiz arttırım) varantların fiyatlamasına olası etkilerini kısaca hatırlatmak isteriz.
Temettü Ödemelerinin Varantlara Etkisi
Varantlar fiyatlamasında temettü beklentisi hesaba katılır. Temettü etkisi varant fiyatlarının içindedir.
Varantların işlem görmeye başlamasından sonra temettü beklentilerinde meydana gelen değişiklikler, varantların fiyatlarında hem aşağı hem de yukarı yönde değişimlere sebep olabilir.
Diğer değişkenler sabit kalmak kaydıyla, ilgili dayanak varlık tarafından açıklanan temettünün beklenenden az olması ALIM varantının fiyatını artırabilir, SATIM varantının fiyatını düşürebilir. Tam tersi şekilde ilgili dayanak varlık tarafından açıklanan temettünün beklenenden yüksek olması ise, ALIM varantının fiyatını azaltabilir, SATIM varantının fiyatını arttırabilir.
Temettü açıklamaları normal şartlarda temettü ödemesinden önce yapılmaktadır. Temettü miktarı ve ödeme takvimi beklentilere yakın seviyelerdeyse varant fiyatında açıklama döneminde bir etki olmasını beklememek gerekir.
Temettü miktarının yanı sıra temettünün hangi tarihte ödeneceği en az temettü miktarı kadar önem taşımaktadır.
Bedelli ve bedelsiz sermaye arttırımlarda varantın piyasa fiyatı etkilenmeyecek şekilde varantın parametlerinde (kullanım fiyatı ve çarpan) düzeltme yapılır. Sermaye arttırımlarında, Borsa İstanbul'un açıkladığı katsayı ve düzeltilmiş fiyatlar kullanılarak varantın dönüşüm oranı ve kullanım fiyatı (işleme koyma fiyatı) değiştirilir.
Örnek vermek gerekirse, ABC hissesinde %20 bedelsiz sermaye arttırımı olacağını varsayalım. Bir adet ABC hissesini 31 Mart tarihinde 5.30 TL'den alma hakkı veren ABDAA varantının (kullanım fiyatı 5.30, dönüşüm oranı 1) bedelsiz sermaye artırımı sonrası yeni kullanım fiyatı ve dönüşüm oranı şöyle hesaplanır:
ï‚· Yeni kullanım fiyatı = eski kullanım fiyatı / (1 + bedelsiz arttırım yüzdesi) ---> 5.30 /(1+%20) = 5.30 / 1.2 = 4,417 TL olacak
ï‚· Dönüşüm oranı ise 1,2 olacak.
ï‚· Böylece sermaye arttırımı öncesi elinde bir adet ABC hissesini 5.30TL'den alma hakki tutan yatırımcı, sermaye arttırımı sonrasında, artık elinde 1,2 adet bölünmüş ABC hissesini 4,417TL'den alma hakkını sağlayan bir varant tutuyor olacak. Dikkat edilirse sermaye arttırımı öncesinde ve sonrasında bir varantın temsil ettiği pozisyon büyüklüğü ayni kalıyor. Bu büyüklük 5,2TL'dir.
ï‚· Bu hesaplama bir örnek teşkil etmektedir. Bedelsiz arttırım sırasında başka sermaye halleri (bedelli arttırım veya temettü ödemesi) oluşursa hesaplamada farklılıklar oluşabilir.
Şaka deel mi?
Yoo ben ciddyim abi. herkesin 2 günde hesap sıfırladığı, geceye asla pozisyon taşınmaması gereken bir enstrüman için, varantın temettü ile ödüllendirilmesi, ne muazzam bir yatırım aracı gibi gösterilmesi bana olsa olsa şaka gelir.
fevkaladenin fevkinde bir yatırım aracı nasılsa.
kara anı bi varant varmı iş yapacagını düşündügün
abiciğim mesajını valla şimdi gördüm. ben sadece endeks alıp satıyorum. bazen arada garan alıyorum. dikkatini çektiyse dün akşam ya herro ya mero ben long kaldım diye yazmıştım.. yani çok geniş takip listem yok. hisselerle ilgilenmiyorum. ilgilenmiş olsam şu kağıt diyebilirdim ama maalesef..
30 yıldır trade ediyorum. Hemen hemen her enstrümanda trade ettim. Bu kadar tecrübenin sonucunda söyleyeceğim tek şey var: Her türlü trade'den, iddiadan, at yarışından pokerden, black jack'den uzak durun. Varsa 3 kuruşunuz tatile çıkın, gayrı menkul alın, asla buralara bulaşmayın. Sanırım yukarıda alıntıladığım temettü varant ilişkisi yanlış anlaşıldı. Büyük oyuncular her türlü hileye sahip. Son karar sizin. Hoşça kalın.
bişt....118,600
dax...12,,550
dow...25,500...
brent....67,00
parıte..123,40........bu rakamlardan hepşının şatım varant işmi yazmıyaçam ..al şat tut y.t.d ..... ştop şeviyelerimide belirliyerek alış yapıyorum ...iiii gunler
Sayın vrnt bu seviyeden alım varantımı alacağız yoksa satım varantımı anlayamadım. Varant ismini de yazsanız daha güzel olacak teşekkür ederim.
2017 4. Çeyrek bilançolarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul’da temettü dönemine girmiş bulunuyoruz. Yatırımcılarımızdan gelen temettü ödemelerinin varant fiyatlarına etkisi soruları sonrası sizlerle bu konuda bir duyuru paylaşmak istedik.
• İlgili dayanak varlığın temettü miktarı ve ödeme tarihi KAP’ta açıklandıktan sonra temettü ödemeleri varant fiyatını*DEĞİŞTİRMEZ.
• İlgili dayanak varlığın temettü miktarı ve ödeme tarihi KAP’ta açıklanmamış ise Varant fiyatları hesaplanırken piyasada oluşan temettü beklentileri dikkate alınır. Eğer temettü miktarı ve ödeme tarihi piyasa beklentisi ile paralel gerçekleşirse temettü ödemeleri varant fiyatını*DEĞİŞTİRMEZ.
• Temettü miktarı ve ödeme tarihi piyasa beklentisi dışında ilan edilirse varant fiyatınıETKİLEYEBİLİR.
* Ödenecek temettü piyasa beklentisinin altında açıklanırsa ALIM varantlarının fiyatı yükselebilir, SATIM varantlarının fiyatı düşebilir (diğer bütün değişkenler sabitken)
* Ödenecek temettü piyasa beklentisinin üstünde açıklanırsa SATIM varantlarının fiyatı yükselebilir, ALIM varantlarının fiyatı düşebilir (diğer bütün değişkenler sabitken)
**Temettü ödeme tarihi beklentiside de en az temettü miktarı beklentisi kadar önem taşımaktadır. İlgili dayanak varlığın beklenen*temettü ödeme tarihinde değişiklik yaşanır ve*piyasa beklentisinin aksine, temettünün*varant vadesi içinde*ödeceneceği ilan edilirse,*SATIM varantlarının fiyatı yükseltir, ALIM varantlarının fiyatı düşer (diğer bütün değişkenler sabitken).*