Gerçi Japonyada 300 yıldan beri kullanılıyor mum analizi ama ben buna hiç ısınamadım. TA kapsamında HO MACD RSI Bollinger Hacim VWMA benim için yeterli. Daha fazlası suyu bulandırır.
Printable View
Gerçi Japonyada 300 yıldan beri kullanılıyor mum analizi ama ben buna hiç ısınamadım. TA kapsamında HO MACD RSI Bollinger Hacim VWMA benim için yeterli. Daha fazlası suyu bulandırır.
Temel analizde ise PD/DD, F/K, PD/FAVÖK, PEG Rasyosu, PD/Ciro, Graham Değerlemesi yeterli.
Temel analiz kapsamında Ben Graham'ın net-net (NNWC) atratejisi çok önemlidir:
net-net working capital (NNWC)= cash and short-term investments + 75% of accounts receivable + 50% of inventory - total liabilities
Burada amaç, piyasa değeri NNWC'sinden daha düşük olan yani ucuz veya kelepir şirketleri bulmaktır.
Bilanço ile alakalı bu İngilizce terimlerin Türkçesini bilen biri yazıversin lütfen.😊
Günaydın, iyi haftalar.
Ne Cepcep, ne Cöleli, ne de TurunçKafa.. fiyatların belirgin bir şekilde yukarı döndüğünü görünce kanca atıp şansını deniyorsun, Squid arkadaşın tabiriyle gerisi bıdıbıdı.. :)
Görsel kıyaslama için..
https://i.hizliresim.com/q415pdk.png
https://i.hizliresim.com/ih2kh31.png
Son beş sene..
2.Ocak.2020 tarihinde
100 TL ile KCHOL alanın 946 lirası olmuş
Sistem back test ile bu değer
G periyodunda 3044 TL
S periyodunda 8022 TL
120 dk periyodunda 36597 TL
60 dk periyodunda 58754 TL
https://i.hizliresim.com/fmycyaf.png
https://i.hizliresim.com/gbo2m3k.png
https://i.hizliresim.com/apnl2e5.png
https://i.hizliresim.com/9i4cmhh.png
TH selamlar...
Th,Kchol 171 deki haftalık desteğini aşağı yönlü kırdı gibi....(gibi diyorum çünkü haftalık kapanışa bakmak lazım)
138 de bir destek var ama oraya geleceğini pek sanmıyorum....
Gelirse donumu satar alırım....
Dolar bazlı desteği ise 4,43 dolar görünüyor (bugünkü kurla 159 tl)
Hacimlerin hemen düşmesi lazım
Düşüşlerde yüksek hacmi sevmem ben....
Aefes in 152 de tl bazlı haftalık desteği var
Dolar bazlı desteği 4,10 dolar civarlarında (bugünkü kurla 147 tl)
290 tl den 147 e düşmüş bir Aefes i de donuma satar alırım....
Beklemek varsa kaderimiz de donsuz bekleriz bir müddet....
Kchol mü Aefes mi dersen galiba Kchol
Ama o gün bilançolara ,tekniğine,ötesine berisine daha detaylı bakıp karar veririm...
Asla yatırım tavsiyesi değildir....
Saygılar/Başarılar
Koç 159 TL desteğine kadar geldi, 🐊 modundan çıkma zamanı gelmedi mi?
INVENTOR sistemin özü "barların kendileri giriş ve çıkış noktalarını gösteriyor. aşağıda ve yukarıda hedef fiyat yok, tahtanın soluğu nerede kesilirse, her daim fiyatların ensesinde, siyah-beyaz renk dönüşümlerine göre al-sat yapan bir sistem" oluyor. Stand Alone bir sistem, ne hacim be de başka bir indikatörün desteğine ihtiyaç duyuyor. Çok enteresan. Sadece tek bir indikatörü baz alarak işlem yapan birini ne duydum ne de gördüm. Verdiğin back dated rakamlar muhteşem. Gelecekteki reel performansın nasıl olacak acaba?
Selam Tengri. Kısa ve net bir analiz yapmışsın. Düşüşlerde hacim önemlidir. Sevmek veya sevmemek denkleme girmez. Aşırı yüksek hacim veya da aşırı cılız hacim en diplerde oluşur, dip bulma sürecinin sonuna gelindiğine işaret eder. KCHOL için 150 ler, AEFES için 140 lar diyorsun. Bu rakamlar benim kafamdan geçenlerle örtüşüyor.
Agha exhaustion evresini yani aşağı yönlü momentumun tükenmesini beklemek lazım. Er veya geç kendi kendini tüketecek bu, nihayetinde satıcıların elindeki mal sınırlı. Kapitülasyon dönemidir bu, herkes ümidini kesmiş, kağıt ölü, bundan hiç bir cacık olmaz veya da dünyanın sonu geldi hemen sat çık abi modunda herkes ki panik modu oluyor bu. Bu evrede kağıt Bollingerin alt sınırından aşağı doğru kaçak yapar ve %1 lik DİLİMİN de altına inilir böylece. Bu kaçak, dip bulma çalışmasında önemli bir sinyal. Eğer aşağı yönde gaplı açılış olursa teyit edilir. Bu aşamada yüksek hacim de deste verir. Aşağı yönlü gapın yükünü yukarı çevirmesi de kekin kreması olur. Millet ne kadar paniklerse o kadar iyi. Bunları çek ediyoruz pozisyon açmadan önce, aceleye gerek yok.
Şimdi Trumpın tariff'lerine karşılık verecek Kanada Çin Meksika. Olay daha da tırmanacak. Dediğim gibi ne kadar çok panik olursa o kadar iyi.
Borsada "umut veya ümit etmek" asla bir strateji değildir, bunu unutmayalım. Bu kelime borsacılar için çok tehlikelidir, sizi batırabilir. Ümit ederek iş yapmak bizim lugatımızda yok, her daim bir plan çerçevesinde hareket ediyoruz.
1 yılı geçmeyen bir vadede en tepeden reel bazda %50 den fazla düşmüş olmak zaten aşırı satış bölgesinde olduğumuzu söyler. Tabii şirkette ciddi bir problem yok ise veya da yerel/küresel ortamda ciddi bir ekonomik kriz yok ise.
Şirket ciddi bir problem yaşıyorsa veya ciddi ekonomik problemler var ise aşırı satış bölgesi çok daha aşağılara gelebilir örneğin dolar bazlı tarihi zirvenin 10 da 1 ine bile inebiliriz yani %90 lık devasa bir düşüş de olabilir aynen 2001 ve 2008 de olduğu gibi. Böyle bir ortamın dinamikleri farklıdır, klasik aşırı satış kriterleri geçerliliğini yitirir bu ortamlarda
AEFES 2024 yılına ait toplam hasılat 250 milyar TL, net kar 16 milyar TL, defter değeri de 85 milyar TL civarında olacak. Piyasa değeri ise şu anda 94 milyar (2.6 milyar dolar), yıllık hasılatı neredeyse 3 te 1 i. CCI deki %50.2 lik hissenin piyasa değeri ise 2 2 milyar dolar. Güzel güzel, inşallah 140 lara iner hisse ve biz de yıllık cironun %25 ine tekabül eden bir PD üzerinden hisse sahibi oluruz. AEFES'teki satışlar inşallah tüm hızıyla devam eder de bizi çok uygun bir yerden mallandırırlar. Satın abi satın.
KCHOL'de öyle, satın abi satın, 130 lara çakın hisseyi de bize alım fırsatı doğsun. Malum tariff'ler felaket, ülke ekonomisi iyi değil, dünyada da kıyamet kopmak üzere.
Klasik rule of thumb der ki PD yıllık cirodan pek uzaklaşmayacak, eğer PD cironun 2 katına ulaşırsa hisse pahalı olur, ama PD cironun yarısının da altına DÜŞMEMELİ eğer şirkette ciddi bir sorun yoksa. Burada PD cironun yüzde 40 ınında altına inmiş hem de karlılık gayet güzelken.
The,
AEFES 15x desteğine geldi, kırarsa 13x potada ancak 15x’ den dönecek gibi bir his var!
Rusya’ dan haber gelecek mi?
Umarım 2. Halkb vakası olmaz.
Takipteyiz, bakalım. Ama KCHOL çok daha fazla güven veriyor, riski çok düşük. Öte yandan ciddi kazanç riski yüksek olanlarda ortaya çıkıyor tabii söz konusu risk makul oranda ise. Dediğim gibi takipteyiz.
KCHOL SAHOL FROTO YKBNK İSCTR doğrandı bugün. 10 gün önce 33.58 i gören YKBNK bugün 28.96 ya kadar düştü 29.12 den kapandı. 10 günde %14 lük düşüş gerçekleşti. Testere piyasasında malda uzun süre kalmanın ne kadar riskli olduğunu gösteriyor bu. Umarım bu satış dalgası devam eder ve cazip seviyelerden mallanma fırsatı verir. Mallandıktan sonra tabii uzun süre malda kalmayacağız maksimum 3 ay, plan böyle.
Bu arada PPF stopaj oranı %15 e yükseldi. Aylık PPF net getirisi %3.5 civarında şu anda. Resmi enflasyon da %42 civarında. Demek ki yıllık bazda borsadan net kazanç hedefimiz %100 olmalı.
Mevcut piyasa hem ayı hem de testere piyasası. Çok tehlikeli ve pis bir piyasa bu. Ayrıca yüksek enflasyonla boğuşuyoruz. Çok dikkatli olmak lazım böyle bir piyasada. Mal alırken çok seçici olmak zorundayız. Öyle Allah Allah nidaları altında mala gömülmeyeceğiz. Zamanlamasını 3 aşağı 5 yukarı doğru tutturmak zorundayız.
Kasım ayının başında 100 endeks 8566 ya kadar düşmüştü. Oradan gelen tepki ile 10276 ya kadar çıktık. An itibariyle de 9774 deyiz. 8566 - 10276 hareketi tam tamına %20 lik bir hareket ama ayı trendini boğaya dönüştürmeye yetmedi çünkü tutunamadık. 10300 ün üzerinde en az 2 kapanış gerekiyor asgari 120 milyar tl lik yüksek günlük hacim eşliğinde. Bu gerçekleşmeden trend değişti diyemiyoruz.
Bunak gitti deli geldi ABD'de. Al birini vur ötekine. Trumpun politikaları özellikle holding hisseleri için negatif. KCHOL ve SAHOL kötü etkilendiler.
Deli Elon.. :yes:
https://i.hizliresim.com/cem3m3p.png
Tamam Abi .. :wave:
INVENTOR senin Teknik Analiz başlığı altındaki "BIST 30 Endeks ve Hisse Görüntüleri" topiğini yeni gördüm ara sıra damlarım.
Adamlarda en azından sırayla geliyorlar, bizde ikisi aynı anda...
Yarın tepki alımları gelir ve BİST %1-2 arası, bugün en çok dayak yiyenler ise daha fazla prim yapar.
Ege Denizi ndeki deprem fırtınası inşallah başka depremleri tetiklemez.
Piyasa İSCTR ye holding muamelesi çekiyor ki doğru olan da bu zaten. Ne kar potansiyeli realize ediliyor ne de yıllardan veri uğraşltıkları "bağlı ortaklıklar ve iştirakleri kurumsal yönden yeniden yapılandırma" işi. 4 ayrı hisse türünün olması da şirketin kamburu.
İşbankası de dacto bir holding, bankacılık kolu ise yarı kamu bankası olarak algılanıyor. Piyasa böyle düşünüyor.
AEFES teki satışlar niye durdu ki? Şirketin piyasa değeri 6 ay önce Temmuz ayında 180 milyar TL idi, an itibariyle ise 93 milyar, satışların arkası gelmeyecek mi?
Piyasaların özelliğidir, hem yukarı yönde hem de aşağı yönde aşırıya kaçar, ayarı bozulur. KCHOL 9 ay önce Mayıs ayında 271 TL ye kadar çıkmıştı, ne oldu da bundan 9 ay sonra 161 e düştü hem de yüksek enflasyon ortamında? Piyasa her 2 yönde de abartmayı çok sever.
BİST in sığ ve ufak bir borsa olması aşırıya kaçmanın en önemli nedenleri. Gelişmiş borsalarda olduğu gibi her tahtada belirli sayıda piyasa yapıcısı olmaması da bunun tuzu biberi. Böyle olunca kendi kendini piyasa yapıcısı olarak atayan BoA gibi kurumlar türüyor ve bunlar tahtaları istedikleri gibi dizayn ediyorlar, sonuçta da suni fiyatlar ortaya çıkabiliyor.
illa bir gerekçe bulmak gerekirse Kchol net kar beyanı 96 milyarTL civarındaydı.
Şimdi Beyazeşya, araba, rafineri, enerji gurupları pek parlak değil.
Evet hocam karlılık geberik. KCHOL yüksek hacimle satış yemeye devam ediyor. Tedavüldeki hisse sayısı 700 milyon lottan az. Satışların tam gaz devam ettiği son 2 ayda 1 milyar lotluk işjem hacmi oldu. Satışların son evresinde olmalıyız. Şirket battı batıyor ayağına satma cihetine gitmek isteyen hemen hemen herkes artık satmış olmalı.
Ciddi satış demek tedavüldeki lotların %50 sinin 3 ayı aşmayan bir sürede satış yiyerek el değiştirmesi demektir. Tanım böyle. KCHOL e bakalım. Demek ki satılacak lot sayısı max 350 milyon (tedavüldeki lotların yarısı). Kağıt 2 aydır satış yiyor. İşlem hacmi son 2 ayda yani bu satış sürecinde 1 milyar lot olmuş, satılacak lotların hemen hemen 3 katı. 2 aylık bir sürede bu kadarlık bir işlem hacmi normalde 350 milyon lotu yedirmek için kafidir. İşte bu yüzden ben satışların son evresi olmalı diye düşünüyorum.