Guneydede herkes ev aliyor ama evde oturuyor butun gun.arabayla gezmek lazim hep.oda masrafli olur.other kalemi dusundurur[emoji39]
Guneydede herkes ev aliyor ama evde oturuyor butun gun.arabayla gezmek lazim hep.oda masrafli olur.other kalemi dusundurur[emoji39]
Benim saydığım yerler İzmir'e 1 saat mesafede ve İzmir de artık sağlık merkezi oldu ben sizinle aynı fikirde değilim
sağlık sorunu sorun değil burada İstanbul da aldığınız sağlık hizmetinden daha iyi.
özel hastanesi de mevcut devlet hastanesi de.
ayrıca randevu alabilmek için günlerce beklemiyorsunuz.
çoğu kere randevu almadan da gittim.
çünkü sıra yok :)
kısaca yoğun tedavi gerektirmeyen bir rahatsızlığınız yok ise İstanbul da ki sağlık sistemine ihtiyaç duymuyorsunuz.
Degerli Musterimiz, Bu bilgilendirme Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. TT Mobil olarak kisisel verilerinizi mevzuata uygun bir biçimde vermis oldugunuz izin dogrultusunda guvenli bir sekilde islemekteyiz. İyi günler dileriz. B001
Bu gelen mesaj ne demek?
Hizli internet olmayinca rahat edemiyorum.
Elon da su starlink isine bi hiz versin artik.
Duyduguma gore musteri basvurulari baslamis.
Tatilin en guzel tarafi Istanbul'a eve donustur.
Her seyin en iyisi en guzeli Istanbul icin uretilir tum Turkiye'de ve Istanbul'a gonderilir.
Sen paradan haber ver yani..
Syg,
Dudu çan kulesinden gozleyenler var demek[emoji39]eskiden çankaya simdi.....
İyide biz burda memleketi kurtariyoruz.
Sanattan ahtopota ,zeytinyagindan FED fund rate te ,dot chartlara kadar her seyin konusuldugu bir platform burasi[emoji39][emoji2957]
küçük yerin en büyük problemi altyapı. sağlık problem değil benim için de (şimdilik :)), internet olmazsa, su kesilirse, elektrik kesilirse canım sıkılır (gerçi su işi kolay depo ile çözülür, internet de laptop+cep telefonu ile idare edilebilir)
Solar panelli, uyduinternetli bir karavan alasim var..
Syg,
Karavandan önceki mesajlarda bahsetmiştim. Bomba bir olay bence. Bu yaz çok gördüm Antalya etrafında.
Kamp yerleri ücretleri artmış diyorlar ama. Issız yerlerde konaklamayı göze alabilir mi karavan alanlar onu bilmem. Türkiye burası belli olmaz kapıya kimin geleceği.
Tuvaleti ugras.dus icin ugras.herseye ugrasirsin karavanda.degmez.
Tufekle olmaz yakin dogus sanatlari kursuna gitmen lazim.siyah kusak yani[emoji39]
Starlink 100 dolar.heryerden cekiyor[emoji6]
Denedim cekilemiyor.adamlar ayari bile degistirtmiyor.
Elona 99 dolar vermekte ne bileyim aydan arsa almak gibi
Bu yazı biraz reklam kokuyor...
1-Baz istasyonlarının kullandığı modülasyon tekniği paylaşım üzerine kuruludur...
2-Bu veriyi Hub noktasına taşımak için MW kullanırsın...Hava biraz bozunca senin internet çekmez olur...
3.Hub noktasından Santral merkezine MW değilde fiber hat düşeyip götürdün diyelim..Senin uluslararsı çıkış kapasiten nedir...O yolu sadece Tcell değil ülkenin genelinin kullandığını da unutmamak gerek....
Uydu üzerinden veri taşımada ki sıkıntı kapasite problemiydi...Bunu çözmüşlerse adamın projesi tutar....
Starlink ucuzlayacaktır bence zamanla.
Tcell ile starlink ikisi aynı para olsa yine giderim starlink alırım sırf bizdeki sansürlü interneti kullanmamak için.
Şu haliyle pahalı tabi. Bir de şunun telefon için olan versiyonunu yaparlarsa bomba olur. Lokal sim kartımı da çıkarır atarım. Yurtdışından gelen telefonları kullanmanın önündeki engel de kalkacaktır böylece.
Tesla arabaları pek sevmiyorum ama internet işini kotarırsa çok iyi olacak.
Kışın ısınma sorununu nasıl hallediyorsunuz.
Doğalgaz var mı.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Starlink te uydu anteni satin alma var .5000 de ona yatirim yapmak var.
https://youtu.be/J0qP2W1a5nM
Ben olsam Turkiyenin yerinde bu projenin aynisini kendim yapardim.
Arkadaşlar TL oran alan var mı?
Tüm odalara elektrikli radyatör dösedim.
Programli termostatlari var. Tüm radyatörler 24 saat acik.
Kaleriferli ev gibi oluyor acikcasi, ki evim isole degil. Tek isitamadigim alt kattaki tas zemin. Ona da baska care düsünecegim zamani geldiginde.
Cok soguk gecen aylarda (- dereceler zamaninda) 1000 Kwh yakiyorum (dum). Oda max. 2 ay oluyor.
Bazen aralik ve ocak ayi bile iliman geciyor. Ancak subat mart genelde soguk oluyor.
Kullandigim isiticilar Beha marka ama, Nobo markali olan biraz daha modern yönetilebiliyor gördügüm kadariyla.
Klimayla isinan bir cok komsum var ama, sahsen klima havasini sevmedigim icin böyle bir yöntem buldum.
Elektrik kesintileri icin soba var, ki olmasi lazim mutlaka.
Zemine kalin strafor doseyin 4cm.sonra parke yapin.
En mantikli klima.hem kis hem yaz ise yarar.
eğer Alternatifbankta ( katarlıların ) vov hesabınız yoksa ; 19,5 + 0,5 = 20 alabilirsiniz. 90 gün geçerli bir hesap. Esneklik isteyenler iyidir. Biraz detayı fazla ve uyanık olmanız lazım. Her an kekleyebilirler ! Ama finansal bilginiz iyiyse , size şapka çıkarırlar.
Şu anda burgan dijital de 19,60 veriyor . benim bu bankalarda şu anda hesabım yok. Yatırım tavsiyesi değildir.
Mevduat dahil tüm yatırım bileşenleri cortlamış durumdadır. An itibariyle faiz oranının paylaşılması beyhude bir işlemdir.
Çünkü;
Hepsi aynı oranı vermekte ve çok az farklar oluşmakta. 16.50 ile 18 arası oranlar vardır ve de bankalar vadeli mevduata istekli değiller.
Saygılar
Dolarda yükseliş kaçınılmaz diye bir başlık vardı. Şimdi başlıktan kaçmayanı dövüyorlar olmuş. O nedenle dolarla işi olanlara hitaben ; Dolarda gaz alma işlemi bu hafta sonuna bitecektir diye düşünüyorum. 23 eylül PPK toplantısına girerken 8,35 civarı olursa , sembolik bir faiz indirimiyle 8,70 lere , yok sembolik bir faiz artırımıyla ( 0,25 ) direkt 8 lere gidebilir.
İşte para da bu arada kazanılır. Bu hafta 8,17 / 8,20 lerden yakalanan balık , 22 - 23 eylülde 8,35 / 8,40 lardan piyasaya satılabilir. Bu işlemleri herkes yapamaz. Çok risklidir. 100 bin dolarda 15 bin kazanacağım derken 15 bin kaybedilebilir. Zaten mevcut faizle bile bu paraya aylık 15 bin lira risksiz alınıyor.
Herkese bol kazanç dileğiyle. Yatırım tavsiyesi olarak alınamaz. Uzman ve yetkili kurumlardan yardım alınız.