Ya zaten demiri çeliği büküp, Almanlara yolluyoruz… Adamların fasoncuyuz. Onlar enerji maliyetlerimizi bizden iyi tskip ediyorlar
Printable View
Bedelli askerlik 150.000 tl olacak diyorlar. Size bir soru , 6 ay askerlik yapıp 30k lot Ak enerji mi yoksa bedelli askerlik yapmak mı…. “ Yerli ve milli “ ekonomi modeli ile şahlanış diriliş 2023
Tahtaci çocuğun lotlarını kim alıp sakladıysa geri versin
Dinçköklerle tanışın. Çok iyi bir ailedir.
Yeni yılda özsermayeyi 1milyar eksiye düşürür , yine alır elinizden
İsterse batirsinlar abi girdik artık yapacak bişey yok. Böyle basarsa daha da kaybedecek önümüzdeki hafta.ceksin 6 üstüne sulh içinde çözülsün.belki kredililer verir birazını.
Bence İspanyol bu işi biliyor. Onun dediği gibi geri alana kadar süründürebilirler. Sonuçta bilanço 8 gün sonra belli olacak ama açıklanana kadar olumsuzluğu kullanmamaları için sebep yok...
Ben kredili işlem yapmam, kimseye de tavsiye etmem. Bankalar bu sistemleri kimseye para kazandırmak için kurmuyorlar sonuçta...
Ben de tahtacı olsam aynen böyle yapardım. Bu açgözlü fırsatçıları felan dökerdim hisseyi yükseltmeden önce....
Avrupa yeni bir döneme giriyor. Bu yıl enerjinin fazladan 1 Trilyon Dolar maliyeti var onlara. Bu da ilk altı ay ucuzdan aldıkları Rus gazı sayesinde. Önümüzdeki dönemde bu fiyatlarla kimya, demir çelik vs endüstrileri nasıl üretim yapacak? Bunun cevabını verebilecek kişi Nobel Ekonomi ödülüne ilk sıradan aday olur...
Enerji krizi daha yeni başlıyor. Bu yıl olan biten fragman sayılır. Amerika Avrupa'nın gözünün yaşına bakmayacak bence. Bu Türkiye'nin işine yarayacak. Öyle ya da böyle...
13 mart 2023 konsolide bilançolar için son tarih.
yani epey vakti var.
Bilançoda ne yazması gerektiği 3 aşağı 5 yukarı belli.
1.4milyar yıllık net zarar, 7-8milyar civarı özsermaye.
Onun haricinde her türlü kalem oynatır dinçkökler.
misal
Grup şirketlerinden birine (yani sedaş sepaş) kesmesi gereken 2-3 milyar liralık faturayı aralık ayında kesmez de 2 ocakta keser misal. ama her halukarda sedaşın hisse devri kesinleşmeden bu işi temizlemeleri lazım.
o zamana kadar isterse 4.80e isterse 3.80e indirir.
bakti marta kadar toplayamadi, 4.80den millete taşıtır, bilançoyu itin gözüne sokar, 2.80e indirir öylece bekler.
ama baktı ki tahtacısı yeterince istifledi, martta güzel bilanço açıklar...
Sayın Siesta bu işi gerçekten biliyorsun.Dinckoklerin lotlarini ben aldım.
Aslında çok fazla almadım.240 bin lot kadar.
Ama delirmesine yetti.Ben aldıktan sonra kademelerden 31 lot almaya başladı.
Gebersin huşt.Zararina mal yok.
misal bilançolarda dönem dönem brüt kat marjina bakalim (brüt kar/hasılat oranı)
2020 yıllık %9... pandemi yılı
2021 1ç %11.5 pandemi süreci
2021 2ç %22 kısıtlamalar kaldırılıyor
2021 3ç %17
2021 4ç %13.5
2022 1ç %19.6 (434milyon/2215)
2022 2ç %9 (153 / 1672) auf düzenlemesi geliyor
2022 3ç %8 (480 / 5852)
auf bahane olamaz.
doğalgaz auf 4500 tl
gaz 20.6tl
egemer 1mw maliyeti
%55 verimle 3900tl
%58 verimle 3700tl
yani devlet auf belirlerken %20'ye yakın iyi bir kar marji birakiyor
gerisi muhasebe oyunları...
Yok benim kafam almıyor...
%10 aşağı basmak için 240bin lottan çok daha fazlası lazım
3-5 milyon lot belki. citinin malı çaktığı gün olanlar oldu.
200bin ona, 600bin buna...
tevekkeli değil, bankof verdikçe aldilar, akenerji gibi bir hissede günde 4.5milyon lot boşaltmak meseledir
Merhaba arkadaşlar ben de yeni katıldım aranıza , fakat burası ağlama duvarı gibi olmuş , ki olmalı bu fiyatla bu hisse 6,00 altını hak etmiyor ama sahipleri mesele bir kere , hayırlısı artık ,maliyetim 5,60 ama yazdıklarınıza bakılırsa orası bile zor artık.
şimdi biraz taşlar oturdu . yeni müjde geliyormuş. kombileri kökleyeceğiz.
Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı, milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her kesimine sunarak, adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek, huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.
Yukarda bahsedilen müjde dünkü (cumaetesi) haberlerden. Reis bunun altliğını da 2 kasımda yapmış.
2kasımda fiyat 3.40tl sonrası tavan tavan
2 kasım tarihli haber:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...yoruz-42164247
Geçenlerde yazmıştım
seçim öncesi maden bulmak gibisi yok.
sanki hatay'da egemer'in bahçesinde buldular.
üzümü ye bağını sorma
Hayırlı olsun...
Bende o kadar mal yok ama İspanyol'un dediği gibi bunlar denizde damla sayılır. Tahtacının mal kaptırması pek iyi bir şey değil aslında, malını geri alana kadar yukarı sürmek istemez doğal olarak. Yukarıda mal olacak ki alıp, götürsün diye düşünüyorum...
Gene de uzun vade için alanlar arttığı sürece hisse açısından olumlu olacaktır...
Püf noktası burada. Aslında düşünürseniz tahtacı bizim dostumuz sayılır. Sattığından fazlasını toplayınca hareketi devam ettirecektir...
Ama bu enerji fiyatları ile hareket alanı eskisine göre daha kısıtlı bence. Bir senaryo olarak da Mart'a kadar hızla çıkartıp, bilanço öncesi malı çakıp, Akenerji Mart'da kötü bilanço açıklayınca 3 aylık bilanço öncesinde daha aşağılardan geri toplayabilir...
Her halükarda, kuru para ile hisse alanlar için sorun yok tüm senaryolarda...
Borsaya para girişi bir şeklde akenrjinin bu ucuz fiyatına gelecektir. para akışı sürerse, degil tahtacı kimse hisseyi bu fiyatlarda tutamaz. Şirket iflas etti deseler bile hisse yükselir. hala fabrikası kapalı olani balat merko ve benzeri birkaç şirketin hisse fiyatları akenrjiden çok daha yukarılardadır.
Enerji şirketlerini piyasa değerlerine göre siralamişlar Twitter da dolaşan bı tablo 23 şirket falan var akenerji 19. sırada. 1. Sırada aksa enerji var 60 milyar lira pd si var. Sonra sırayla 50 ler 40 lar geliyor. İşin ilginci bu 19. sıradaki şirketin Türkiye ülke sınırları içindeki kurulu gücü bu listedekiler içinde 1 yada 2. sırada. Şimdi borcu var diyenler çıkar. Gerçekleşen bir enerji krizi var eminim bu listedeki bir çok şirket 10 milyar TL benim borcum olsun ama bu sürece 900 mw dgkcs ile girsem cevabını bir saniye bile düşünmeden evet derdi. Zamanı para ile satın alamazsınız bu sürece hazır kurulu güç ile girildi. Gerisini tahtacı mal dağıtmış toplarmiş saçarmiş hisse fiyatı düşermiş çıkarmış bosverip ekran kapatmak lazım. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bir Milyar Dolara kadar bedava. Kuru para ile alın, ekranı kapatın...
Ben sadece bir konuya takıldım. YKB varken Akenerji Sepaş/Sedaş'a 2-3 Milyarlık faturayı yılbaşı sonrası yollayabilir mi?
Gerçi yollasa ne olacak? Sonuç değişmeyecek...
Fatura tarihi ödeme tarihini pek bağlamaz.
Vergi yükümlülüğü doğurmayacak bir şekilde faturanın ertelenmesine ykb'nin ses çıkaracağını sanmıyorum
Akenerjinin çakallıklarından birisi de bu.
Muhasebe bilgisi olanlar zaten konuya benden çok daha fazla hakimdir.
Bistteki ciddi kurumsal şirketlerinin büyük kısmı, vergi dairesine verdikleri TMS/TFRS tabloları , "herhangi bir otoriteye mali tablo verilmesi" başlığı altında kap'ta ilan ediyorlar.
Akenerji ise sadece SPK (ifrs/ ufrs) formatindaki verileri paylaşıyor.
Diğerlerini kasıtlı olarak gizliyor.
Birinde bilanço karda gözükürken Ufrs zararda gözüküyor , çunkü önümüzdeki 10 yilin kur zararini topyekun zarar hanesine isliyor.
Bizim TMS muhasebe sistemimizde ise, bu yilki doviz odemesinin kur farki kadar kar/zarar yazabiliyor
Yani biz yillardir akenerji ne kadar kar zarar etti, ozsermayesi aslinda tmsye göre kaç tl gozukuyor, bilemiyoruz
Ekranı kapatın izlemeyin lafını, genelde hisse yuksek fiyattan vatandasa giydirilecegi zaman duyarız.
Şimdi o evrede miyiz, bekleyip görecegiz.
Ben olsam , keşke bu sürece ithal kömür santrali ile girseydim derdim. Devlet en azindan kaça aldigina nereden ne zaman aldigina karişmıyor.
Doğalgazcının botaşa bağı kesilsin diyenler, bundan 1 yil öncesine kadar botaşın santrallere %50-%100 zamlı tarifeden gaz satmasına ses çıkarmıyordu.
Lahanayı yerken kırt kırt, sapına gelince meee ! dedi kömürcüler.
https://twitter.com/_bruglione_/stat...9CahGz2h5MylXg
Aralık ayının kapanmasına bir hafta kaldı. Bugünkü verilerle tahmini #auf değerleri
ithal kömür : 2537₺
yerli kömür : 2068₺
Akenerjiyi ilgilendiren kısım:
Yeni yılda yekdemde olmayacağız.
Rüzgar, hes : 1553₺ = 83$
doğalgaz : 4517₺ =241$
Galiba ~110milyar m3 rezerv guncellemesi yapilacak.
saha aynı saha. ya kuyular açıldıkça daha sağlıklı veriler elde ediliyor, ya da rezerv belli fakat seçimlere peyderpey rakam artirılarak vatandaşın ilgisi ilgi canlı tutuluyor.
hatırlayalım :
agustos 2020de reuters 800milyar m3 haberi yapti.
ertesi gün reis çıktı 320milyar dedi
2 ay sonra ekimde 405 dediler. (+85)
1 yıl sonra 540 dediler (+135)
şimdi de 650 diyecekler tahminimce (+110)
seçime az bir vakit kala 800'e tamamlarız. olur biter
İstanbul da havaların iyi gidiyor olması, doğalgaz tüketimini azaltmış olmalı. Olumlu
bakanlar kurulu saat 15:00te toplanıyor
bir acıklama yapilacaksa da seans sonrasi yapilir
Şimdi bu müjdeyi verdi mi, vermedi mi, ağzından mı kaçırdı..
Pek üzerine giden de olmadı. basında niye
"acaba nedir nedir" havası var anlamış değilim.
normalde bu açıklamaların akabinde bir bayram havası estirilirdi, bunu nedense araya kaynattılar
Bir fikri olan var mı?
2kasım 2022:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atv-Ahaber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu ana kadar Sakarya sahasında 540, diğer yaptığımız tespitlerde bunu aşan yok. Son olarak 110 milyar metreküplük var” dedi.
Bu rezervler tespit edildikçe belki daha fazlasını yakalayacağız. Arkadaşlarımızın bu gayretleri hakikaten bizi rahatlattı. İnşallah sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız.
https://www.yenisafak.com/amphtml/gu...rezerv-3868011
https://m.star.com.tr/ekonomi/turkiy...haber-1746844/
Botaşın bugüne kadar ne ... yediğini çözebilen yok
Memlekette zaten her şey devlet sırrı, anlaşmazlık halinde tek yetkili ingiliz mahkemeleri...
Yıllardır Botaş artık yeni ithalat sözleşmesi yapmayacak, mevcutları da uzatmayacak deniyor...
Dağıtım bedelini ayırması iyi olmuş. Tedas=Teiaş+eüaş gibi bir düzene gidiliyorsa bu onun altyapısıdır
Bir yerden başlamışlar en azından.
Bizim yeni ortak Torunlar'a hayirli olsun
Tahtacı sığ suda balina avlamaya çalışıyor. Kolay gelsin... :whistling:
Her şeyi biliyorsun da neden hala bize soruyorsun? :vk:
Seçimden sonrası tufan gözüküyor… Bir sürü belirsizlik. Seçim dönemide sıkıntılı geçebilir.. Rize de ekmek 7.5tl olmuş. Yetmez ama evet
Asgari ücretlide olsa holding sahibide olsa vatandaşımız tuvalet kağıdı kullanıyor. 1 Rulo Wc kağıdı/ Ak enerji benim için önemli bir gösterge
Boş ver, her şey olacağına varır. Akenerji'ye takıl, gerisini merak etme demiş atalarımız...
Hocam, ben bu yıl başlarında Migros'a girmiştim. Sonra bir ara Sahol'de takıldım. Yanlış hatıramıyorsam siz de bu hisselerden birinde idiniz. Uzun vadeli, rahat takılan bir yatırımcı olduğunuzu hatırlıyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa, sizi burada görmek iyiye işaret... :ok: