Faiz indirimine piyasa pek tepki vermedi döviz stabil.Ytd
Printable View
Faiz indirimine piyasa pek tepki vermedi döviz stabil.Ytd
Zoren yıllarca 1 tl 2 tl arasında gitti geldi. Bilmem kaç kerede bedelli yaptı. son 1 ayda 4 tl ye geldi. Zoren de enerji şirketi kar edemiyor.
..................
Siz bu düşünceyle borsayı bırakın bence riskleri söylüyoruz, geçmişteki zararlarını anlatıyoruz. Enerji zarar veriyor firmaya, yüklenmiş olduğu döviz borcundan dolayı, enerji kurulum maliyetinden daha fazla döviz borcu ödedi, daha ne kadar ödeyecek Allah bilir. Eğer enerji işi okadar iyi olsa idi Bir ZOREN ENERJİSA borsanın kralı olurdu.
10 yıldır takip ediyorum bu firmayı, borçlarını ödeyecek tabiki, ödemesse şirket kapanır. Sen baktınmı enerji tarafa 4 yılda ne kadar kur farkı ödemiş ve daha ne kadar bu borçlarını ödeyecek?kaç yıllardır temettü vermiyor ama neden ? Yarın olumsuz bir haber gelse dolar 30 tl olsa (ki olabilir burası türkiye) o zaman anlatacaklarını duymak isterim. Siz iyimser olun ben olumsuz. Enerjiyi satsın en kral şirket olur.
Siz o riskleri söylemeden ben yazdım zaten, o riskler olduğu için bu hisse bedavaya fiyatlanıyor ve o riskler gerçekleşmezse hızlıca 3-4 katına gitme ihtimali var. Ayrıca halka açık Enerjisa, dağıtım ve perakende işinde ve Mndrs’in enerji tarafı ile hiç bir alakası yok. (Borçlu olmasının nedeni de verilen temettülerin, şirketin nakit pozisyonunu düzeltmesine engel olması.) Halka açık olmayan Enerjisa’nın işleri ise bu sene oldukça iyi. Ama kime ne anlatıyorsun, Sahol’ün Enerjisa Üretimi halka arzı olunca belki anlarsınız. 🤣