sizin dediğiniz cds.. kredi notu ile farklı şeyler..
Printable View
Sayın Ozan viop yapmayanlar için güzel yazdın .....Teşekkürler....Burada sağduyu sahibi çok forumdaşlar var....Buranın havasını bozan bir elin parmağını geçmeyen egoist ve benciller var....Ben onlara hasta ruh halitine sahip oldukları için üzülüyorum da......
Viop ile ilgisi olmayan gelip boş sohbetler yazıyor....ona bile eleştiri getirmiyorum...o gelip bize meydan okuyor bilip bilmeden yazıyor....bana özelden bir kaç arkadaş yazdı poz yazmaya devam et .... bize bir fikir bir yön oluyor anlık onların hürmetine yazıyorum....Söyledikleri de nihayetinde biz kimseye bakmıyoruz akıl süzgecimizden geçirip poz alıyoruz viop30 da... Tutar tutmaz herkes fikrini yazıyor....Sizde güzel yazın insanlara faydalı olun....zaten viop zor bir yer....gelip baş ağrıtmayın....para kazanmaya bakın....enerjinizi buna harcayın....
Son söz.....İşte Hendek! İşte Devekuşu! İşte meydan.....
Bu arada cuma günü abd borsalarında yapay zeka yazılım şirketlerine seans bitimine yarım saat kala yüzde 10 yakın düşüşler oldu.....bizim borsadaki aynı segmente yer alan şirketlere pazartesi bulaşıcı etki yapabilir....
Son 3 günü tekrar düşünürsek,
- Çarşamba günü spot düşerken vadeli bana mısın demedi. Makas değiştiğini gören çoğu kişi vadeliye long poz almakta tereddüt etti
- Çarşamba akşam bankalara RGden küçük etkide olumsuz haber geldi.
- Perşembe sabah acilistan sonra bankaları aldılar da aldılar. Önce temettü haberi sonra fitch not arttırımı geldi. Ha bu arada swap cds etkileri var.
- cuma günü bazı tahtacilar ters pozda kaldılar fitch konusunda. Onların hareketini merak ediyorum
Sonuç olarak, anladığım piyasanın %95inin beklentisi görünüm değişimiydi. Not arttirima oynayan oyuncu sayısı fazla değildi. Bu not arttırımı 2011deki gibi tepede gelen bir arttırım değil, aksine dipten dönüşte gelen ve piyasaya hafif sürpriz bir arttırım. Bu sebeple pazartesi yükseliş daha olası
https://www.youtube.com/watch?v=GzD07cOArVc
Neden Murat Sağman? Çünkü adam piyasada para yönetiyor birileri gibi boş beleş yok eğitim di şu bu kerizlerden elde ettiği aslında hak etmediği bir geliri yok. Piyasada kazanamazsa ya da kazandıramazsa geliri yok. O yüzden takip edecekseniz hiç olmazsa böyle adamları takip edin. Konuşmakla o konuştuğuna pozisyon açmak bizim işlerde aynı şey değil.
Hele şükür Cuma gecesinden bu yana en aklı başında yorum. Size tekrar İtibar puanı veremediğim için buradan denklere ettim.
Hele bazı spekülatör ve patronların işi çok daha zor. Ha fiyatı yine tutarlar mı tutabilirler ama o bekledikleri mallar artık sittin sene gelmez o tahtalara........