doların köpüğü pek yaramamış anlaşılan...
Printable View
gerçeklikten kopma böyle birşey, mesela trafik kurallaı , trafik kuralları ne için konuldu? işin temeline inersek insanlar kaza yapmasın, trafik akışında sorun çıkmasın vb insanlara zarar verecek bir durum oluşmasın..
zaman içerisinde "insan" unutuldu.. yani işin felsefesi bir yana bırakıldı. trafiğin işlemesi ve devletin trafik cezalarından elde ettiği gelir tek neden olmaya başladı..
işte söylenen; paranı yurtdışına çıkar veya ödemeyi yurtdışından yap, sende ucuza tatil yap.. sistem seni "hileye" kurnazlığa , zihniyet bozukluğuna zorluyor.. yapmazsan enayisin, aptalsın diyor.
yani sistem olaylara "at gözlüğü" ile bakıyor, o yüzden sorunlar asla çözülmüyor, insanı sadece yönetilebilir "küçük akıllar" olarak görüyor. esasen hiç bir insan diğerinden daha küçük akla sahip değildir.
peki ya nedir? doğal yaşamak isteyen veya böyle kendini iyi hisseden insanlar vardır, birde insanı sadece akıldan , bilgiden, zekadan ibaret sayan kendini diğer insanlara göre daha akıllı, bilgili, zeki gören insanlar topluluğu vardır.
ikinci kesim, doğal yaşamak isteyenlere küçümseyici, yönetilmesi gereken kesim olarak baktıkça doğal insanların da buna tepki göstermesi kaçınılmazdır.. bakalım insan aklı bu kafayla nereye kadar götürebilecek.
Rezervasyon yaptirirken ozel kurallarda "Turk vatandaslari faydalanamiyor" diye bir madde var. Sozlesme imzalarken bunu bilmeniz gerek, aksi takdirde otelde check-in sirasinda sorun yasayabilirsiniz. Almanlar ayni otelde 220 Euro'ya kalirken yaklasik 310 Euro odeyebilirsiniz sirf bu nedenle.
Saygilar.
pazartesi günü bankalar açık olur mu ? bayrama dolares ile girmek lazım. her bayram tatilinde ülkede dolar çıkar
Hicbirsey anlamadim
Booking.com a nen yurtdisinda yasayan vatandas olarak girdim didimde 3 yildizli otel ayarladim. Bunu 8 ay once yaptim. Gunlugu hersey dahil 140 tl idi
Gecen hafta oteldeydik bi suru otelde kalanla konustum ingiliz turk alamanci hrpside ayni fiyati vermis
Siz neyden bahsedoyorsunuz ben anlamadim ama ogrenmeyi cok istiyorum
yanlış birşey söylemek istemiyorum ama devlet yanlısı olan bir arkadaş olabilir, ve/veya turizm sektöründedir ve türk insanının yabancılar gibi ucuza tatil yapmasını istemiyordur yanlış demiyorum zira türkiyenin dövize ihtiyacı var ve bu ucuz tatiller yabancıya o yüzden veriliyor.
siz yabancılara verilen fiyattan tatil yapabildiyseniz gerçek budur, bu arkadaşın yazdıklarını "korkutmak-caydırmak" olarak tanımlayabilirsiniz .. ve dahası sizin gibi düşünenleri , fikrini açıklayanları sevmezler , özel mesajdan KARDEŞİM TAMAM KURNAZSIN KENDİN YAP TATİLİNİ AMA GENELE YORUM YAPMA derler..
Bazi tur acentalari booking.com'dan daha ucuza tatil paketi satabiliyorlar. Latsminute.de sitesinde Antalya otellerini arattiginizda daha uygun fiyatlarla karsilasabiliyorsunuz. Acik acik yazilmis Turk vatandaslari icin gecerli degildir diye. Biraz once aldigim ekran goruntusunu paylasiyorum.
Ek 19946
aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş: https://www.memurlar.net/haber/76888...eye-cikti.html
Dünyanın süper gücü Türkiye yine şahlandı. Üzerinde oynanan oyunları bir günde bozdu. Dolara 80 kuruşluk çelme taktı yapıştırdı yere. Borsamız uçuyor. Bütün hisseler tavan. Alıcılar sırada emirlerinin gerçekleşmesi için dua ediyor. Yabancı yatırımcı kontenjanımız doldu diyoruz sırada bekleyenlere artık yatıramazsınız. Fabrikalarımız 3 vardiya çalışıyor taleplere yetişebilmek için. Özel sektör de işçiler isyanda, yeter artık bu ücretler hak ettiğimizden fazla vermeyin diyorlar patonlara.
Saray'ında tahtında oturup altın varaklı tabağında yemek yiyen beyaz çayını refah içindeki halkını keyifle seyrederek yudumlayan Reisimizi Allah başımızdan eksik etmesin.
Kaynak : Ben
Arkadaşlar bir arkadaşım whatsapp tan göndermiş. Kim yazmış, kaynak ne bilmiyorum. Faydası olur belki ya da ne bileyim beyin fırtınası olur diye paylaşmak istedim. Başka bir amacım yok. Saygılar...
MALEZYA MODELI
Bu devalüasyonda çok tuhaf olan merkez bankası ve resmi otoritelerin dün akşam gece yarısına kadar sessiz kalmaları idi. Bu da aslında devalüasyonun devletin isteği doğrultusunda spekülasyona izin verilerek gerçekleştiği anlamını taşıyor. Merkez bankasının döviz rezervlerini kullanması dışında uygulayabileceği birçok enstruman var ve hiçbirini kullanmıyor. Halka verilecek cevap ve bahane oluşmuş nasılsa, biz ilerde bu devalüasyonu RAHİP KRİZİ olarak anımsayacağız.
Plan muhtemelen Malezya planı. 1998 de Malezya uyguladığı ekonomik planla krizden kurtulmuştu.
Plan şu
1-Yüksek devalüasyon
2- Düşük faiz
3- Sermaye kontrrolü ve kısıtlaması
Dün akşam merkez bankasının ilk adımı sermaye kontrolünü devreye sokması ile Malezya modelinin devreye sokulduğu anlaşılıyor.
Bu plan aslında seçim öncesinde planlanmış ve devalüasyonun etkisi sandığa yansımaması için seçimler erkene alınmış. Seçim öncesi devletin başı bizzat yanına ekonominin kurmayını alıp İngilterede Black Rock ile pazarlık yapmış ve anlaşmaya varmıştı. Black Rock un arkasında Rochildlerin olduğunu anımsatayım. Muhtemelen o zamanlar yapılan anlaşma varlık barışı ile ülkemizde bulunan dublörlerinizin parasını varlık barışı ile getirin krizi önleyin olmuştur. Tekelci sermaye de “getiririz ama ekonominin kritik noktaları kontrolümüzde olmalı ayrıca dövizi getirdiğimizde yüksek kurdan bozdururuz”, gibi ayrıntılarını ancak gelişmeleri gördükçe anlayabiliyoruz.
Ekonomideki kritik noktaların başında SPK geliyor sorarım size SPK nın başında Asya bankın genel müdürünün ne işi var. Bu memlekette Asya baktan fatura yatıranlara bile fetocu demedilermi.
Geldiğimiz noktada devalüasyonun kontrollü ve devletin isteği ile yapıldığı çok bariz.
Gece yarısı merkez bankasının suskunluğunu bozması çıpanın 7 lira olacağı sinyalini veriyor. 7 den sonrasına izin yok....
Oluşan yüksek kurla varlık barışı ile yurtdışından ciddi döviz gelip bu yüksek kurlarla bozulacak.
Faiz silahı kullanılmayacak ve zaman içerisinde faizler düşecek.
Borsa döviz bazlı çok ucuza geldiği ve aset değerleri orada duran şirketler tekrar değer kazanacak.
Olan vatandaşa olacak bir haftada 4.5 tan 7 ye yükselen dolar kuru ile fakirleşmiş ollacak....
Bahanemiz nasılsa hazır...dış güçler ve bir papaz.....
Devalüasyonu ben istemedim ama yan cebime koy...
Malezya planı resmen devrede....
TL kıtlığı var. Dolar almak için TL lazım...
İyi de Malezya ya sonra bir sürü finansal kurum merkez açtı bizde Ataşehir e accaktik onlardan
Nasıl OPEC Viyana da Brüksel Nato vs ise
Malezya'da o bölgenin aga babası oldu Uzakdoğu finansallarinin sonra bmw fabrika açtı oraya vb
Yani biraz farklı onları ucuza kullanmak adına önce bi topal ördek modeline dönüştürüp sonra parlatip cilaladilar bizde öyle bi niyet plan vs gören varsa yazsın ispat etsin
Sen önce plan yapican
Önce bu darbogazdan kurtuluş
Sonra inşaat sarmalina veda
Sonra cari açık modelli büyüme sevdasına Elveda . Gördün olmuyo
Sonrada markalaşma. Marketlesme degil. Hiçbi yerde bu kadar market yok ya bayatlayip çöp olan sebze meyve unlu mamul et tavuk haddi hesabı yok
Bi de AVM lere ekip tahsis etcen ozellikli
Menunun üçte ikisini yemeyip çöpe yollayanlari
Pardon kardes bi bakarmiydin diycen işaret parmağı ile gostertip yüzünü eksitip
Dışarı çıkarıp eşek sudan gelene dek dövcen
Yemin ediyorum bi AVM ye giriyom bu ziyani gormemek namına yemek katına cikmiyom günah ya. Neyse şimdi plan faz 1 deyiz. Geçelim şunu yirtariz
Fareler bile geçmişte olan kötü şeyleri sonrası nesillere geçirirken. İnsanoglu denilen canlı geçmişte yaşadığı krizleri bileceği için o zamanda olan tüm açıklarını kapatır. Benzetme teorisi işe yaramaz . ekonomik krizler bire bir aynısı olmaz.
Evet burda yazılanları teyit eden bir analizi habertürkte abdurrahman yıldırım yazmış.Demek ki forumun analiz kapasitesi çok iyi.Ben zaten en sağlıklı bilgileri burdaki arkadaşlardan buluyor ve öğreniyorum.Demek ki gavurun TL sıkışıklığı buna neden oldu.Faizlerin artışı da piyasayı ve enflasyonu vuracak,faizler gene geri kalacak,kur bir tur daha darbe yiyecek,al işte 1990 :))))))))))
Bütün mesele bol TL yaratılması. Londra'ya giden TL'yi bir şekilde kıstığında FX piyasada TL'yi açığa satma imkanlarını da kısıtlamış, TL açık pozisyonda olanların her gece katlandıkları swap maliyetlerini de yükseltmiş oluyorsun. Yarın veya Pazartesi %25 oranın 5 veya 10 puan daha indirilirse iyice sıkışırlar. Londra'nın karşı hamlesi diye bir şey olmaz, yeterki bol ve ucuz TL bulma imkanı verme.
McDonalds Türkiye ile alakalı düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...le-ilgili.html
YTD
O paranın neredeyse tamamına yakınının tüketime gideceğine emin olabilirsiniz. Az bir kısmı tasarruf kapasitesi yüksek olan kişilerce dövize yönelebilir. Malum gelir dağılımımız iyi görüntü vermiyor, düşük ve kaldı ise orta gelirlilerin tasarrufa ayırabilecekleri gelir çok az.
Şu saat itibariyle Kapalıçarşı Dolar 5.71 Alış 5.73 satış....
İnterbak Dolar 5,79 Alış 5,81 satış....
Aradaki makas hiç bu kadar açılmamıştı hem de Kapalıçarşı lehine!!!!!
http://www.hisse.net/topluluk/showth...78#post2545978
Melazya ornegi verilmiste, bizim icin gecersiz bir ornek, nufusu 3 te birimiz petrol uretimi 20 katimiz, yani petrole ihtiyaclari yok!
Geçen senelerde tartışmıştık. 10 milyar TL'yi bulan bir kurban ticaret hacmi oluşacak. Buradaki kazancın ne kadarı tekrar hayvancılığa döner ne kadarı dövize kayar onu bilemeyiz. Ancak 3 çeyrek üst üste resesyon olursa dolara kayması güçleşir, millet geçim derdine düşer, hazırdan yemeğe başlar ve belki borçlarını kapatır.
Mazota daha yeni 50 kuruş zam geldi . Sabah erken kalkamadigim için bir depoda 25 lira zarardayim . Maaş vergi dilimine girmiş 100 TL de oradan girdi . Mebcuri harcamalara gelecek zamlardan sonra tasarruf falan yapabilmem imkansız . Daha bunun kışı var bilmem nesi var. Çocuk okula baslayacak falan.
Şu ortamda isim olduğu için sukrediyorum.
Abdülselam Özatak
Bu yılın başın da 1000 tl 267 usd alabilirken
şimdi 1000 tl ile 172 usd alabilirsiniz
her açıdan devalüasyon şart :)
bunu yazmamın sebebi eğer milletin dolarize olmasından korkuyorlarsa en iyi çözüm devalüasyon
ama sadece dolarizasyon da alınabilecek dolar miktarının azalması için ..
*BDDK: 10 Ağustos haftasında bankacılık sektörü yurtdışı bankalara borçları 637.995 milyon TL (Önceki 545.882 Mln TL)
*TCMB: Merkez Bankası brüt rezervleri 10 Ağustos itibariyle 79.15 milyar dolar (Önceki 80.8 mlr)
*TCMB: Bankacılık sektörü döviz mevduatlar 10 Ağustos itibariyle 969.4 milyar TL (Önceki 900.9 mlr)
geçen gün maharaj şu kadara euro aldım dediğinde 3-5 kuyumcu döviz bürosu gezdim, çok sevdiğim yerler değildir. nette şu fiyata aldım diyenler var, kapalıçarşıda şu fiyataymış, taksimde 6.18 miş vs dediğimde hepsi netteki fiyatlara bakmayın dedi. ne kadar doğru bilemem. bu makaslarla 100 bin dolara köşe olunur. ben netteki fiyatlara inanmıyorum. bankalar şu an 5.85e falan veriyor.. kim neden kapalı çarşıdan alsın o zaman 5.99a?
saate yanlış bakmışım 5.73müş. e o zaman kapalıçarşı komple gitsin bankaya satsın kardeşim :)
Bu kadar mal çıkmışsınız.Hiç dolar almayacakmısınız ? :)
https://i.resimyukle.xyz/L43MPI.png