
Originally Posted by
trsenatese
Hocam biz açığa satış kapalı biliyoruz ama arka planda açığa satış hâlâ oluyor sanıyorum.
Cuma günü MKK dan gönderilen bilgi mailine bakın, aracı kurum tarafından benim hesabımdan 1129 lot rehin verilmiş, aslında diğer hesaplarına bloke koymuştum ama buradaki hesabımda kredili işlem limiti olduğu için bloke koyamıyorum ve hemen hemen her gün hisselerimin rehin verildiğine dair bilgi mailleri alıyorum.
En kısa zamanda krediyi kapatıp buraya da bloke koyacağım, yani şikayet edilebiliyor mu bilemiyorum ama aslında herkesin hisselerine bloke koyması lazım. Adamlar bizim hissemizi bize satarak fiyatını düşürüyor.
Nasıl bir sistem anlamıyorum, bize yasak olan kural başkalarına serbest mi, ayrıcalıklı olanlar mi var.?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu durum kredili işlemler sebebiyle oluyor. Ben de zaman zaman güniçi kredili işlem yapıyorum fakat bazen de kredili pozisyonu taşıdığım da oluyor. O zaman aracı kurumlar bu yola başvurabiliyorlar. Ama açığa satış bist3o dahil şu anda mümkün değil bilginize.
Borsada alıcılar da kazanır satıcılar da, açgözlüler kaybeder.
Yer İmleri