Arama sonucu : 3052 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Alım kriterlerin neler acaba? Alım kararlarına nasıl ulaşıyorsun?..
    Back dated işlemler çok güzel getiriler sunmuş. Bundan sonraki performansını öğrenmek isterim.
    Abi borsa uygulamaların tepside sunduğu yöntemleri kullanmayan;
    benim gibi az buçuk kırık olanlar için;
    her türlü taklayı atmak zor değil.
    Biraz hesaplama yöntemlerine ilgi duyanlar grafikteki barlara bakınca şıp diye anlar,
    Heikin-Ashi hesaplamasını standart yöntemlere göre değil de farklı oranlarla hesaplayıp siyah-beyaz renk dönüşümlerine göre al-sat yapan bir sistem;
    ama..
    (1) bar boylarına göre BuzDağı - BatıkGemi gibi seviyelendirme yapıp, bazı seviyelerde işleme girmeyen, bazı seviyelerde kovalayan değerlere göre işlem yapan
    (2) Heikin-Ashi barların normal mum barlardan farklı seviyeler gösterdiğini de gözeterek gerçek kapanış değerinin Heikin-Ashi bar üzerindeki konumuna göre radyoaktivite - ışıma seviyeleri belirleyip..
    (3) Bir de HASAR seviyesi hesaplarsan.. (zarar görmüş, kırılmış vb. anlamdaki hasar değil ama..)
    yani siyahtan beyaza, beyazdan siyaha hangi seviyede dönüş olacak..
    (HASAR : Heikin Ashi Stop And Reverse)
    basit bir while döngüsüyle fiyat adımını kullanarak iteratif hesaplamayla HASAR seviyesini bulabilirsin.. o seviyeye biraz da barların geçmiş dönem High-Low / Gain-Loss ortalamalarını kullanarak regülasyon yapınca canlı bardaki işlemlerde; previous bar's HASAR seviyesini kullanarak; makasta bırakmayan marja sahip giriş çıkış seviyelerini belirleyebilirsin.

Bu durumda henüz literatürde yer almasa bile; belki; pek yakında çoğu yerde benzerlerinin karşına çıkacağını düşündüğüm bu yöntem ile hiç bir indikatör, osilatör kullanmadan teknik analizsiz (!), hacim verisine ihtiyaç duymayan, sadece fiyat değişimlerine odaklanmış bir yöntem "mucittin etmiş oldum".. gibi..
    Hiç karışık değil, çok az parametresi var.. kuantum olayı yok, biraz radyasyona maruz kalabiliyorsun ama..

(Benim seksenlik ehtiyar kafayı bozdu kuantumla, piyasada ne kadar konuyla ilgili kitap varsa almış, eskiden kütüphanesinde Teneke Trampet, Yüzyıllık Yalnızlık, Geniş Geniş Bir Deniz, Türlerin Tarihi vb. kitaplar vardı.. şimdi ise o eskilerin tümü tozlu arka sıralara kaymış.. kuantum mekaniği - fiziği kitapları ön saflarda)..

AKBNK için maks. getiri 30 - 60 dakikalık barlarda ama bir yıllık görüntünün daha iyi anlaşılması için S periyodundaki görüntünün uzak ve yakın çekimleri şu şekilde:

XU030 endeksine dahil en kötü örnek HEKTS:
    All Time High (ATH) Tüm Zamanların En Yükseği - Bölünmüş bi şey olmuş fiyatla (18,43 @17.11.2022)
    Şu anki fiyat 3,61
    ATH tarihinde 100 paralık hissesi olanın bugün 20 paralık hissesi var.
    Bu hisse tekrar yukarı gider mi?
    Birileri bu iki senelik süreçte hisseden para kazanmış ise güçlü alımlarla tekrar uptrend yaparak yukarı gitmesinin .. ne bileyim pek olasılığı yok gibi.

Ortalığı biraz boş bulunca gevezeliğim tuttu.. topiği yerli-yersiz meşgul ettim. Grafiklerin dosya boyutları büyük, internet hızı az olanlar için sorun yaratıyor olabilir.. bu durumlar için özür. Bir daha olmaz. İyi pazarlar.
    Son düzenleme : INVENTOR; 02-02-2025 saat: 01:21.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •