https://pbs.twimg.com/media/Etrd6lEW...g&name=900x900
pazarlıklarda gücünüzü bilin.
https://pbs.twimg.com/media/Etrd6lEW...g&name=900x900
pazarlıklarda gücünüzü bilin.
İngilizcesi aklıma gelmedi, parayı çevirme hızı, turnover gibi bir şeydi. Şimdi 90 gün vade ile mal satan biri yılda 4 kez parayı veya stoğu çeviriyor. Yüzde kaç kazanması lazım kendisini koruması için. Gıda fiyatları bu yüzden artış sağlıyor, orada 90 gün yok ve bozulma tehlikesi var. %24 faiz alarak ticaret yapacaksın ve %24 den fazla kazanman lazım. Genel giderler üretim giderleri amortisman karşılıklar derken bir %24 de sana lazım. Ana hammaddeye %48 ekleyerek mal üretip satmam lazım diyen bir tüccar bunu demez. En yakın bankaya gider orana bakmaz faize bırakır parayı. Kimse ticaret yapmaz. Bu yüzden merkez bankası faizlerin özel bankalarda fazla yükselemeyeceğini görüyor. Para satılamadığı sürece alınamaz da. Ama buralardan 17 gibi bir oranla yıllık bağlamakta işime gelmiyor. Uzun süre.
24 alınan 17 verilen faize bakarak biz bu oranları yüksek buluyorsak, borsa dolar ve altında değerlendirmeyi uygun görmüyorsak, devlet ise çıkarak bu oranlar uzun süre geri gelmeyecek deniyorsa, bu iş de biraz daha fazla ve farklı bir arayış içinde olmak lazım. Eskiden petro dolar rasyoları vardı, onlar bile yerle bir oldu. Peki neden uzun süre bu oranları vereceğiz diye açıklama yapılıyor, yada bu oranları dünya genelinde veren kaçıncı ülkeyiz. Yani ortada başka ciddi bir durum var ki, adam orana falan bakmıyor, ver 17 ver 18 ne istiyorsa ver mi konumundayız. Kendimi birden selçuk geçer okuyor gibi hissettim. :) :)
İşin doğrusu burayı her zaman okurum, vadeliye uzun zamandır ilk kez girdim. Ama iş bankası 15 de verse başka yere gidemem. Devlet bankalarından ve yabancı bankalardan yana korkum var. HSCB 19 çok çok iyi bir oranmış. Bence değerlendirmek lazım, az az bankalar gönülsüz oran vermeye başlayacak gibi.
Ykb garanti iş bunlardan yuksek faiz cikmaz.
hsbc 19 veriyor hala .
17 Subatta hangi vadeyi secmemi onerirsiniz??
31 Mart'in ilerisinde bir vade secilebilir mi stopaj artiyormus sanirim...
Baglandigi tarih mi onemli, donus tarihi mi??
Syg,
hsbc 250 bin üstü yeni giriş 19% , başka gün ilave yaparsanız 17,5
250 bin altı 18 %
ing , hoşgeldin eturuncu kullandıysanız ve bittiyse, şube ile konuşup tekrar açtırabilirsiniz ,şube tanımlamış tekrar gecelik 18%
Günlük mevduatlarda biraz gevşeme olmuş odeabank 17.75 icbc 16.75 yapmış.Dolar düşmeye devam ettikçe politika faizi 17 olsa bile mevduat oranları biraz daha aşağıya inecektir.Bide şu var banka senden benden para toplayıp üstüne karını koyup kredi olarak satıyor kredi kullanımı azaldıkça parayı kime satacak ? Piyasa bu şekilde giderse stopaj oranlarının uzatılacağını düşünmüyorum.
Burgan 1.7% önerdi devam için. Miktar 45k.Yeni hesaplara 2.5% kendi sitelerinde. Dalga mı geçiyorlar yoksa piyasa mı böyle? Bayadır uğramıyordum foruma. Dolarcılar ne yapıyor? Yastıkaltı mı herkes?
Hem doların kafasına hem faizinin kafasına aynı anda vurmuşlar. Kusturma çabaları galiba ama nafile.
ING 16 Şubat'tan sonra EFT'yi ücretli yapacaktı bununla ilgili bir bilgisi olan var mı?
"Baska bir program dahilinde muafiyetiniz bulunmuyorsa, dijital kanallarda yararlandiginiz hesabiniza tanimli ucretsiz eft/havale hizmetimiz, 16 Subat 2021 tarihinde sona eriyor. Ucretsiz eft/havale hizmetimizle ilgili detayli bilgiye internet sitemizden ulasabilirsiniz."
Sanki artık yapsanda ücretli olacak diye anladım ben bu SMS'ten. MT anlamadı sorumu veya ben anlatamadım.
tamam oranlar yerlerde diyedir ama memlekette mevduatın %55 i dövizdeyken burada iyi kötü herhangi bir oran paylaşılmaması da ilginç.
burgan geçen ay 3,20 idi, dönüşünde 1,75.. ben geçen yanında swap de bağladım diye düzüne zar zor 2 alabildim. daha iyi oran var mı ben de merak ediyorum.
politik ve veya konjonktürel ters bir dalgada çok kişiye zararınız olabileceğini de hesaba katıp bu kadar iddialı konuşmayın bence.
mazallah şu iddianıza inanıp, dolar 10+ ları görecek diye 8 lerden dolar alan olduysa, onlar gibi buralardan dolarını satanların da ahını almış olursunuz sonra..
Alıntı:
Originally Posted by bogazici77
Sen 7,04 ten kursun atmaya devam et 6,04 ten kalan kurşunu da atarsın orada da 8 ay yataya alır dayanmayıp bozarsın.bozarken söyle biz alıma geçelim
Nisan 2020 de mesajımı aramış bulmuş arkadaş. Dolar onzaman 6,80 deymiş. İyi bir tahmin yapmışım aslında zira o sırada bazıları dolar 7 üzerini görmez diyordu.sonra 8,50 yi görmüş ve geri gelmiş 8 üzeri dönüşün başladığını davul zurna bağırmışız. Yüreğin yetiyor sa 2019 12. Ayında mesajlarımı da alıntıla nerden dolara geçmişiz gör 5,83 ten. Ve yine buraya yazmışız. Neyin kaşıntısı bu kardeş hayırdır. Sen dolar toplamaktan zevk alabilirsin ama yine diyorum bak göreceksin elinde patlar onlar demedi deme
bogazici77 said:
18-12-2019 21:03
Arkadaşlar size bir sorum var bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim. Düşüncem doların çok yukarı gideceği ama merkezin faiz arttırmakta isteksiz olacağı ve doların başı boş bir şekilde yukarı gideceği. Merkez faizden başka diğer silahları çekecek ana etkisiz olacağı ve kurun tahmin edilemez seviyeye çıkacağı ve iş işten geçtikten sonra merkezin faiz silahını çekeceği yönünde.sizlere sorum şu merkez faiz arttırmadan da mevduat faizleri yukarı gider mi. Şu mesajı attığım gün dolar 5,86. Merkez faiz artırdı mı hemen hayır geç kalındı mı evet. Paramız pul oldumu evet senaryo bire bir gerçekleşti
bogazici77 said:
18-12-2019 21:19
Merkez faiz arttırmaz da dolar da yukarı giderse mevduat faizleri de artmaz bu seviyelerde kalırsa tl de kalanın parası pul olur gider Demişiz. O tarihte uyarmışız daha ne yapalım bunları da alıntıla sana
bogazici77 said:
16-12-2019 16:21
Bugün %18 lik kolay bonoyu satıp dolara geçtim onu da aktif ten %3 ve 2,75 ten 32 gün bağladım bakalım iyi mi ettim göreceğiz. Al kardeş bunu da yapıştır
bogazici77 said:
01-12-2020 11:44
Dolar teknik olarak son hamlesini yapıyor 8,30 civarına gidecek gibi bu son harakette merkezin 500 puanlık hamlesiyle söndürülürse dolar uzun yıllar uyku sürecine girer diye düşünüyorum
Bogaziçili sen burda yazdıklarını döviz başlığında yazsana :) orda Reha var koğuş ağası bir de yancıları seni çiğ çiğ yerler :)
dolar 6,04 hedef vermek , en son böyle hedefleri yiğit bulut veriyordu
bogazici77 said:
24-11-2020 12:49
Birilerinin paraları TL ye dönüyor bu haraketler ondan. Bak bunlarda düşüş için attığım mesajlar el insaf ya
Ben dolar için yazmıyorum ki arkadaşlar. Ben senaryo oluşturuyorum dolar şu olursa faiz buraya gelirse BİST bunu yaparsa şeklinde. Bunlar terazinin birer kefesi.bir birine bağlı olan şeyleri konuşmasak olmaz heralde. Mesela ben bugün gittim ekgyo hissesi aldım maksat para kazanmak değil mi bak onu da yazdım şimdi nolcak ki
Dolar 8 deyken de 5,50 hedef vermiştim o zamanda çıktıydı birileri şimdi de çıktı dur bakalım 6 ya düşsün omlarında gazını alırız
Uçan halkın parası kardeşim.uçan biz değiliz soyuluyoruz böyle böyle.doların o seviyeyi gördükten sonra düşmesi iyi değil madem o seviyeyi gösterme gördüyse buraya da düşürme. Ama planlı haraketler bunlar baron öyle dedi öyle olacak
lütfen üstüne alınma sn boğaziçi..
buralarda yenisin belli.. beni bilen bilir forumda.. desteksiz, bir öyle bir böyle sallayanların ipliğini pazara çıkarmak gibi bir huyum var.. on küsur yıldır. huyum kurusun.. sana özel değil yani.
sn boğaziçi.. sana desteksiz sallama demiyorum. hobi olarak yine yap ama.. şöyle olacak sonra da böyle olacak, böyle olacaksa ben size söylerim, gibi ne forumun ne işin etiğine uygun şekilde yazma, yazacaksan da bunun yatırım tavsiyesi olamayacağını da ekle sonuna en azından.
oldu ya yanılırsın.. başkalarının da zarar görüp..
Alıntı:
Alıntı:
dememesi umurunda ise tabi.Alıntı:
dolar ın 6 tl yr düşmesini hiç istemiyorum, nasıl 8.50 den 7.05 düştü ama hangi ürünlerin fiyatı geri geldi ?
6 tl ye düşse fiyatlar yine geri gelmeyecek ve %10 yükselse dolar arttı diye yine zam yiyeceğiz.
bence 8.00 tl nin altında olmasın nasıl olsa 8.50 ye göre tüm fiyatları geçirdiler.