Sayfa 177/1000 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Web mevduat topiğinde ters indikatör iken burada el üstünde tutulan yıldız olmışsun tebrikler
    Mevduat & PPF lerden VİOP hatta Forex piyasasına dalış yapmak üzere olan bir profilden bahsediyoruz. Ne yalan söyleyim cesaretine hayranım Webster üstadımın. Piyasayı okuma kabiliyetine maşallah demek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Olabilir ben isimleri tam yazmadim aklimda kaldigi kadariyla ..yfak2 yfbd3 yfbt4 bunlarmis dogrulari

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Yeni para girişleri nedeniyle bu oranı % 80 ve üzerine taşımak için hisse almak zorunda, yanlış mıyım ?
    Kesinlikle doğru üstadım Sonuçta bu tabloyu, bir sonraki günde fon ne kadar değer kazanabilir tahmin etmek ve hisse seçimlerini görmek açışından yaptık. Tabi ay içerisinde gerçekleşen işlemleri tahmin edemiyoruz. Fon giriş çıkışlarında da neler yapılıyor bilemiyoruz

4. Arkadaşlar bir fon büyüklüğüne sığ diyebilmemiz için büyüklüğü sizce ne kadar olmalıdır? Küçük, orta boy ya da büyük fonların dez avantajı ya da avantajı ne olabilir? Bana göre küçük ölçekli özellikle hisse senedi ağırlıklı fonlarda yapılan hata sonucu zarar büyük olurken tam tersi durumda ise kar oranı büyük olur.Bence en riskli olan grup bu. Ama büyük ölçekli fonlarda getiri de götürü de daha az olur düşüncsindeyim.
    Ayrıca bu fonların alış ve satış taraflarını nereden görebiliriz. Hani momerex bir fon için satış yiyor demişti ya; bu bilgileri nereden görebiliriz? iyi hafta sonları

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir fon büyüklüğüne sığ diyebilmemiz için büyüklüğü sizce ne kadar olmalıdır? Küçük, orta boy ya da büyük fonların dez avantajı ya da avantajı ne olabilir? Bana göre küçük ölçekli özellikle hisse senedi ağırlıklı fonlarda yapılan hata sonucu zarar büyük olurken tam tersi durumda ise kar oranı büyük olur.Bence en riskli olan grup bu. Ama büyük ölçekli fonlarda getiri de götürü de daha az olur düşüncsindeyim.
    Ayrıca bu fonların alış ve satış taraflarını nereden görebiliriz. Hani momerex bir fon için satış yiyor demişti ya; bu bilgileri nereden görebiliriz? iyi hafta sonları
    Fonun büyüklüğünden ziyade tarihsel günlük giriş çıkışlara bakın.
    Fon toplam değeri ve yatırımcı sayısı da önemli faktör
    Buradan görebilirsiniz
    https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx

6.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Kesinlikle doğru üstadım Sonuçta bu tabloyu, bir sonraki günde fon ne kadar değer kazanabilir tahmin etmek ve hisse seçimlerini görmek açışından yaptık. Tabi ay içerisinde gerçekleşen işlemleri tahmin edemiyoruz. Fon giriş çıkışlarında da neler yapılıyor bilemiyoruz
    Esasen tembellik yaptım; EID özelinde portföy dağılım raporu üzerinden hisse pozisyonlarını ay ay çıkarmaya ve hisseleri elde tutma süresi ile hangi hisseleri tercih ettiklerine dair bir analiz yapayım istemiştim. Ancak gördüm ki ay içerisinde ellerinde hiç olmayan hisseleri alıp satmışlar, yani trade ediyorlar. bunu görünce vazgeçtim. Ve aldıkları kararlara -getirileri benim makul ölçü sınırlarım içerisinde olduğu müddetçe- saygı duymaya karar verdim üstadım.

7. Elimde var olduğu için değil, ki sizde fark etmişsinizdir muhakkak; yaptıkları bütün hisse işlemlerini kalem kalem yayınlıyorlar yani bu konuda çok şeffaflar. Umarım böyle devam eder. Esasen bunun bana çok fazla faydası ya da zararı yok, sadece şeffaflığı yönüyle sıcak bakmaktayım bu fona. Getiri tarafında söz söyleme hakkım zaten yok. Kasım getirisi daha şimdiden % 3.58 oldu ve bu benim için mükemmel bir rakam.

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Web mevduat topiğinde ters indikatör iken burada el üstünde tutulan yıldız olmışsun tebrikler
    O mevduat degil dolar
    Basliklari karistiriyorsun

Sayfa 177/1000 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •