Sayfa 180/1003 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280680 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,433 - 1,440 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün ekşi sözlükte "kur korumalı mevduatzedeler" diye bir başlık açılmış. 11 sayfa entry girilmiş. bayağı bir insan da "söylemiştik" gibisinden yazmış.
    https://eksisozluk2023.com/kur-korum...8751?a=popular

ekşi'ye yurtiçinden vpn'siz girilemediğinden entry'i buraya kopyalıyorum:

"dün itibari ile aralarına katıldığım topluluk , normalde merkez bankasının açıkladığı kur ile bankadan veya döviz büfesinden alınan kur arasında inanılmaz fark yoktu ama artık arada uçurum var.(tl'den yapılan kkm).yani dövize geçmek isterseniz aynı miktarı geri alamıyorsunuz.

benim son dönen kkm'de yaklaşık 495 usd zararım var.hesap bir sonra ki entry'de
    sonuç : akıllı olanlar döviz aldı , biz kkm'de kaldık.

dipnot : uyarılarını dinlemediğim arkadaşlarım , bana ne deseniz haklısınız .
    dipnot2: koruyamadı. "

doğruluk payı var mıdır ya da arkadaş/banka nerede hata yapmış da böyle birşey gelmiş başına anlamadım.. 11:00-12:00 arası merkez bankası kurundan geri koyulmadı mı, ya da arkadaş bunun bilincinde mi değil nedir anlamadım.
    tl den yapılan kkm diyor..sizde mi okumadınız..
    dövize dönmek istediğinde makas zararı etmiş..
    bu günlerde makas 70 kuruşa çıkınca alınan döviz azaldı tabi..

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    3 ay önce yoktu tabi bu kadar makas , kkm içeriğinin kalmadığı 3 ay önceden belliydi

3. Ben seçim öncesi tl kkm yi olur da muhalefet kazanıp çok ciddi faiz artışı yaparsa kur da bir düşüş olursa (bana göre imkansız) her ihtimale karşı elimde biraz tl olsun diyerek sigorta niyetine yaptım ayrıca seçimi iktidar kazanırsa da banka kapalı çarşı makası temmuza kadar böyle sürdürülemez resmi kur 20 kapalı çarşı 23 olursa bankalardan fiziki döviz talebi patlar büyük sıkıntı olur o yüzden iktidar kazanırsa da kur farkı alacağımı düşünüyorum

4.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    okudum da. aklım ddkkm'ye kaymış, yanlış yorumlamışım. haklısınız.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün ekşi sözlükte "kur korumalı mevduatzedeler" diye bir başlık açılmış. 11 sayfa entry girilmiş. bayağı bir insan da "söylemiştik" gibisinden yazmış.
    https://eksisozluk2023.com/kur-korum...8751?a=popular

ekşi'ye yurtiçinden vpn'siz girilemediğinden entry'i buraya kopyalıyorum:

"dün itibari ile aralarına katıldığım topluluk , normalde merkez bankasının açıkladığı kur ile bankadan veya döviz büfesinden alınan kur arasında inanılmaz fark yoktu ama artık arada uçurum var.(tl'den yapılan kkm).yani dövize geçmek isterseniz aynı miktarı geri alamıyorsunuz.

benim son dönen kkm'de yaklaşık 495 usd zararım var.hesap bir sonra ki entry'de
    sonuç : akıllı olanlar döviz aldı , biz kkm'de kaldık.

dipnot : uyarılarını dinlemediğim arkadaşlarım , bana ne deseniz haklısınız .
    dipnot2: koruyamadı. "

doğruluk payı var mıdır ya da arkadaş/banka nerede hata yapmış da böyle birşey gelmiş başına anlamadım.. 11:00-12:00 arası merkez bankası kurundan geri koyulmadı mı, ya da arkadaş bunun bilincinde mi değil nedir anlamadım.
    ..3ay sonra banka makası 1-1.5lira , kambiyo vergisi%1 derlerse şaşırmam .
    Son düzenleme : paramanya; 18-04-2023 saat: 20:41.

6. Resmi kur da serbest piyasa kuru, MB'nın belirlediği bir kur değil. Müdahaleli yada müdahalesiz FX piyasasında belirleniyor.

Ama fiziki piyasa farklı fiyatlanıyor.

Dolar 25 - 30 TL olacak diyenler var.

Peki fiziki piyasanın elini tutan mı var, buyursun olsun, ama o da 20 civarında takılıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    okudum da. aklım ddkkm'ye kaymış, yanlış yorumlamışım. haklısınız.
    ddkkm...lerin vade sonu usd olarak vereceğinimi zannediyorsun....çekim kısıtlaması gelirse şaşırmayalım....usd bizde sağlamda bekleyin diycekler....ahanda yazıyom buraya......isteyene verelim tl hemen....

8. https://twitter.com/kursadbucak/stat...R0JOG5hcg&s=19
    Muhalefet gelirse dolar 15 lirada yıllarca yatay kalacakmış bunlar böyle yazmaya devam ederse altını doları olanlar konut yatırımı olanlar oy verecekse de vermeyecek muhalefete

Sayfa 180/1003 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •