YKF 2 - Yildiz Pompa çıkıyor google'da.
Printable View
Fonlar bunlar olsa gerek. Siz karıştırmış olabilirsiniz:
https://www.yapikredi.com.tr/yatirim...ilgileri/YFAE3
https://www.yapikredi.com.tr/yatirim...ilgileri/YFAK2
Webcim 160K TCD aldığını yazmıştı
Ptesi hesabına geçecek
Bu da dursun burada
Üstadım bir yanlışlık olmasın, EID'nin % 80'nin altına teknik olarak inmesi mümkün değil "hisse yoğun" olması nedeniyle. Ki an itibariyle % 84 gibi bir oran gözüküyor TEFAS'ta. Kafam karıştı, ne demek istediğinizi açıklamanız mümkün mü ?Alıntı:
İlk sapma EID'de olacak büyük bir ihtimalle ay sonunda 800 K olan portföy büyüklüğü şu an 930 K gözüküyor hisse oranıda %75'lere düşmüş durumda fon büyüklüğü artıkça neler olacak bakalım
Tabiki %80 ve üzerinde olması gerekiyor. Üstadım son dağılım raporuna göre hazırladığım için tabloyu haliyle o günkü büyüklükle fona olan giriş-çıkışlarla güncel portföy büyüklüğü farklı oluyor. Benim tablodan portföy büyüklüğünü hisselerin toplam değerine oranlarsak %75 gözüküyor o yüzden getiri tahmininde sapma olacak onu anlatmak istedim.
Yeni para girişleri nedeniyle bu oranı % 80 ve üzerine taşımak için hisse almak zorunda, yanlış mıyım ?:)
Kesinlikle doğru üstadım :) Sonuçta bu tabloyu, bir sonraki günde fon ne kadar değer kazanabilir tahmin etmek ve hisse seçimlerini görmek açışından yaptık. Tabi ay içerisinde gerçekleşen işlemleri tahmin edemiyoruz. Fon giriş çıkışlarında da neler yapılıyor bilemiyoruz :)
Arkadaşlar bir fon büyüklüğüne sığ diyebilmemiz için büyüklüğü sizce ne kadar olmalıdır? Küçük, orta boy ya da büyük fonların dez avantajı ya da avantajı ne olabilir? Bana göre küçük ölçekli özellikle hisse senedi ağırlıklı fonlarda yapılan hata sonucu zarar büyük olurken tam tersi durumda ise kar oranı büyük olur.Bence en riskli olan grup bu. Ama büyük ölçekli fonlarda getiri de götürü de daha az olur düşüncsindeyim.
Ayrıca bu fonların alış ve satış taraflarını nereden görebiliriz. Hani momerex bir fon için satış yiyor demişti ya; bu bilgileri nereden görebiliriz? iyi hafta sonları
Fonun büyüklüğünden ziyade tarihsel günlük giriş çıkışlara bakın.
Fon toplam değeri ve yatırımcı sayısı da önemli faktör
Buradan görebilirsiniz
https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx
Esasen tembellik yaptım; EID özelinde portföy dağılım raporu üzerinden hisse pozisyonlarını ay ay çıkarmaya ve hisseleri elde tutma süresi ile hangi hisseleri tercih ettiklerine dair bir analiz yapayım istemiştim.:) Ancak gördüm ki ay içerisinde ellerinde hiç olmayan hisseleri alıp satmışlar, yani trade ediyorlar. bunu görünce vazgeçtim.:) Ve aldıkları kararlara -getirileri benim makul ölçü sınırlarım içerisinde olduğu müddetçe- saygı duymaya karar verdim üstadım.:)
Elimde var olduğu için değil, ki sizde fark etmişsinizdir muhakkak; yaptıkları bütün hisse işlemlerini kalem kalem yayınlıyorlar yani bu konuda çok şeffaflar. Umarım böyle devam eder. Esasen bunun bana çok fazla faydası ya da zararı yok, sadece şeffaflığı yönüyle sıcak bakmaktayım bu fona. Getiri tarafında söz söyleme hakkım zaten yok. Kasım getirisi daha şimdiden % 3.58 oldu ve bu benim için mükemmel bir rakam.:yahoo:
Webcim hissesi varken fonunu napak
Web önceki mesajına yanıt verirdim de ban riski var
Karşıma çıkamayan kişi erkek mi kadın mı yada başka şey mi bilemem
Dikkatli seçersen cümlelerini iyi olur
Bist diğer emsallerinin gerisinde kalmıştı
Bunu bu haftaki yükselişi ile kapattı hatta biraz öne bile geçti
Arkadaşlar bürüt MKK formülüm doğrumudur.
(((((satış fiyat-alış fiyat)/alış fiyat)x365x90)/85)/gün sayısı)x100
Normal sohbetleriniz icin kendiniz istediniz ve hatta ismini bile sonradan değiştirttiğiniz bir cafe başlığı var, kaç kere burada başlıkla ilgili paylaşımlar yapalım sohbetlerinizi diger tarafta yapın dedik nedir bu ısrar anlamıyorum .. Yazdıklarınızın hepsini şimdi sileceğim onca uğraşıyorsunuz bunlari oraya yazsanız ne olur ?
Hisse gun icinde trade icin surekli takip edilmeli.fon daha temkinli + 1 valor de kayip 1 gun ve belli oranda oluyor.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon giriş çıkışını en iyi yöneten fon MAC gibi duruyor.
Diğer hisse ile ilgili fonlar alıma alt sınır koymayınca hem giren sayısı hemde gelen para miktarında patlama yaşamışlar.
MAC güzel bir taktikle 20k'dan aşağı satmıyorum demiş.
O yüzden Eylül başından beri kişi sayısı saçma bir şekilde değil dengeli bir şekilde artmış, gelen parada o şekilde dengeli gitmiş.
Ama mesela ACC,TCD,EID, GPG'de giren kişi ve para miktarında kısa süredeki aşırı artışla ipin ucu kaçmış gibi görünüyor.
Arkadaşlar,
önümüzdeki hafta için hisse yoğun fonlar haricinde tercih edilebilcek fon isimleri hangileri olabilir.
MAC'ın yılbaşından bu yana portföy dağılımını inceledim. Hiç türev pozisyon açmamışlar. Sadece hisse ve TPP pozisyonları var. TPP pozisyonlarıda hiç %5'i geçmemiş çoğunlukla 1-2 şeklinde :)
Bakalım neler olmuş EID'de:)
https://i.resimyukle.xyz/VcRbIC.jpg