Haklısın..Sıkletleri elverse ve buraya bilgiyle yazabilseler..ama yok..:(
Olsa dükkan onların..:cool:
Dolar hep yükselecek, yükselecek..walla gına geldim..doğduğumdan beri..:oleyo:
Printable View
Yalnız ortada bir realite var. Berat gerçekten ekonomi bakanlığı yapmaya kalkarsa, karıdan çoluk çocuktan olur.
Bizim bu doların yükseleceğinden ben ümidi kestim... :( Fed faiz artmaya devam etse de faiz cephesinden kazansak bari :oleyo:
Oxford Üniversitesi araştırdı: Türkiye yalan haberde birinci sırada
https://www.donanimhaber.com/diger/h...nci-sirada.htm
kabus gibi cehalet+yalan
damat londra'ya ne zaman gidiyormuş? doları düşürsün de öyle maaşı dolara yatıralım...
Turkish Lira per US Dollar.
Three years ago: 2.63
One week ago: 4.61
Now: 4.84❗
Indian Rupee per US Dollar.
Ten years ago: 42.1
One month ago: 67.1
Now: 68.5❗
Geçen günlerde diğer başlıkta yazmıştım..şıkları incelemek ve karar vermek menfaatinize olacaktır..:whistling:
Şimdi Londraya gitme haberleri çıktığına göre (d) ve (e) şıkları geçerliliğini yitirmiş olur..
Okumuş çocuk olduğuna göre hiç öyle ''faiz enflasyonun sebebidir'' demez/diyemez..o halde (c) şıkkıda diskalifiye olur..
Geriye kaldı (a) ve (b) şıkkı..siz ne dersiniz..bence (b) şıkkı..Londra havası alır gelir..:)
Sadece Yabancı çıkıyor sanıyorduk ama yerli de boş durmamış;
“Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) raporunda mayıs ayı itibarıyla Türkiye'den çıkan yerli sermayenin 3 milyar dolar sınırına yaklaştığı kaydedildi.”
Bence yeter arkadaş 2020 diye hedef koymuş...sayenizde 1970 e kadar gitti [emoji23]
Damat uzaktan kumandalı olduğu ve karar verici olmadığı için;
👉 2.londra seferi (m.şimşek’in Erdoğan olmadan gittiği) seçim öncesi olduğu için yapıldı Erdoğan kesinlikle gidilmesine karşıydı...
👉damat Londra’ya git(e)meyecek ve d şıkkı e şıkkının kibarlığıyla hayata geçecektir..😜😜
Olay sadece faiz arttırmayla bitmiyor..örn. MB bağımsızlığını nereye koyacaklar..kaldı ki faiz arttırmakta bu dakikadan sonra kırk katır mı, kırk satır mı meselesidir bence..
Benim gördüğüm bunların temel özelliği sonuna kadar ayak diremek ve son merhalede yelkenleri indirmek..o arada olan olur zaten..bakalım ne olacak..özellikle bu konunun ileride IMF açısından geçerli olacağını düşünüyorum..
İngiliz bankası Barclays 'e göre dolar/TL bu yılın son çeyreğinde 5 seviyesini görecek.
Bloomberg'in veri setinde yer alan tahminlerde Barclays , yılın üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL'nin 4,95 seviyesinde olacağını öngördü. Bankanın tahminlerine göre yılın sonunda ise dolar/TL 5,10 seviyesinde olacak.
Banka, dolar/TL kurunun 2019 yılının ilk iki çeyreğinde de yukarı yönlü ivmesini koruyacağı görüşünde. Buna göre gelecek yılın ilk çeyreğinin sonunda kurun 5,15 olacağını öngören banka, yılın ikinci çeyreğinin sonunda ise dolar/TL'nin 5,25 seviyesine çıkacağını tahmin etti.
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü sabah saatlerinde sığ Asya piyasalarında görülen 4,9743'lük seviye ile dolar/TL rekor tazelemişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/d...cikabilir.html
Müşterisine “uygun fiyatı” sunmayı amaçlayan ŞOK Marketler, 14 Temmuz’dan itibaren yeni mahsul Afyon patatesi ve Amasya kuru soğanın kilosunu 1,99 TL’den müşterilerine sunuyor. Ancak Şok marketlerin, uygun fiyatlı patates ve soğan satışlarına kilo sınırı getirmesi dikkat çekti. Markete giden vatandaşlar reyonların yanında "Sayın Müşlerilerimiz; Tüm müşterilerimizin faydalanması için soğan satışımız 2 kg ve patates satışımız 4 kg ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz uyarısı yer alıyor."
faiz artışı için 5 geçilmesi lazım....Aksi halde faiz artışı gelmeyecek ...Hatta ben uzun bir süre 4.5-4.90 bandında (ekime kadar) bu aralıkta salınacağına inanıyorum....Belki aşağı bile basarlar....Ekimde FED 50 kağıda çıkınca işin rengi değişecek ve yıl sonunda ancak 5 üzeri görebileceğiz.....
Faiz artirimi gelmeden nasil bu aralikta tutabilecekler. Gosterge faiz 21 e yaklasmis ve TCMB faizi 17.75. Arada ki makasin cok olmamasi gerekir. Ya biraz alti, ya da biraz ustu. Yani piyasa gosterge faizi benimsemis artik. Devlet bu faizlerden borclanmaya baslamis. Temmuz ayi enflasyon -0.3 gelse bile yillik enflasyon artacak. Baz etkisi aleyhimize isliyor artik. Temmuz enflasyonunda yillik 17 - 18 bandina yerlesecek. Agustosta TCMB toplantisi yok.
Muhtemel 100 gunluk program aciklanacak ve bu program dahilinde 100 gun icin TCMB nin aksiyon almasina izin vereceklerdir. Bu baglamda onumuzde ki toplantida 200 - 300 puan bir artirim gelmesi olasilik dahilinde.
Bir diğer konuda dolar 2019 2.çeyrek sonu dolar tahminini 5,50 veren kurum için şunu yazmıştım. Hiç hesaplamayanlar için...
O zaman su an bile faiz kafa kafaya ama ilk faiz artırımıyla birlikte 10 gün sonra tl daha karlı olacak.
100 bin tl Ing-E turuncu hesap 365 gün vade, ara ödemeli hesap sonu vergiden sonra 17050 TL getiri= Toplam para 117050TL
Dolar an itibariyle 100bin/4,85 =20,618 usd + Ing %4 faizli mevduat sonu 21281,95 USD *5,50=117050 TL
Not: Doları direkt yüksek veren kuruluştan 5.50 aldım.
Yalnız kuruşu kuruşuna aynı çıkıyor çok komik oldu.
Enflasyon o bantta kalırsa faizde 100BPnin üstüne gelecek her 50BP doları %2 aşağı çeker alım fırsatı yaratır.
Yani sizinkini ortasından 225BP gelirse 2*2,5= %5 aşağı. Yani 4.33-4.72 arasına gelir ki bu enflasyon yüzünden mantıksız duruyor.
Aslında 4.5'nin altı zor duruyor şartları değiştirip Imfle anlaşma yapmazlarsa. Veya Beratı azledip çok güvenilir bir isim koymazsa. Birde zaten dolar endeksi kısa vadede eylül sonuna kadar son ataklarını yapacağı için oradan da düşüş şansı kapanıyor. Ha sonra güm güm güm bilmemnesinin şeyini boylayacak ama bize yaramaz...
Boylamak zorunda çünkü abd E.M lere haddinden fazla zarar verirse kendi ipini çeker. 2000 öncesi dünya yok artık. Reagan tipi başkanla 80 model sovyet tip ekonomi politikalarıyla meksikalılar teksasta kendine ülke kurar duvarıda beyaz saraya örerler.
Bütün dünya e.m lere muhtaç ve beslemek zorunda. Bu dönemde en büyük faizi arjantinden kopartabilecekler. Oldu canım Hem india batsın, hem arjantin batsın, hem brazil batsın, hem türkiye batsın yetmedi rusya bile batsın üstünede üflese seni öpecek çine kafa tutmaya çalış. Afrika seni beslesin ama sen onları daha fazla zorla.
Eğer zorla ekonomi modelini değiştirme planları yoksa bundan en büyük zararı abd görür. Mal herif zorla avrupayı yazılımcıların cazibe merkezi yapacak.
:Sad:
Aşağıdaki haber doğru olsaydı şaşırmayacaktık :
Tren Kazasında Bir İhmal Varsa Bile Yazamayacak Olan Türk Medyası, Yayın Yasağının Tam Olarak Kime Getirildiği Sorusuna Yanıt Arıyor...(Zaytung)
Ben psikiyatrist olsam, bazı ağır hastalarıma, günde en az 3 öğün yandaş medya önerirdim.
Ayrıca iq rejimine girmek isteyenler için, ahaber öneriliyor. Haftada en az 2 iq azaltma garantisi var. :vk:
2019 temmuzda dolar 5.60 olursa faizle aynı seviyede
“Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak YAŞ (Yüksek Askeri Şura) üyesi olmuştur.”
Sadece merak ediyorum arkadaş NEDEN??
usd/tl kabinenin açıklanacağı gün 4,54 ve 4,52 den portföyün 3/1 ile aldım.Beklentim tekrardan Mehmet Şimşek in tekrar seçilmesi ile 4.40 ın altına gelirse ordan fullemekti. Kimse gibi bu durumu bende beklemiyordum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
artık hoyratça davranıyorlar, bir kararda idari gereklilik olmasa da ülke sahibi gibi davranıyorlar
bu kadar iddia ve yolsuzluğa rağmen bu oyu alırsan daha kabaca davranmaları normaldir
düşünsenize eşiniz siz aldattıkça size daha iyi davranıyorsa ben neymişmişim be abi dersiniz, tabii özsaygınız yoksa..
işte bu habere döviz alınır.
berat albayrak'ın kukla olacağına halen inanmayan arkadaşlar bu habere baksınlar.
geçmiş olsun artık londra'ya gidiş olsa bile, orada rte'nin dediklerini tekrarlamak içindir.
rte'nin söylemlerini bu haberlerle birleştirirsek korkarım çok kötü günler bizi bekler. ne diyor rte? artık ekonomide tek ses olacak. daha uyumlu olacağız. yani mehmet şimşek naci ağbal vs bunlar uyumsuzdu ve faiz artışına sebep oldular demek istiyor.
global palalar dolar/tl'de algıya oynadılar. hem tayyip'in hem halkın algısına. neydi o algı? faiz arttı ama dolar düşmüyor. faiz yetmiyor. faiz arttırmayalım kardeşim ne olacaksa olsun demeye başlanmış.
kemerleri sıkı bağlayalım
Son 10 sayfayı okudum hala bazıları krızi anlamak göemek istemiyor arkadaşlar bu yeni sistemle herşey çökmüştür durmadan bir kurumu digerine digerini bir diğerine sonra hepsini rte ye bağladılar üstüne damatta ekonomi bakanı oldu ki bu iş tamamdır. Ingiltereye gidecekmiş boşuna gitmesin Mehmet Şimşek en azından ekonomiden az çok anlıyordu o gitti ne oldu ki berat gitse ne olacak .453 milyar dış borç ödemesi var ülkenin yine kış geliyor dogalgaz borcu dolar üzerinden ödenecek.var oğlu var yani. Şirketler bir bir çözülecek. 2019 un ilk çeyreğinde bunları yaşayıp göreceğiz. Yabancılar gidiyor yerliler kaçıyor. İşsizlik artacak enflasyon artacak faizler aldı başını gidiyor daha sayalımmı?
http://www.diken.com.tr/mehmet-simse...-milyar-dolar/
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/c...m_duracak.html
Ya parça eksikliği yersen 😊
Ne parçası tüketim yok bu faizlerle kim araç kredisi alacaktı yeni araba alacak, evler gibi araçlarda ellerinde patlıyor satıcıların. Bundan sonra baba bir resesyon dönemi krizi taclandirir
Saba Tümer bir programda rahmetli Yaşar Nuri hocaya bir şey sorarken dilimize pelesenk olan " Ülkemizin % 99'u Müslüman " sözlerini söylediğinde : Yaşar Nuri hoca : " Emin misin ? Ben % 0,05 Müslümana razıyım " demişti...
Allah Rahmet Etsin Ruhuna :Sad: