FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Dr. Nuri Sevgen
@nurisevgen
·
8s
Finans profesyonelinin bakış açısından:
Herkes not artırımından sonra Borsa uçacak diyor Uçsun itirazım yok.
Benim anlamadığım: 2 gündür not artacak beklentisiyle borsa yükselirken neden SGMK varlıklar ve TL değer kaybetti? Asıl onların değerini olumlu etkilemez mi kredi notu?
buda profösönel bakış açısı![]()
FORMASYON AVCISI 53
Muhbir
@ajans_muhbir
ï¸ Ümit Özdağ ile konuşan Türk kuyumcu:
“Suriyeli kuyumcular vergi vermiyor. İKO’ya kayıtları yok. Bedavadan ticaret yapıyorlar.
Türk’e çeyrek altın bile satmıyorlar.â€
https://twitter.com/ajans_muhbir/sta...52094137954664
FORMASYON AVCISI 53
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
Dışişleri Bakanı Bakan Fidan:
“F-35 konusunda biliyorsunuz biz bu programın bir parçasıydık, daha sonra haksız yere buradan bir çıkarma söz konusu oldu, S-400 konuları bahane edilerek.
Biz tekrar pozisyonumuzu koruyoruz, yani buraya yapmış olduğumuz bir ulusal ödeme var, almamız gereken uçaklar var. Türkiye tabii bu konuları geniş fikirli açık bir şekilde konuşmaya tartışmaya her zaman hazır.
Geldiğimiz aşamada aslında bu konuları farklı perspektiflerle tartışabileceğimize de inanıyoruz. Amerika’nın da bu konuda açık fikirli olması lazım diye düşünüyoruz, bazı görüş alışverişleri var.â€
Oradaki konuşmada yine ABD başının üstünden kulağı göstermiş gibi geldi bana.
FORMASYON AVCISI 53
Selonun konusu olmusmudur zelenski geldiğinde aceb,pere lazım herkese![]()
yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...Hp2qsjICA&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fitch kredi notunda kademe artışı açıklamış, kredi notu dedikleri şey o ülkenin döviz cinsi devlet tahvil borçlarını ödeme kapasitesini notluyor.. eurobond dediğimiz.. default adı verilen, itfa tarihinde bu tahvillerin geri ödenememe riskini fiyatlıyor borcu veren açısından.. yani türk eurobond mu iflasa düşer, yunan tahvili mi, angola tahvili mi ??
borcu olanı değerlemek içimn belli bazı kıstaslara bakılır- borcun ekonomiye oranı debt/gdp, ekonomi büyüme oranı yani paydadaki gdp arttırma durumu, borçlanma gereğinin artış durumu yani bütçe açığı ve geçmiş ticari sicili.. modern para sisteminin yerleşmeye başladığı küreselleşmennin başladığı 80"lerden bu yana default olmamış tek majör EM ekonomisi türkiye.. rusya, meksika, brezilya vesair hepsinin default hikayesi oldu modern dönemde, türkiyenin olmadı, 2001 bile olmadı, sicili en temiz majör EM ekonomisi türkiye..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._credit_rating
bu döviz cinsi devlet tahvili borçlarının geri ödenmesi hususunda dünyada türkiyeden daha kötü olduğu düşünülen ülkelere bakarsak -angola, kongo, burkina faso gibi bazı afrika ülkelerinden başka kim var dersek, mısır ırak ukrayna ve el salvador ekvator var.. bir de tacikistan.. diğer hepsi daha güvenilir borcunu geri ödemesi açsından ama türkiye değil.. de hassyttrixxtin gidin.. son rating indirimleri hatırlar herkes -fiyatlama etkisi yaratmamıştı, bu arttırm da ciddi bi etki yaratmaz
forumda birileri açtığı vadeli pozisyonlarını anlık yazıyor, tokatlı çıtak mini vallis vs frekansları farklı olmakla beraber başka yazanda oluyor aklıma gelmiyor, bazen ben de yazıyorum daha doğrusu seans içi yön beklentimi yazıyorum.. bu tür yazıların spk kuralları ytd açısından bi sıkıntı yaratabileceğini asla düşünmüyorum.. bazıları böyle anlık poz belirtenleri eleştiriyor, kim o eleştirenler ?? viop pozisyonu olmadığını söyleyenler, viopta oynamadığını söyleyenler.. hayatında viop yapmadığını söyleyen adamlar gelip viop pozlarını buraya yazanları eleştiriyor- işte, yalan söylüyosun aslında sen zarar ettin falan.. abicim herkes kendi parasıyla oynuyo, oynuyosa eğer, o anki sentimenti yansıtan data reel poz açanlar, diğerlerinin zaten bu topikte işi ne ki ? git borsa genelde kendine topik aç, orda yap tekniğini analizini zartını zurtunu
neyse, viop istatistiklerini bakıyorum, işlem hacminde yabancı payı yüzde 40+ gözüküyor son iki senedir, son dönem yüzde 43.. şimdi aktif konratının son 3 hafta işlem hacmini yapan aracı kurumlar.. bunlar yüzde 43 yapanlar yabancı, yüzde 3 normal oyuncu yabancı desek, yüzde 40 hacmi algo yapıyor.. hangi kurumlardan bu yüzde 40
![]()
Yer İmleri