Dolar 3,5 TL iken Eurobond faizleri zirve olan yüze 7 olamaz sanırım. 2018 deki devalüasyondan sonra doları 7 li rakamlardan alıp yüzde 7 eurobonda yatıran karda değildir. Ki gelir vergisi ile getiri yüzde 3-4 düşer.
Tüm bu yazılanları okudum buna göre yarın enflasyon rakamı 0,91 ve üstü gelme ihtimali oldukça zayıf tabi bu benim görüşüm
sizce üstünde bir rakam çıkar mı?
0,91 olursa 19 un üstü oluyor
2018 ve 2020de de çok ciddi fiyat düşüşleri yaşanmış mesela. Fiyatları %20 inmiş örneğin.
BOTAŞ sanayide ve santrallerde
1 Eylül den geçerli olmak üzere yüzde 15 zam yapmış 🤬🤬
Bugün itibariyle Tarım fonuna da yatırım yapmaya başladım. Enflasyon ve gelecekte muhtemel bir gıda krizine karşı bir tür korunma için benimkisi.
Enflasyona yenilmemek için her şeye yatırım yapmaya devam ediyorum.
Sadece bizimki değil Fed de mevcut enflasyonu görmezden geldiği sürece bu tarz stratejiye devam edeceğim.
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...425761286?s=19
TCMB net rezerv
Haberler - Ekonomi
Reuters: Faiz indiriminin yakın olduğu izlenimi güçlendi
Yatırımcılar, dün TCMB Başkanı Kavcıoğlu ile görüştükten sonra faiz indirimlerinin artık daha yakın olduğu yönünde izlenim edindi. İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, "TCMB'nin para politikası kararlarında gıda dışı enflasyon gibi çekirdek göstergelerin daha etkili olması beklenebilir. Bu da faiz indirimlerinin öne çekilmesine sebep olabilir" dedi
Reuters: Faiz indiriminin yakın olduğu izlenimi güçlendi
Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun dün yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıdan sonra, faiz indirimlerinin yakın olduğu sinyalleri güçlendi.
Kavcıoğlu, enflasyon üzerinde politika faizi uygulanacağı yönünde olan ve geçmiş yatırımcı toplantılarında, enflasyon raporunda ve Para Politikası Kurulu (PPK) kararında yer alan taahhütünü dün yapılan yatırımcı toplantılarında tekrar etmedi. Kavcıoğlu, enflasyonda belirgin düşüşün yılın son çeyreğinde olacağı yönündeki görüşünü tekrar anımsattı.
Reuters’in aktardığına göre, yatırımcıların dünkü toplantıdan edindiği izlenim ise, enflasyondaki yükselişleri geçici gören TCMB’nin faiz artışı planlamadığı, faiz indirimlerinin ise artık daha yakın olduğu yönündeydi.
SIKI PARA POLİTİKASI KARARLILIĞI YER ALMADI
Reuters’ın sekiz katılımcıdan aldığı bilgilere göre, dün yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan iki toplantıda da Kavcıoğlu PPKda bir süredir yer bulan enflasyonun üzerinde politika politikası belirleneceğine yönelik ifadeleri tekrar etmedi.
Toplantılarda enflasyonda belirgin düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla sürdürüleceği yönünde bir mesaj da yer almadı.
Toplantıya katılanlar arasında yer alan İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, TCMB enflasyonla ilgili değerlendirmelerinde çekirdek, gıda dışı ve enerji dışı enflasyon gibi enflasyonun ana eğilimine yönelik göstergelere dikkat çekti. Gıda dışı enflasyonun manşet enflasyonun altında olduğunu ve altında kalmaya devam edeceğini söyledi†dedi.
TCMB Başkanı kuraklık, hava koşulları ve pandemiye bağlı belirli enflasyon gruplarında daha belirgin yükseliş yaşandığını; IMF’nin yaklaşımının da çekirdek ve gıda dışı ve manşet enflasyon ayrımı yapılması yönünde olduğunu ifade etti diyen Sezgin, şöyle devam etti:
Dolayısyla da TCMB nin para politikası kararlarında gıda dışı enflasyon gibi çekirdek göstergelerin daha etkili olması beklenebilir. Bu da faiz indirimlerinin öne çekilmesine sebep olabilir.
TCMB KULLANDIĞI ESKİ DİLİ TAMAMEN DEĞİŞTİRDİ
Bankacılar hem lokal hem de yabancılara yapılan sunumda manşet enflasyon yerine çekirdek enflasyona belirgin vurgu yapıldığına dikkat çektiler ve önümüzdeki dönemde PPK açıklamalarında bunları daha net görebileceklerini söylediler.
İkinci toplantıya katılan bir yabancı yatırımcı, Reutersb TCMB â„¢nin geçmiş PPKâ da yer alan enflasyonun üzerinde politika faizi vereceği taahhütünü koruyup korumadığına ilişkin bir sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
TCMB kullandığı eski dili tamamen değiştirdi ve verilen sözleri de geri çekti..
Enflasyonda belirgin düşüş bekliyorlar ve orta vadeli hedeflere yönelmiş durumdalar. ‘Beklenen ve gerçekleşen enflasyonun üzerinde politika faizi belirleyecekmisiniz? sorusu doğrudan sorulduğunda evet ya da hayır demeyi reddettiler.
2 Eylul 2021 Saat 21:00 itibariyle Asaf hoca ve Ege hoca guzel seyler anlatiyorlar. Ben kacirdim tekrarina bakiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=XkF99-AicIA
Konu: Varlik fiyatlari ve balonlar
Murat Muratoğlunun guzel uslubuyla tuik gerçekleri
https://youtu.be/J37QpDtME_s
DUDU borsada yukselis nereye kadar olur sence bist100?1850 gıdermı?
enag enflasyonu çok endişe verici bir seviyede. Diğer tarafta da tuik enflasyonu düşük açıklayarak tüm ücretlilerin maaş artışının gerçekci olmayan enflasyona göre olmasını sağlıyor. Bu sayede tüm ücretlilerin gsyih dan aldıkları pay her yıl düşüyor.
bu ne kadar sürürülebilir bir durum bilemiyorum...
köşe yazarı başkan tüik'in makyajlanmış verilerine rağmen faizi artırmak zorunda kaldı.
verdiği sözün arkasında duracak mı ?
piyasanın %50 si güven olduğuna göre,
güvenilir mi ? değil mi ? göreceğiz.
https://www.bloomberght.com/agustos-...klandi-2286860
bu ay da düşüremez belli oldu. Şuan enflasyonun makyajlı hali bile faizi geçti. Faiz arttırması lazım iken bakalım MB ne yapacak?
Enflasyonun makyajlı halinin bile yüksek olacağını iddia eden arkadaş haklı çıktı ben yanıldım. Kendi adıma daha büyük makyaj bekliyordum ama olmadı...
Faiz artışı yap(a)mayacaklarsa çıkıp piyasaya açıkça ocağa kadar faiz indirimini unutun sonrasında ise verilere bakıp karar vereceğiz denmeli faiz artırmadan durumu ancak böyle biraz idare edebilirler
Eylül ve ekimde de enflasyon oranı yükselmeye devam eder. Kasım öncesi faiz indirimi bekleyen var mı hala? :-)
MB faiz artirmazsa bence bankalar artirmak zorunda kalacak çünkü rekabet kızıştı.
23 Eylül MB toplantısında faiz artirmazsa bu dövizin son inişi olur bir daha 8,27 leri görmez geçmiş olsun
burdan döviz toplamaya devam
Yıllarca Tarım yatırım fonu çıkması için çok çaba sarfettik ama Türkiye'de sadece İş bankasının çıkardığı bir tarım fonu var. O da serbest fon. Şimdilik mecburen ufaktan azar azar yatırıma başladım. %65 ABD commodity emtia borsasındaki gıda fiyatlarına yatırım yapıyor Bir de az da olsa bizdeki tarım ile ilgili şirketlerin hisselerine yatırım yapıyormuş. Keşke %100 commodity fiyatlarını alsaydı ama onlar da bir şekilde çeşitleme yapıyorlar. Başka seçeneğim olmadığı için mecburen tek tarım fonu olan bu fona...
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/IJT/TRL
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
İlginç bir döneme girdik şimdi merkez bankası faiz arttırmaz ve enflasyon geçici derse FED de aynısını dediği için pek yanlış yapmış sayılmaz ama Bizim başkan tl mevduatçıya bizzat kendisi enflasyonun üzerinde faiz vereceğim dediği için piyasa sözünde durmasını isteyecek.
Her halükarda faiz indirimi bu şartlarda imkansız oldu gibi. Sakın onu denemesinler bile
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
#1332 nolu mesajda yazıyor ne yapacağı .
Ufe tufenin 2 kati .ama mb faiz dusurucek oylemi.mb hani reel faiz verecekti.
Ne içte ne de dışta şu an için doların güç kazanacağına ilişkin bir gerekçe yok.
8,27 den gelen kar realizasyonu var gibi. 3 vakit içinde dolar tekrar 8,30 un altını görür. :)
Doların tekrar 8,50 nin üstüne atacak gücü yok gibi görünüyor. (Sadece benim fikrim. YTD)
Yerlinin tepkisel ufak tefek alımları ile düşme trendi bitti denilemez.
Hükümet (görünürde MB) cari açığı kontrol etmek amaçlı gerekmediği halde faiz düşüşüne gidebilir.
Yerli kurumlar faiz düşüşü beklemezken yabancılar yıl sonuna kadar 150-200 puan bekliyorlarmış.
Eğer bu olacaksa TL neden değer kaybetsin?
kamu bankalarının döviz pozisyonları Nisan-mayısa göre daha güçlü. Arka kapıdan ufak ufak satış ile dövizi stabil tutarlar, ayrıca yeni swaplarla o tarafta daha iyi.
Ama artmayan dövize rağmen enflasyon korkunç. Döviz biraz daha düşerse ihracatçı da ağlamaya başlar. Her taraftan sıkıntılar çığ gibi.
20.25 mevduat 0 reel demek.
Ekşi sözlükte geçen sene dolar 8,40 da dolar almayanı tl mevduatta olanı linç ediyorlardı... bu zamanlarda ekşide ev almayanı linç ediyorlar. Değerlendirebilene güzel bir ters indikatör ekşi sözlük. Yani ne diyorlarsa tersi...
Borsayı överler borsa en az 1 yıl kafasını kaldıramaz altını överler altın çöker bitcoini överler o da çöker. ekşi sözlükte Trend topik olan yatırım araçlarında dikkatli olmak lazım. Bir kaç haftadır emlak balonunu şişirmekle meşguller. Gerçi emlak konusunda yorum yapmak istemiyorum çünkü bizim millet beton sevdalısı olduğu için ekşicilerin ters indikatörlüğü bile beton balonunu söndürmeyebilir.
Bir TV kanalını açıyorum ev fiyatları artacak diyen emlakçı
Diğer TV kanalını açıyorum araba fiyatları artacak diyen galerici..
Emlakçılar ile galericilerin parmağında oynattığı bir ülkeyiz...