https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3975ba07a2.png
Son 3 ay takas.!!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3975ba07a2.png
Son 3 ay takas.!!!
Ben bu gerçekleşen işlem takaslarından şunu anlıyorum; mal Oyak Yatırım tarafından toplanıyor zaten hergün alıcı tarafında! ama saklama takasında Oyak Yatırımın bu malları tutmayıp Yatırım Fonlarına virmanlandığı görülüyor!
Aslında takaslara bu şekilde bakılması hatalı oluyor! nedeni sonrasında bu mallar virmanlanabiliyor, o yüzden saklamasına bakılması daha doğru olur!
Şu da bir gerçek mal toplanıyor görünsede, 60 tl dan beri düşüyor, bu durumda aklıma açığa satış yapıldığını getiriyor maalasef!
Doğrudur Ereğli yatırım fonları tarafından toplanıyor, ancak hisse 60 TL ye giderkende Oyak yatırım tarafından çok hacimli toplandı ve fonlara virmanlandı, ayrıca bu yeni kurulan Oyak iştirakleri fonu da olabilir, son 3 aylık dönemde hisse 60 TL’ yi gördü, takasta görüldüğü gibi bu dönemde Oyak yatırım çok güçlü alım yaptı. Hissede düşüş düşük hacimli oldu. Bir antidamping haberi herşeyi değiştirecektir. YTD
Hocam biz açığa satış kapalı biliyoruz ama arka planda açığa satış hâlâ oluyor sanıyorum.
Cuma günü MKK dan gönderilen bilgi mailine bakın, aracı kurum tarafından benim hesabımdan 1129 lot rehin verilmiş, aslında diğer hesaplarına bloke koymuştum ama buradaki hesabımda kredili işlem limiti olduğu için bloke koyamıyorum ve hemen hemen her gün hisselerimin rehin verildiğine dair bilgi mailleri alıyorum.
En kısa zamanda krediyi kapatıp buraya da bloke koyacağım, yani şikayet edilebiliyor mu bilemiyorum ama aslında herkesin hisselerine bloke koyması lazım. Adamlar bizim hissemizi bize satarak fiyatını düşürüyor.
Nasıl bir sistem anlamıyorum, bize yasak olan kural başkalarına serbest mi, ayrıcalıklı olanlar mi var.?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...753c5a56f6.jpg
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c36401c212.png
Aracı kurum kredi verdiğinde hisselerinizi başka kuruma virman yapmanızı engellemek için teminat olarak hisselerinizin belli bir oranı kadar rehin bildirimi yapıyor diye biliyorum... Bence normal bir şey... Kredili alım sözleşmenizde yazıyordur muhtemelen...
TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Bedelsiz henüz onaylanmadı arkadaşlar, o kap, onay kap"ı değil.
- şu Ereğli mahkemesindeki muhabbette kısmen kabul kısmen red denmiş, rakamı da aciklasalarmiş keşke. Ne kadarı kabul ne kadarı red? Rakam büyük değil ama yinede sizin atacağınız kap"ı seveyim..
Muhtemelen SPK incelemesinde bir hata görülmüş ve düzeltilmesi istenmiştir, yakında onaylanır diye tahmin ediyorum...
Erdemir gibi bir yapı içerisinde yeminli mali müşavir bile çalışıyordur. Bedelsizin hangi bilanço kalemlerinden verilebileceği konusunda ilk seferinde doğru başvuru yapmaları gerekirdi. Koca şirket amatör bir şekilde yönetilmeye devam ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bedelsiz başvurusunu yeni gibi algılamış. Hayır! Aylar önce bedelsiz kararı alınıp SPK'ya başvuru yapıldı. Maalesef, aylardır birçok batık şirketin halka arzını, bedelli, bedelsizini onaylayan SPK bizden yeni düzeltme istemiş.
Deveye boynun eğri demişler, nerem doğru ki demiş:(
Bir çok kere buradan açığa satışı bazı ayrıcalıklı kurumların nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlattım, isteyen geçmiş yazılara bakar!
Açığa satış bizlere yasak! Sistemler izin vermiyor, ama ayrıcalıklı kurumlar pekala ellerinde olmayan malı satıp, sonrasında borsadan veya virman yoluyla piyasadan bulup yerine koyabiliyor!
Aralarında US Steel, NUCOR, Steel Dynamics’in de olduğu 4 çelik devi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 10 ülkeye karşı antidamping soruşturması için bir araya geldi. 100 milyar dolara yakın büyüklüğü olan 4 çelik devi, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çelik ithalatına antidamping vergisi uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı’na dilekçe verdi.
Dünya ekonomisinin loko*motifi olan ABD’de çelik üreticileri, ilk kez rekabe*ti bırakarak birlikte hareket etme kararı aldı. Hem de özel bir soruş*turma için. ABD’nin çelik devle*ri, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çe*lik ithalatına antidamping vergi*si uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Ti*caret Komisyonu’na dilekçe ver*di.
Bankofakp
Tüm hisselerinizi aciga satıp dusuruyor
Aylardır yaziyorum
İnşaat piyasası başta olmak üzere genel ekonomide gözlenen durgunluğun kaynağı olan Faiz politikasında değişiklik pek kolay olmayacak.
1-2022'de başlayan KKM uygulamasıyla, düşük faiz döneminde bile döviz kurlarına bağlı olarak yüksek faiz giderleri oluştu.
2-2023 ortasından itibaren sistemde tüm faiz türleri yükseltildi, bunların çift yönlü etkilerini, gittikçe derinleşen biçimde yaşıyoruz.
3-İmalat sanayinin milli gelirde payı %20 seviyelerindeyken tüketime dayalı bir büyüme politikası döviz rezervlerini eritmişti. Şimdi bu politikadan dönülmüş olsa da "hasar gerçekleşti".
4-Yüksek faiz politikasının bütçe üzerindeki etkisi devamlı olumsuzken bankalar başlangıçta olumlu etkilendi
5-Ekonomik küçülme söz konusu olunca tüm sistem olumsuz etkilenmeye başladı.
6-Faiz yükündeki artış ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle gelir düşüşlerine de neden olacak.
7-Mevduat için alternatiflerin fiyatları çok yüksek. Ucuzluk algısı sadece döviz için mevcut.
Görüldüğü gibi durgunluğun anahtarı olarak gösterilen faiz politikasını ek kaynak bulmadan değiştirmek pek mümkün değil.
2025 yılı çok kritik olacak gibi.
Demir cevheri ile üretim yapan BOF' lar avantaj yakalayacak gibi. Zira hurda fiyatları dirençli dururken cevher fiyatları çakılıyor. Bunun nedeni muhtemelen avrupanın hurdada korumacı olacak olması ve Çin' in cevher tüketiminin çok düşmesi.
Madalyonun diğer yüzü ise 2026' da avrupanın ithal ürünlerde karbon vergisini başlatacak olması. (bu minvalde enerji bakanının da kulağını çınlatalım, hala ETS' yi kuramadı)
Küresel ekonomiye ilişkin farklı göstergeler büyüme konusunda piyasa aktörlerinde karamsar görünüm yaratırken, emtia piyasası da bu olumsuz beklentilerinden darbe alıyor.
Bu kapsamda barometre olarak görülen hammaddelerden biri olan demir cevheri de bu beklentilerin etkisiyle 2022'den bu yana ilk kez ton başına 90 doların altını test etti.
Son fiyatlamalarla birlikte Çin'de çözülemeyen çelik krizinin hammadde talebini tehdit etmesi nedeniyle demir cevheri vadeli işlemleri bu yıl üçte birden fazla gerileme kaydetti.
Shanghai Soochow Jiuying Investment Management Co'dan Jia Zheng, "Yatırımcılar odak noktasını ABD enflasyonundan büyüme korkularına kaydırıyor. Çin önemli bir teşvik desteğinden yoksun ve piyasa kötümser" değerlendirmesini yaptı.
Metallerdeki daha temkinli hava, geçtiğimiz hafta Goldman Sachs Group Inc'in uzun süredir yükselişte olan bakır tahminini - büyük ölçüde yumuşak Çin talebi nedeniyle - ton başına yaklaşık 5 bin dolara düşürmesiyle piyasa gündeminde öne çıkmıştı. Citigroup Inc., Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizliğin küresel ekonomiyi durgun tutacağını ve metal fiyatları üzerinde baskı yaratacağını söyledi.
Erdemir, hem İskenderun' da hem Ereğli' de özel endüstri bölgesi avantajlarını yakaladı.
Şimdi de aşağıdaki haberde yazıldığı üzere madencilik tarafından da özel destekler alacaktır. (altın+ cevher)
Sırada karbon dönüşüm yatırımları için devletin (avrupadaki gibi) şirketleri desteklemesi var ama ülkenin ekonomik sıkıntıları buna ne kadar imkan verir göreceğiz.
Bu desteklere Erdemir' in çok ihtiyacı var. Ereğli' nin yıl sonu borç beklentisi 1,9 milyar $. Tarihin en borçlu dönemi olsa gerek.
https://www.cnbce.com/enerji/maden-i...ltilacak-h3792
2025-2027 dönemini kapsayan OVP'den derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin cari açığında enerjiden sonra en önemli kalem olan madencilik sektörüne ilişkin maddeler "İthalat Bağımlılığının Azaltılması" başlığı altında ele alındı.
Program kapsamında, üç yıllık dönemde, tüm tabii kaynak yönetim sistemlerinin birbiriyle uyumlu hale gelmesi için bu faaliyetlerin tek bir merkezden yönetilmesine yönelik düzenlemeler hızlandırılacak.
Bununla birlikte, maden arama faaliyetlerinin kamu yararına tanımlanması, madenlerin detaylı ele alındığı, yatırım güvencesini artıracak bir düzenleme yapılması ve ithalat bağımlılığını azaltarak arz güvenliğini sağlamak amacıyla Türkiye Kritik ve Stratejik Hammaddeler Stratejisi hazırlanması önceliklendirilecek.
Kritik maden ve minerallerin arzını ve arz güvenliğini sağlamaya yönelik uluslararası doğrudan yatırımlar alanında Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ile işbirlikleri geliştirilecek.
Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) maden yatırımları ile Türkiye'nin ithalat bağımlılığının azaltılmasına ve dış ticaret dengesi ile cari işlemler açığının iyileştirilmesine katkı sağlanacak.
Ayrıca petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarına yönelik yurt içi ve yurt dışında arama ve üretim çalışmaları artırılarak, rezervler katma değeri yüksek şekilde ekonomiye kazandırılacak.
Böylece, ithalatın makroekonomik hedeflerle uyumlu seviyelerde kalmasını sağlamak amacıyla arz güvenliği dikkate alınarak enerji ve diğer kritik emtiaların yurt içinde üretimi teşvik edilecek ve tüketim malı ithalatına talep sınırlandırılacak.
"Madencilik ithalat bağımlılığını azaltmada kilit rol oynuyor"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan, AA muhabirine, Türkiye'nin cari açığının kapatılması hedefinde madencilik sektörünün kilit rol oynadığını söyledi.
Kırşan, tüm tabii kaynak yönetim sistemlerinin tek elden yönetilmesine yönelik maddenin hayata geçirilmesinin, sektörün en büyük beklentilerinden olduğunu ifade ederek, "Madencinin ruhsat alması yetmiyor, mülkiyet izinlerini alabilmesi için ilgisine göre orman, mera, hazine veya şahıstan izin alması gerekiyor. Çevresel Etki Değerlendirme sürecinde de birçok kurumdan görüş alınıyor ve süreç uzuyor. Tek elden bir yönetim sistemi geliştirilebilirse bütün bu sıkıntı ve zorluklar aşılmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Yeni OVP ile maden ve minerallerin ithal edilmeden yurt içi rezervlerden karşılanmasının hedeflendiğini aktaran Kırşan, "Ülkemizin cari açığında enerjiden sonra en önemli kalem olan madencilik sektörüne ilişkin maddeler OVP'de 'İthalat Bağımlılığının Azaltılması' başlığı altında ele alındı." dedi.
Maden arama faaliyetlerinin "kamu yararına yapılan bir faaliyet" olarak tanımlanması durumunda sektörde sıkça karşılaşılan sorunların önünün kesileceğine işaret eden Kırşan, "Özel sektör eliyle yapılmış madencilik faaliyeti kamu yararından çok, kar amacı güden bir faaliyet olarak kamuoyunda karşılık buluyor. Kamu yararı kavramı, yatırım güvencesini artıracak sürdürülebilir madencilik faaliyetinin güvencesi haline gelmiş olacak" diye konuştu.
Kırşan, söz konusu düzenlemelerin, yatırım ortamının iyileşmesine büyük katkı sunacağını belirterek, TDT ile işbirliklerinin geliştirilmesinin ise Kafkasya coğrafyasındaki maden ve mineral potansiyelinin değerlendirilmesine imkan tanıyacağının altını çizdi.
Geçmiş yıllarda Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün TVF'ye devrettiği 20'den fazla maden ruhsatına OVP'de özel önem atfedildiğine dikkati çeken Kırşan, "Ülkemizin cari açığının azalmasına yardımcı olacak şekilde bunların üretilmesine atıf yapılması da sektör açısından önemli bir yenilik olup OVP'de ilk defa kendine yer buldu" görüşünü paylaştı.
Kırşan, bunun yanı sıra OVP'de tedarik zincirlerinin güçlendirilmesini temin eden maddelerin olduğunu vurgulayarak, "Yapay zeka uygulamaları, dijital dönüşüme vurgu yapılması, lojistik, demir yolu ve liman bağlantıları gibi altyapının güçlendirilmesine dönük düzenlemelere yer verilmesi de madencilik sektörü açısından önem arz ediyor" ifadesini kullandı.
cnbce linkine kadar olan bilgi ve değerlendirmeleriniz için teşekkürler sn. KaaN, sonrasının okumadım :)
Çin'li analistin, yatırımcıların odak noktasının kaymasıyla ilgili tespiti önemli. Bunun uzun bir süreç olup olmayacağı ise FED politikalarına piyasadan gelecek tepkilere bağlı. Borçlanma maliyetleri hisse yatırımcıların odaklanması gereken bir konu, eş zamanlı olarak kapasite kullanım oranlarında meydana gelecek düşüşler büyük zararlara neden olacaktır.
Üstadım umutlarımı yeşertmeye çalışıyoruz :)
Yoksa tabii ki haklısınız. Adamlar yıllardır ETS' yi beceremedi. Hatta aylardır anti-dampingi bile aktive edemedi. Bu adamlar ereğlinin altın ve cevher yatırımlarına destek olacak şeklinde bir umut beslemek zor ama beklenti işte... :)
Demir-çelik, petrol, ağır sanayi ve madencilik sektörleri 2015'de çok ağır bir kriz atlatmıştı. Benim için çok ilginç bir deneyimdi zira tarihe kriz olarak geçmeyen hatta pek umursanmayan krizin Türkiye'ye yansıması ancak 2018'de gerçekleşmişti, şu Rahip Brunson olayıyla.
Üzerinden nerdeyse 10 yıl geçti ve ben sektörü çok daha sağlam, dayanıklı görüyorum. Cevher fiyatlarından da korkmuyorum. Dikkat edilmesi gereken tek şey hissedarların durumu. Şirket yöneticileri süreçleri iyi yönetebilse inanın Ereğli'nin korkacak bir şeyi yok. Demir cevheri üretimi kısmıyla ilgili yorum yapmak zor zira madencilik zor ve pahalı bir iş, uzun vadede olumlu olacağına şüphem yok ama başlangıçta planlar biraz sapabilir. TL değerinde meydana gelebilecek düşüşlerin de şirketi olumlu etkilemesini bekliyorum. Değerli katkılarınız için çok teşekkürler
Cevherin fiyatinin düşmesi tek başına Ereğli için kötü bir veri değildir aslında. Cevherin neden düştüğü daha önemlidir.
Twitter'da gezinirken Çinli panel üreticilerinin kapasitelerinin arşa çıktığı ve kısmen zarar etmeye başladıkları haberini okudum. Bir zamanlar Ereğli için şu kadar trilyar dolar panel yatırımı yapması lazım filan deniyordu. O günden bugüne panel fiyatları çok ciddi düştü. Muhtemelen yapılması gereken yatırımın maliyeti ciddi ölçüde azalmıştır.
Memleketin cılkı çıkmış ve hâlâ sektörden konuşuyoruz. Bayılıyorum umutlu yaşamaya [emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
ne dedisem o.oyaka dikkat.ereğliyi fena çarpırtırdılar.tukaş beleş satışı ki öncesi yıllarca zarar bilanço bedelliler falan .sonra okullulara satışı .bu arada işfinans operasyonu aynı sürelerde oda manidar.araştırılmalı.% 35 pay değişimi gene okullular.sırada hektaş mı var .aynı tukaşlama gibi .ardından ereğliyi mi hazırlıyorlar oyak maaşlı memurlar yönetiminde kurumsal değil ne yazıkki.işfinansta öyleydi ne halde hala.birde bu okulluarın zeytin işi halka açılmış .el attıkları şirket hisselerine bakınca akibet şimdiden belli.bu arada tabi teknik analizi temel analizle yorumlamak lazım . 9700 ne diyor 11 binin ters bayrak flaması.ne demek araştırsın bilmeyenler.teknik temel analizle yorumlanır.teknikte 2 yol vardır ya aşağı ya yukarı destek direnç falan kim tesit eder temel analiz yukarı veya aşağı.memleketin haline bakın şirketlerin laçkalığına bakın yorumlayın temel analizi.karanlık yayıldıkça borsa çöker.borsa boşa çökmez yok fiç not artırmış ayakları tam tersi pozitifi durağan yapıyor kafa buluyorlar.ovp tam trajedi kimse ne olduğunu anlamadı.eskiden eknoomi başında tek kişi olurdu .özal , derviş gibi şimdi ovp ye bakıyoruz 8 kişi falan vardı .altın ve arsa mı ? nasıl olur acaba araştırmak lazım.
TVF mevcut fizibilite aşamasındaki sahalarını üretimden çok satışla sonuçlandırmayı düşünecektir. Ellerinde üretim aşamasında olan bir maden yok. Ek olarak yurtdışına kote olmayı düşünebilir TVF. Londra da bu yılın başlarında yatırımcılarla bir toplantı düzenlemişti.
Eregli özelinde sizlerin yazdıklarını okuyorum, teşekkür ederim. Erdemir'e destek olabilecekleri tek konu muhtemel madencilik izinleri konusudur. Onda da ÇED onaylarını çabuk alırlar. Ben 4 senedir çed verilmeyen maden üretim aşamasında olan sahaları biliyorum.
EREGL eşleşme takası, Tacirler Yatırım satış baskısıyla bugün hiç görmediği en alt fiyattan eşleşti! halbuki çok diri görünüyordu, şaka gibi!
https://i.hizliresim.com/rnvhz1u.PNG
EREGL günlük, Viop30 a gelen satış baskısıyla bu da kötü kapattı, halbuki takası çok güzel görünüyor!
https://i.hizliresim.com/k8cl6b7.PNG
46 son durak,kırarsa 41 e kadar yolu var.
Bence bir eşy çıkmaz ama şöyle bir haber var
ABD'li dört dev Türkiye'ye karşı birleşti! 'Zarar veriyorlar, vergi ödesinler' diyerek başvurdular
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dört dev, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu 10 ülke için ilginç bir başvuruda bulundu.
Dünya ekonomisinin loko*motifi olan ABD’de çelik üreticileri, ilk kez rekabe*ti bırakarak birlikte hareket etme kararı aldı. Hem de özel bir soruş*turma için. ABD’nin çelik devle*ri, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çe*lik ithalatına antidamping vergi*si uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Ti*caret Komisyonu’na dilekçe ver*di.
Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, dilekçe veren şirketler ise sa*dece ABD’nin değil, dünyanın da sayılı çelik üreticileri olan Steel Dynamics, NUCOR Corporation, United States Steel Corporati*on (US Steel), Wheeling-Nippon Steel, Inc… Bu devlerden Steel Dynamics, 13 bin çalışanı 23 mil*yar dolarlık cirosuyla ABD’nin en büyük 196’ncı şirketi.
Bu ülkeler ise Avustralya, Brezilya, Kanada, Meksika, Hollanda, Gü*ney Afrika, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Türkiye. Soruşturma için düğmeye basan Steel Dynamics’in Operasyon Di*rektörü Barry Schneider, inşaat uygulamalarında ve otomobil ve beyaz eşya üretimi gibi çeşitli pa*zar sektörlerinde kullanılan ko*rozyona dayanıklı yassı hadde*lenmiş çeliğin söz konusu 10 ül*keden ithalatının, bir önceki yıl 1.3 milyon tondan az iken yılın ilk yarısında neredeyse 2 milyon to*na yükseldiğini söyledi.
2018 yılında dönemin ABD Devlet Başkanı olan, şu anda da adaylık için yarışan Donald Trump, ulusal güvenliği koru*ma gerekçesiyle ithal çeliğe yük*sek gümrük tarifesi uygulanma*sını şu sözlerle kararlaştırmıştı:
Alüminyumda bu oran artık yüz*de 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dö*nemde iyi değil…†ABD, ardından 2019’da, Türkiye’den ithal edilen çelik ürünlerinde uyguladığı ila*ve vergileri yüzde 50’den yüzde 25’e düşürmüştü.
Söz konusu uy*gulamaya ilişkin Türkiye, ABD’ye gerekli istişarelerde bulunma ta*lebini iletmiş ancak olumlu so*nuç alamamıştı. Türkiye, söz ko*nusu kararın DTÖ kurallarına ay*kırı olduğunu belirterek, ABD’yi DTÖ’ye şikayet etmişti. Türki*ye’nin yanında Çin, Norveç, Hin*distan, Rusya ve İsviçre de kararı DTÖ’ye taşımıştı. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), eski ABD Başka*nı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülke*lerden çelik ve alüminyum itha*latına getirdiği ek gümrük vergi*lerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğine hükmetmişti.
Dünya Ticaret Örgütü Anlaş*mazlıkların Çözümü Mekaniz*ması’nın üç kişilik paneli, Tür*kiye, Çin, Norveç ve İsviçre’nin, Trump’ın çelik ve alüminyum it*halatına yönelik ek gümrük ver*gisi itirazına yönelik kararını 2022 yılında açıklamış, ABD’nin önlemlerinin DTÖ kurallarıy*la tutarsız olduğunu belirterek, Trump’ın çelik ve alüminyum it*halatına yönelik ek gümrük vergi*lerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğine karar vermişti.
oyaklama sıkıntısı devam ediyor ereğlideki.ereğliyi gözden çıkardıkları ortada tukaş ardından son yıllarda hektaş ve daha yumuşak ereğli çok önemli oyak çalışan maaşlı memurların yönetimi karar vericiliği oyak işriaklerini ne hale getirdi.dikkat .önemli .tukaşın satışı hektaşın çöküşleri bedelli falan tukaşlama sistemi.sırada ereğliyi hazırladıkları belli. koç holding ereğliye talip olup almalı bir ereğli kolay kurulmadı .oyak maaşlı memurları izle incele neler oluyor.oyaklama iştiraklerde borsada .
https://www.dunya.com/emtia/turkiye-...-haberi-745431
Sektörün devletten beklentileri
*-Tüm üreticilere, ürünlerini tüketen ihracatçı sanayi kuruluşlarına rekabetçi fiyatlar verebilmesini sağlayacak destekleri sağlayacak düzenlemeler yapılması,
-AB ile uyumlu kendi ETS sisteminin ivedilikle kurulması,
-Karbon vergilerinin AB ile yeknesak olması, böylece vergi farkı var ise AB sınırında ilave vergi ödenmesinin önüne geçilmesi,
-'Kirleten kirlettiği kadar öder’ prensibinin benimsenmesi, karbon vergilerinin üretim kaynağında ödenmesinin sağlanması,
-Karbon vergileri ile yaratılan fonun şeffaf ve hızlı bir şekilde ilgili sektör kuruluşlarının sürdürülebilirlik projelerine destek amacı ile geri aktarılmasının sağlanması,
- Yenilenebilir lisansız enerji yatırımlarına kolaylık sağlanarak teşvik edici unsurların geliştirilmesi
Birkaç hafta önce tartışmaya çalıştığım konuya değinmişler sn. zars,
Demir çelik ya da farklı sektörlerde ithalat kısıtlamalarının pek kolay bir seçim olmadığını biliyoruz.
Yakından tanıdığım ve borsaya kote bir şirket tarihinde ilk defa rulo çeliği ithal yollardan tedarik etmeye başladı.
Sonuçta ihracat müşterilerinize teklif verirken farklı ülkelerden rakipleriniz oluyor ve sizin fiyat tutturmanız gerekli.
Öte yandan ABD çelik şirketlerinin, çok önemli bir seçimin arifesinde yapacağı lobi çalışması başarılı olur mu, aralarında Türkiye'nin de olduğu üreticilere anti damping uygulaması başlar mı, göreceğiz?
Demir cevheri böyle devamlı düşer,enflasyon artarsa,ermaden ekonomik olur mu?
Madeni kapatmasınlar sonra.:)
Ne oldu altın işi ? Yeniden 45 demiş. 60 dan 45 e. 70 80 100 gidecektik oysa. 1.47 dolardan benle yarışa giren ustad-ı azam bir arkadaş vardı geçenlerde daha 1 ay bile olmadan 1.30 dolar demiş yeniden. :oleyo: Allahtan 1.80 2 dolarlarda girmedi yarışa görece düşük bir değerden girmesine rağmen yine sağlam içeride. :oleyo:
O hareket neydi öyle be [emoji23]
İçeriden bir haber aldılar.