Arkadalar bir fon byklne s diyebilmemiz iin bykl sizce ne kadar olmaldr? Kk, orta boy ya da byk fonlarn dez avantaj ya da avantaj ne olabilir? Bana gre kk lekli zellikle hisse senedi arlkl fonlarda yaplan hata sonucu zarar byk olurken tam tersi durumda ise kar oran byk olur.Bence en riskli olan grup bu. Ama byk lekli fonlarda getiri de gtr de daha az olur dncsindeyim.
Ayrca bu fonlarn al ve sat taraflarn nereden grebiliriz. Hani momerex bir fon iin sat yiyor demiti ya; bu bilgileri nereden grebiliriz? iyi hafta sonlar
Fonun byklnden ziyade tarihsel gnlk giri klara bakn.
Fon toplam deeri ve yatrmc says da nemli faktr
Buradan grebilirsiniz
https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx
Esasen tembellik yaptm; EID zelinde portfy dalm raporu zerinden hisse pozisyonlarn ay ay karmaya ve hisseleri elde tutma sresi ile hangi hisseleri tercih ettiklerine dair bir analiz yapaym istemitim.Ancak grdm ki ay ierisinde ellerinde hi olmayan hisseleri alp satmlar, yani trade ediyorlar. bunu grnce vazgetim.
Ve aldklar kararlara -getirileri benim makul l snrlarm ierisinde olduu mddete- sayg duymaya karar verdim stadm.
![]()
Elimde var olduu iin deil, ki sizde fark etmisinizdir muhakkak; yaptklar btn hisse ilemlerini kalem kalem yaynlyorlar yani bu konuda ok effaflar. Umarm byle devam eder. Esasen bunun bana ok fazla faydas ya da zarar yok, sadece effafl ynyle scak bakmaktaym bu fona. Getiri tarafnda sz syleme hakkm zaten yok. Kasm getirisi daha imdiden % 3.58 oldu ve bu benim iin mkemmel bir rakam.![]()
Yer mleri