Sayfa 162/1009 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,289 - 1,296 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1. Sizin gibi Sadık taşıyıcı köleler olmazsa baronlar taş mı yiyecek. Siz alın alına devam edin lütfen yükseliş zamanı gelince ben yine burada olacağım ve yükselişi önceden haber vereceğim. Ben volvoyu Çin’e satıldığından beri tercih etmiyorum zaten Volvo da sizin olsun

yıllarıdr aynı terane devam ediyor ,doviz cıkarken %50 ye kadar seviye belirleyip ucacak kaçaçak ,duserkende aynı sistemde çökecek ve şu seviyeye gelecek soylemleri , vatandaş karantina dan dolayı tüketemedi ,sadece market lerle idare ediyor.kısıtlamalar kalktıgındaki durumu gozlemlemek lazım,italat ta artiş bekliyorum ,doviz in trade aracı olmadıgını yıllardır soylenir,anlayabilene..

3. Mb başkanı yakın zamanda faizler inmeyecek dedi ,
    Türkçe meali
    Mart sonu stopaj indirimi kalkacak demek
    Buda kısa vadeli mevduatlardan %10 düşürmek olur
    Mayıs gibi Bankalarda ortama bağlı olarak 1 puan civarı Daha düşürür bence
    Mb faizlere temmuzdan önce dokunmaz
    Al sana faiz indirimi olmadı olacak
    Dolar konusuna gelince
    En yakın ihtimal
    Geçen sene tutmaya çalıştığı ve rezervinin eridiği seviye olan 6,80 -85 seviyelerinden
    Alım yapabilir ihtimali ( bu ihtimali çok sevdim ) Ama kasasını doldurmak öyle kolay olacağını sanmıyorum

YTD YTD

4.  Alıntı Originally Posted by arda2727 Yazıyı Oku
    Mb başkanı yakın zamanda faizler inmeyecek dedi ,
    Türkçe meali
    Mart sonu stopaj indirimi kalkacak demek
    Buda kısa vadeli mevduatlardan %10 düşürmek olur
    Mayıs gibi Bankalarda ortama bağlı olarak 1 puan civarı Daha düşürür bence
    Mb faizlere temmuzdan önce dokunmaz
    Al sana faiz indirimi olmadı olacak
    Dolar konusuna gelince
    En yakın ihtimal
    Geçen sene tutmaya çalıştığı ve rezervinin eridiği seviye olan 6,80 -85 seviyelerinden
    Alım yapabilir ihtimali ( bu ihtimali çok sevdim ) Ama kasasını doldurmak öyle kolay olacağını sanmıyorum

YTD YTD
    Bence stopaj uzar örtülü faiz indirimi olmaz. MB samimi duruyor bu konuda öngörülebilir bir yönetim var. Uzun süre indirim olmaz demek dolardan umudunuzu şimdilik kesin demek

5.  Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    Bence stopaj uzar örtülü faiz indirimi olmaz. MB samimi duruyor bu konuda öngörülebilir bir yönetim var. Uzun süre indirim olmaz demek dolardan umudunuzu şimdilik kesin demek
    ben tl deyim , yani diyorsun ki bir çeyrek daha devam eder stopaj indirimi ,umarım dediğin gibi olur

6. son 1-2 sayfaya bakma fırsatım oldu ve şaşkınlıkla görüyorum ki bazı arkadaşlar hayatın gerçeklerinin pek farkında değiller
    ve Usd'ın düşmesinin ülkemiz için çok iyi olduğunu zannediyorlar.
    Düşük dolar kuru -yüksek faiz Türkiye'yi batırır,sadece carry-trade'cinin işine yarar. 100 usd getirir giderken de 120 Usd ı cebine koyar gider.O 20 USD ı da bilin bakalım kim öder ? Tabii ki fakir ve yalnız Türk halkı .
    2018 rahip krizinde Usd 7,20 'e çıkmıştı sonra 5,40 'a kadar düştü.Sonrasında ne oldu daha 1,5 yıl bile geçmeden 8,50 a vardı.Demek ki neymiş USD ın düşmesi hiçbirşeyi çözmezmiş.
    Şimdi bu günlerde yaşanılan kontrolsüz düşürülen döviz kuru ile ülkenin ayakta kalmaya çalışan tek kolonu olan İhracatçıyı da zor durumasokmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiye'de pahalanan hiçbirşey Usd düştü diye ucuzlamaz.Türkiye'de fiyatın yapışkanlığı vardır,çıktı mı bir daha inmez.Bunu gözgöre gözgöre yaşıyoruz,araba-beyaz eşya,ev fiyatları uçtu ,alım gücümüz yokoldu.
    Bir tur daha carry-trade tokadı yersek daha da kötü olacak.
    Döngü bellidir. Döviz-Borsa-Faiz 3'ünden yazıldığı sıra ile vurgunu yapar ,100 getirip 150 alıp giderler. MBankası çok acilen
    kayıp olan rezervlerini yerine koymalı ve dövizi düşürmekten ziyade belli bir aralıkta sabit tutmaya bakmalıdır yoksa sonuç yine
    hüsran olacaktır.Tabi eğer tüm Türk şirketlerini ve ihracatçısını batırmak istemiyorsa...

7. Hayatin gerceklerinin farkında olmayan kendi parasinin pul olmasinda hicbir beis görmeyen, kendi vatandaşının Çin'den bile ucuz işgücü ile somurulmesinden sıkıntı duymayan, kendi vatandaşı kendi ülkesinde kendi sahillerinde bir otelde tatil bile yapamazken elin yabancisinin bedavaya tatil yapmasindan ülkeyi sömürmesinden sikilmayan, orta segment bir arabaya 250bin, ortalama bir eve 750bin ikisine bir ömürlük hatta bir omrun yetmeyecegi birikimin verilmesine ses çıkarmayan, ulkenin ihracati ithalata bagimli iken ve esasen enerji kaynakl iken cari açığın ülke parasının pul haline getirilerek çözüleceğini sanan, bedava para politikalari ile balon gibi şişen fiyatları görmezden gelip bunu akli sıra uc kuruşluk reel faize bağlayan, kendi birikimi yerine bedava para politikası nedeniyle milletin parasıyla borçlanarak ev araba satin alma isine girip sonra daha ikinci-ucuncu ayında %10-15 karla satmaya alışmış ama bedava para muslukları biraz kesilince ağlamaya başlayan kesimdir.

Sayfa 162/1009 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •