Sayfa 172/398 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon
Arama sonucu : 3182 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Hocam biz açığa satış kapalı biliyoruz ama arka planda açığa satış hâlâ oluyor sanıyorum.
    Cuma günü MKK dan gönderilen bilgi mailine bakın, aracı kurum tarafından benim hesabımdan 1129 lot rehin verilmiş, aslında diğer hesaplarına bloke koymuştum ama buradaki hesabımda kredili işlem limiti olduğu için bloke koyamıyorum ve hemen hemen her gün hisselerimin rehin verildiğine dair bilgi mailleri alıyorum.
    En kısa zamanda krediyi kapatıp buraya da bloke koyacağım, yani şikayet edilebiliyor mu bilemiyorum ama aslında herkesin hisselerine bloke koyması lazım. Adamlar bizim hissemizi bize satarak fiyatını düşürüyor.
    Nasıl bir sistem anlamıyorum, bize yasak olan kural başkalarına serbest mi, ayrıcalıklı olanlar mi var.?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Aracı kurum kredi verdiğinde hisselerinizi başka kuruma virman yapmanızı engellemek için teminat olarak hisselerinizin belli bir oranı kadar rehin bildirimi yapıyor diye biliyorum... Bence normal bir şey... Kredili alım sözleşmenizde yazıyordur muhtemelen...

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Hocam biz açığa satış kapalı biliyoruz ama arka planda açığa satış hâlâ oluyor sanıyorum.
    Cuma günü MKK dan gönderilen bilgi mailine bakın, aracı kurum tarafından benim hesabımdan 1129 lot rehin verilmiş, aslında diğer hesaplarına bloke koymuştum ama buradaki hesabımda kredili işlem limiti olduğu için bloke koyamıyorum ve hemen hemen her gün hisselerimin rehin verildiğine dair bilgi mailleri alıyorum.
    En kısa zamanda krediyi kapatıp buraya da bloke koyacağım, yani şikayet edilebiliyor mu bilemiyorum ama aslında herkesin hisselerine bloke koyması lazım. Adamlar bizim hissemizi bize satarak fiyatını düşürüyor.
    Nasıl bir sistem anlamıyorum, bize yasak olan kural başkalarına serbest mi, ayrıcalıklı olanlar mi var.?

Bu kredili işlem sebebiyle yapılıyor. Bloke koysanız bile rehin bildirimi yapar aracı kurum. Bir iki ay önce benim de başıma geldi blokeli hisselerime rehin konulmuştu t+1de eksi bakiye sebebiyle.

3. - Bedelsiz henüz onaylanmadı arkadaşlar, o kap, onay kap"ı değil.

- şu Ereğli mahkemesindeki muhabbette kısmen kabul kısmen red denmiş, rakamı da aciklasalarmiş keşke. Ne kadarı kabul ne kadarı red? Rakam büyük değil ama yinede sizin atacağınız kap"ı seveyim..

4. Muhtemelen SPK incelemesinde bir hata görülmüş ve düzeltilmesi istenmiştir, yakında onaylanır diye tahmin ediyorum...

Alıntı Originally Posted by zars Yazıyı Oku
    Muhtemelen SPK incelemesinde bir hata görülmüş ve düzeltilmesi istenmiştir, yakında onaylanır diye tahmin ediyorum...

Erdemir gibi bir yapı içerisinde yeminli mali müşavir bile çalışıyordur. Bedelsizin hangi bilanço kalemlerinden verilebileceği konusunda ilk seferinde doğru başvuru yapmaları gerekirdi. Koca şirket amatör bir şekilde yönetilmeye devam ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bedelsiz başvurusunu yeni gibi algılamış. Hayır! Aylar önce bedelsiz kararı alınıp SPK'ya başvuru yapıldı. Maalesef, aylardır birçok batık şirketin halka arzını, bedelli, bedelsizini onaylayan SPK bizden yeni düzeltme istemiş.

Deveye boynun eğri demişler, nerem doğru ki demiş

6.  Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku

Bu durum kredili işlemler sebebiyle oluyor. Ben de zaman zaman güniçi kredili işlem yapıyorum fakat bazen de kredili pozisyonu taşıdığım da oluyor. O zaman aracı kurumlar bu yola başvurabiliyorlar. Ama açığa satış bist3o dahil şu anda mümkün değil bilginize.
    Borsada alıcılar da kazanır satıcılar da, açgözlüler kaybeder.

Bir çok kere buradan açığa satışı bazı ayrıcalıklı kurumların nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlattım, isteyen geçmiş yazılara bakar!
    Açığa satış bizlere yasak! Sistemler izin vermiyor, ama ayrıcalıklı kurumlar pekala ellerinde olmayan malı satıp, sonrasında borsadan veya virman yoluyla piyasadan bulup yerine koyabiliyor!

Aralarında US Steel, NUCOR, Steel Dynamics’in de olduğu 4 çelik devi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 10 ülkeye karşı antidamping soruşturması için bir araya geldi. 100 milyar dolara yakın büyüklüğü olan 4 çelik devi, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çelik ithalatına antidamping vergisi uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı’na dilekçe verdi.

Dünya ekonomisinin loko*motifi olan ABD’de çelik üreticileri, ilk kez rekabe*ti bırakarak birlikte hareket etme kararı aldı. Hem de özel bir soruş*turma için. ABD’nin çelik devle*ri, artan ithalatın iç pazara zarar verdiğini iddia ederek korozyona dayanıklı yassı haddelenmiş çe*lik ithalatına antidamping vergi*si uygulanması için ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Ti*caret Komisyonu’na dilekçe ver*di.

Sayfa 172/398 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •