Dün resmi ölüm sayısı 243 idi. Rakam sürekli artıyor. Normaldir.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
İzmirin en ünlü pastahanelerinden birinin sahibi korona kurbanı oldu. Millet daha gezsin ekmekle.
https://www.gozlemgazetesi.com/Haber...a-kurbani.html
Diğer yandan yılbaşı kutlaması planlarıda yapıldı. Aile içinde bulaşmadığı için akraba arkadaşla kutlamak serbest modunda herkes.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hanım nöbetçi,işe bıraktım,nöbet listesi aracın önünde,kurallara uyduğunuz belli olsun çevirme olursa ama o da ne?saat:9:00 börekçi açık,içinde de 2 tane 55+ ne desem maskesiz canlı,çay sigara yapıyor,amiyane tabirle;çaksan girmez bunlara...:vk:
Bir hafta içinde iş yeri dışında sokakta geçirdiğim süre ortalama 1 saat oda gıda alışverişi.
Sokağa bakıyorum belkide sadece tınaz abinin cevaplayacağı soruyu merak ediyorum.
emekliler kanadada kışın sokağa çıkıyor mu ? Çıkmıyorsa ne yapıyor ?
Bir tanıdığın eşi sağlık çalışanı korona oldu .
Aynı ev diye temaslı cep Telefonu evde bırakıp gezip tozmuş 10 gün birde anlatıyor iyi deşarj oldum diye .
Böyle millet böyle devlet
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Valla insanlar rahat tüm Dünyada, biz tırsağız galiba?
Dün bir komşu anneme kendine çok dikkat et teyze berbat bir şey demiş, bugün de bir arkadaşa kuzeni nefes alamıyorum diye benzer şeyler söylemiş.
Velhasıl ben 3.5 atıyorum, çift kat maske takıyorum ve zorunlu olmadıkça dışarı kesinlikle çıkmıyorum, emme ahali rahat.
Not: Çalışmak zorunda olanlara bir şey demek mümkün değil, Allah yardımcıları olsun
Bir de zincir mağazalara yasak saatlerde eniğini kapan geliyor, ulan arada bir polis gönderin buralara...
Hastalığın farklı farklı geçiriliyor oluşu yanıltıyor insanları. Alt komşular oldular, adamda hiçbir şey olmadı, eşi 3-4 gün kırgınlık grip gibi atlattı hafif öksürük, 2 çocuğun 2 sine de bulaşmadı. Bir arkadaşım oldu yine 14 gün, şu an 10 güne mi düştü ne, evde takıldı, hiçbir şey yaşanmadı, hatta eşi göğüs kanseri tedavisinden yeni çıkmış, geçmedi kadına, şükür.
Uzak akrabalardan biri vardı kadın 60 yaşlarında, anne babası da sağ 80-85 yaşlarında hepsine bulaştı. Sırayla 10-15 gün içinde vefat ettiler, biri kalpten, biri nefesten biri de ağırlaştı gitti söylenmedi.
Çok değişik şeyler çıkacak bence bu virüsten. Hintli bir grup bilim adamı bu insan eliyle geliştirilmiş, içinde HİV virüsü parçaları var, doğal yolla gelişmesi mümkün değil demişlerdi geçen sene Zerohedge dillendirdi hatta bunu. Bakın bu sene de bir aşı denemeleri esnasında bir ülkede, aşı olanlarda önce HİV pozitif çıktı, sonra negatife döndü, sansasyonel sonuçlarından korkup aşı çalışmasını durdurdular. Bu virüs genetik olarak bir şeye yönelmek üzere geliştirilmiş veya ara dönemde laboratuvardan sızmış. 3-5 yıla öğreniriz aslını astarını. Son olarak ölenleri incelemişler, bilmem ne protein dizini olmayan insanlar ağır geçiriyormuş. Bizde de araştırıyormuş şimdi bir grup ölenlerin ortak özelliklerini.
ABD'de sağlık çalışanlarından başlamışlar aşılamaya dün 50 bin bugün 127.665 olmuş. Şurada en son aşılanma durumu var, ABD ve diğer ülkelerin, toplam 1.2 milyon olmuş. Grafikler detaylı şekiller tablolar var. Pfizer'in aşısı,%95 başarı, yan etki filan sorun yok gibi..
https://www.bloomberg.com/graphics/c...-distribution/
Tınaz hocanın hisse tavsiyelerini dnleyin ilerisi için pişman olmazsınız.Ben kanada piyasasında işlem yapamıyorum akyatırımdan.Herifler bilgi bile vermiyorlar.Hala hatırımda yıl 2000 in başları şu dotcom balonu patladığında bir abdli arkadaşım bana bu amazon hisseleri 4 usd biriktir ilerde işine yarar dedi.Ben de bu amazon ne ya diye baktım ilgimi çekmemişti eticaret filan.Tabii o zaman bilgimiz vs de kısıtlı uluslararası piyasa için. Neyse ben ilgilenmedim o arkadaş her ay nizami alarak 10 bin lot amazon biriktirmişti. 2019 da hisse 2000 usd değerini gördüğünde serveti 20 milyon usdydi. Türk parasıyla 160 milyon tlye yakın bir rakam. Düşününce kafama sıkasım geliyor.
Evet fazlası ile şansız ozellikle tavsiye almıs biri olarak ama her sey para degil. Saglıgınız yerınde kımdeyede muhtac degilseniz en buyuk zenginlik budur. öbür Dünya icin yatırım yapın durumunuz yerinde ise dul bir kadın bulun ihtiyacı olan onun cocuklarını okutun.
Projede çalışırken internetten al mağazada teslim al Sistemi kuruyorlardı Ben de dedim internetten alıyorsanız bakkala markete gideceksem ne anlamı var ki dedim oda ayağına gelsin diye önerdim kabul görmedi .
10 sene önce girip tekel olabilirlerdi o sektörde ama herkes pratik zekalı değil tabi ki .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim de bir arkadaşım 2010 yılında bir kağıt söyledi illa al diye.Hacim falan yok kağıtda ,bin lotu bir haftada falan aldım.Kağıt 14 liraydı.Arkadaş 15 bin lot falan toplamıştı .Üç ayda yüzde 25 kazandım ne güzel deyip kağıdı 20 den sattım.Geçen 1700 lirayı geçtiydi kağıt.Ha arkadaş da beklemedi o da yüzde 30 falan kar edip sattı kağıdı.Eminim hemen hemen hepiniz hangi kağıt olduğunu anlamışsınızdır.
Yil kac hatirlayamadim.
Halil Buhur kardesim ile birlikte 8.50 civarinda FROTO aldik.
Ben 11.40 gibi sattim, iyi fiyat dedim..:vk:
Dun 125.90 dan kapadi.
Halil Hoca hala tutuyor..:)
Yıllardır borsada kendi kendime söz veririm,yahu bir kağıtda karını aldın kağıtdan çıkmaya karar verdin,hiç değilse karının bir kısmını kağıtda bırak,kağıt uçar giderse hatıran olsun derim ,yapamam çıkarken tüm lotları satar çıkarım.İsyat,güneş sigorta,klimasan ,egeendüstri,sekuro,yünsa
vs hep kar ettiğim kağıtlar hatıra olsun diye çıkarken karımın yarısını bu kağıtlardan çekmesem gene dünyanın parasını kazanmış olurdum,ama maalesef ya herro ya merro doğa bu.
Hep kar cebe yakışır mottosu yüzünden,bilinçaltımıza kazıyorlar mottoyu ondan oluyor bence.Gerçi yıllarca süründüren bir ton kağıt da var,bizim borsa burası borsa kim kime ........diye atasözü olan bir mecra ,neticede temkinli olmak da neticede yıllarca borsada olup batmamak genelde hep karda olmak lüksünü kazandırıyor tabi o da ayrı konu.
Danıştay'ın aldığı karar doğrultusunda Karayollarına kurulan tüm EDS Mobeseler bugün saat 11:00 itibari ile devreye girmiştir. Şerit değiştirirken, sollama yaparken sinyali unutmayın, emniyet kemeri takın, hız sınırına dikkat edin, ceza sistemi başladı.. Bilginize. Sağlıcakla kalın..
Soyle bir haber dolaşıyor.
cuneyt basaran
@cuneytbasaran
·
31m
Covid sırasında Ultrazenginler servetlerini %50 artırıken, 4 büyük merkez bankası piyasalar çökmesin diye bastıkları paranın miktarı 20 trilyon $ bulmuş.
Bu arada virüsle mücadele etmek ve ayakta kalabilmek için hanehalkı,devletler ve şirkletlerin 2019'a göre borçları % 25-30Upwards arrow
Kafamda bayağı soru var. Şimdi doları vatandaş satması için faiz artışı yapacaksin. Bu şartlarda dışarıdan yüksek faiz için adam 7,5 dan döviz bozdurup eksi rezervi olan üstelik yaptırım tehlikesi olan bir ülkeye niye parayı soksun. Yaklaşık 7,5 dolar seviyesi bizim cari açığı artırmaz mi. İthalat daha fazla olmaz mı. Faiz artışı ekonomiye zarar vermez mi. İnşaat sektörünü zora sokmazmi. Yatırımı istihdamı azaltmazmi.
ben de şöyle düşünüyorum; kaç aydır dikkat etmişsin yakalanmamışsın, aşının başlamasına çok az kaldı belki bir ay belki iki ay, yani yüzüp kuyruğuna gelmişsin, şimdi hastalığı kapsan bu kadar dikkat emek korku boşa gidecek, sık dişini bir ay daha dayan. bu şekilde düşününce ekstradan dikkat ediyorum
3 liralık hisseyi 300 liraya çıkar, küçük satışlarla şirketi finanse et . Kredi çekmeye , mal satmaya göre daha kolay para .
Sanki birileri '' batmayın , geminizi yüzdürün '' diye fısıldadı patronlara.
Değerli kardeşim dimitris ben iki önceki spk başkanının röportajında resmen okudum adam yahu şirket paraya sıkışmış batacak nakit akışı lazım hala şirketini borsaya açmıyor şirketini halkla paylaşmıyor minvalinde laflar etti,serseri senin görevin zaten bu durumdaki şirketlerin halka açılmasını önlemek ,ettiğin laflara bak ,ama neylersin anamı şaapan kadı misali burası türkiye ,yapacak bir şey yok.
Selçuk geçer adam seçer.... Kıdemli analist muhaliflikten müttefikliğe geçer.. Birisi diyor ki ; memleket için dövizin düşmesi gerekir. Çok güzel gelişmeler oluyor, doları çok daha aşağıda göreceğiz .. ( kıdemli )
Geçer ise ; Bunlar göreceğiniz en iyi günler, yılbaşından sonra 10-12-14 ( ardışık çift sayılar ) şeklinde gider diyor.
Başkana soruyorum ; - Boş verin doları , doldurun kovayı. Pişirin kestaneyi diyor. Aklımız karıştı.
Ankarada elini sallasan memur, savunma sanayi, polis ve asker. Özel sektör (ben) de bunlara hizmet ediyor. Kalanlar da zaten marketçi fırıncı. Çok normal :)
Benim 3 4 kurumdan (şirket, kamu) belgem var, acil bir durum olursa çağırırız ne olur ne olmaz diye yazmış yollamışlar sağolsunlar.
İstismar etmedik evimizden çıkmadık, çıkan da olmuştur yani illa ki.