Bankadan cek serbest bozdur iyide ,tekrar almaya kalkarsan kötü
1990 larda MB kuru açýklanýrdý ama kimse o kurdan alamazdý..Piyasa kuru her zaman MB kurunun üstündeydi...
AKP ülkeyi 40 yýl geriye götürdü...Tekrar döndük 1990 a ....
Yaparsa TAK parti yapar...
Bu arada full kkm de deðilim yanýltýcý olmasýn yüzde 60 döviz yüzde 40 kkm
Dolar kaç olur bilemem 40 veya 50 ihtimal dahilinde. ama zirvede son sahiplerine verip yýllarca hamallýðýný yaptýracaklardýr.
Ýþlerin raya girecegi anlaþýldýðý an %28 olan yabancý sahipliðindeki borsa belki 70 küsürlere gelecek. Bizim besler yatýrým fonlarý falan derken banka kasalarýndaki yastýk altýndaki ziynetler de düþecek. Bist100 8 cent ilk duraðýmýz olur.
SM-N970F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reis kiralarýn büyükþehir de çok arttýðýný yasal düzenleme ile önüne geçeceklerini söyledi.%25 çok gelmiþ.Sosyal patlamayý önlemek, bir düzen içinde tutmak için insanlarýn birikimlerini ellerine alarak yönetme düzeni olmuþ.O yüzdende ilerleyen dönemlerde birçok kiþi evini satýp döviz ve altýna geçer.Her bankayada güvenmemek gerekir.El konulacak banka kokusu geliyor burnuma
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizleri secim sonradi %55-60 a cikarip reel faiz vereceklerine inaniyorum.baska caresi yok.
Okudum ve gülümsedim. Bu aralar duygular mantýðýn önüne geçmiþ.
Ýnsanlara inatla yapýsal problem yok. Þöför deðiþirse araç gitmeye devam eder diyorlar. Oysa ki çözülmesi gereken çok sorun var. Mesela 100 bin öðretmen atayacaksýnýz. Þu anda öðretmenlik okuyanlarý ne yapacaksýnýz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tl mevduatin tekrar ozendirilmesi lazim.reel faiz vererek olur.
muhalif ekonomistleri dikkatle izliyorum sýcak paranýn zararlý olduðunu savunanlar kurun baský altýnda tutulduðunu söyleyenler gerçek enflasyonun enag olduðunu vurgulayanlar þimdi muhalefet gelirse dýþardan para yaðacaðýný kurun aslýnda tuik enflasyonunu baz alarak fazla deðerli olmadýðýný muhalefet kazanýrsa dolarýn düþeceðini faizleri çok fazla artýrmadan her þeyin süt liman olup insanlarýn döviz bozacaðýný ifade ediyorlar iþin içinde menfaat oldu mu bir anda deðiþiyor insanlar
faizde hızlı artış mümkün değil, sistem tamamen çöker. bireylerden önce özellikle işin reel sektör ve bankalar tarafı var.. politika değişimini gösteren bir artış bile beklentileri olumlu yönde değiştirecektir, süreç iyi yönetilirse 50-60 lara gerek kalmadan tamamen beklentileri değiştirerek enflasyon ve döviz düşebilir.
15 gün önce az sayýlacak bir miktarý yüzde 30 ile 40 gün baðlamýþtým. Dolara karþý þimdiden zarara girdi. Sizin ki 3 aylýkmýþ.
Yüzde 30 faizin anlamý günlük 0,082 faiz, 30 günlük 2,46 faiz demek.
Dolar artýþ olarak meali ise, 20 Mart da dolar 19 TL ise bugün yüzde 30 luk faizi karþýlayabilmesi için bir ayda 19x1,0246= 19,46 deðerinin altýnda bir artýþ yaþanmasý gerekirdi.
Halbuki þu an dolar serbest piyasada da banka satýþlarýnda da bu deðerin çok üstünde...
Yani max. faiz elde ettim diye sevinerek yüzde 30 faize baðlayan külliyen ZARAR ETMÝÞ.
Dolarýn düþeceðini mi umuyorsunuz?
Dün RTE, seçim sonrasý Türkiye Modelinde deðiþiklik yapýlmayacaðýný söyledi...
Peki bu nasýl neyi feda ederek baþarýlabilir?
Gösterge faizinde yaþandýðý gibi piyasa ile uyumsuz bir resmi döviz kuru mu göreceðiz?
Dün bir ekonomist makas önce 80 kuruþa, bayramdan sonra 1 TL ye çýkarýlacak demiþti.
Bankadan al piyasada sat olmasýn diye sanýrým
Demirbank Hayýrlý günler diler...
20.0790 20.2700
bugün kkm ye girecek olsak kaç paradan giriyoruz kur olarak...
kapalýçarþýda 20,20 tl...
Nisan haziran vade viop altýn kontratý farký anlýk olarak %12.4, yýllýk %74. On puaný stopaj, alým satým farký, komisyona düþ, yýllýk %65 getiri. Daha önce de yazmýþtým ama oran arttý yine paylaþýyorum deðerlendirmek isteyen olirsa diye. Ayrýca bu getiri seçim sonrasýndaki faiz beklentilerini de aþýyor faizlerin %75e çýkmasýný bekleyeni görmedim yüzde 40-50 tahminleri var en fazla.
Ýlginç þeyler göreceðiz önümüzdeki süreçte, hayýrlýsý..
Hesap TL’dir.
Bugün çýkýþ yapanlar yine 19,4181’den dövizini alacak. Yani dönüþüm kuru uygulanacak.
Vade günü tekrar dolara dönmek istiyorsanýz saat 11.00-12.00 arasý iþlemi bankadan yaptýrmanýz gerekiyor. Bu saat aralýðýnda zarar etmeksizin bire bir baþlangýç dövizinizi alabilirsiniz. Kur ne olursa olsun.
Dövize dönmezseniz hesap 3 ay otomatik uzar. TL olarak uzar.
Diðer 3 ay sonunda yine ayný saat aralýðýnda tekrar dövize geçebilirsiniz.
20.1510 20.3920
Aboov..
Sebest piyasa bayram tatil dönüþünü mü fiyatlýyor?
Akbank dolar alýþ 20.75 satýþ 19.38 zenci makasý
Usdtl 20,234 20,285
Bankadan döviz alýmý yasaklanmýþ gibi bir þey oldu bu makaslar la
Bütün yatýrým dolarda herhalde... 40 ve 50'nin imkaný yok... 25'in üstüne dahi izin verilmeyeceðini düþünüyorum.
Hatta iþler bu rezil durumdan çýkacak þekilde geliþirse halihazýrdaki seviyelerinde konsolide olma ihtimali de var...
Bu rezil durum daha fazla sürdürülemez...
Durmuyor meret....
20.2800 20.5410
Nitekim bahri de tam genel ruh halini yansýtmýþ büyük bir bölümü dolar ve altýnda olan yurdum insanýnýn ruh halinin... Dolar, altýn artsýn da ülkenin .... konulsun sorun deðil...
Ýþler normale dönerse buralarda konsolide olmasý benim için þaþýrtýcý olmaz...
Baþka alanlarda talep/gelir týrpanlayýcý önlemlerle beraber tabii ki...
Ama ön þart bu rezil durumdan çýkmak...