ben viop'ta kontratı olmayanlarla ilgilenmiyorum... xu050 dışında belki vardır; bilmiyorum...
xu050'de ciddi potansiyelli kağıt özel bankalar hariç pek görmüyorum.... onlar da işte herkesin bildiği hikaye, yabancı girerse gider değilse gitmez...
Printable View
Xleş de de portföyüm var, istikrarlı kar eden, borçsuz, ihracatı olan güzel firmalar var. Herkesin konuşmadığı, bilanço bilanço bakmaz iseniz zor bulacağınız firmalar.
3 aylıkları tek tek indirip çalışıyorum. Tüm firmalar için.
Temelde elde ettiğim getiriyi teknik ile henüz beceremedim. Ama çok çalışıyorum inşallah o da olacak.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bozguş kaşıntıya önlem olarak seansı takipten vazcaymış herhalde.
bozguş biliyozki düşeceksin az sonra.
kıpır kıpır gaşınacan.
elimde güzel bir gaşıntı gremi var,
kuşlarda işe yarıyormu bilmem. asdasd. :he:
Yıldız holdingin, gözde girişim diye holding şirketi var sırf halka açık pentadan gelecek 3 aylık değerleme farkı karı piyasa değerine yakın....alacaksanız böyle bedava kağıt alın derim....bikaç gün içinde bilançosu gelir...
Kuzu hazretleri marifet kapısında otururken gene 3 un dalganın 1 ini alıyorsun maşallah
Gardaş ag in grafiğine bak tarihi diip direk
Cort açarken marifet kapısında durum bu dayı
VOB yapmayin
https://i.hizliresim.com/sn7v8d9.jpg
Sn. Jas,
Size %100 katılıyorum. Sn. Deniz43 hocamı da dikkatle okuyor ve genel durumu anlıyorum.
Ama borsacı demek de bu demek değil mi? Şimdi eli banka almaya gitmeyen yarın 6 7 8 tl den kurum tavsiyesi ile banka almayacak mı?
Tüpraş 78 liraya alirken bir Allahın kulu olumlu bir şey söylüyor veya yazıyor muydu?
Benim yatırım tarzım böyle. Kimseye tavsiye etmem. Az çok kazanırım o ayrı ama pahalı kağıt pek almam bankalar da ucuz, hareket beklentisi olsa viop da işlem yaparım sadece ucuz diye alıyorsam spotta al unut...
Senelerdir taşıyoruz tüm millet ağlaya ağlaya taşıdık yine kazandık ama esas kazanç mevcut paradigma değiştiği zaman oluşacak. Onu bilme şansımız olmadığına göre al unut.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borçsuz ve ihracat yapan şirket güzel tabi de orada bakılacak 3 şey var:
1. İhracat yapan şirket cironun ne kadarını ihracattan ne kadarını içeri satıştan kazanıyor? %20 başka şey %80 başka...
2. İhracat yapan şirketin ne kadar ithalat girdisi var? ilk maddenin aynısı...
3. İhracat yapan şirketin ne kadar enerji/lojiistik gibi dolara bağlı giderleri var?
yani ihracat demek illa dolar fırladı mı karı da fırlayacak demek değil; maliyet unsurlarının da bütün detayına bakmak lazım... bu şekilde bakınca pay vadeli kontratı olan sanayilerde ben ciddi fırsat göremiyorum. Ya hammadde fiyatlarının fırlamasından etkilenecekler ya da enerji, çoğu ikisinden birden... direk hammadde çıkarıp işleyen heralde kozalar var bir tek; altın giderse gidebilirler...
ama bunlardan bağımsız bazı adamlar girip fezaya çıkarıyor istediği kağıdı, okullu mokullu daha geçen sene yaşadık... o ayrı bir konu tabi...
Eyvallah Özelden güzel msjlar alıyorum , az para ile oynayıp bir faturasını karşılayandan tut , balyeye oynayana kadar.
gördüğümü teknik olarak yorumluyorum sadece ,
oyunda aç gözlü olmasın kimse, maliyet, stoploss en önemli silahları olsun.
Kalp gözü açık olanın yoluda açık olsun.
kolay gelsin.
Güzel yazıyorsunuz Sn. Desperado.
Aynen benzer şekilde analiz yapıyorum.
Örneğin elimde 4 maliyetli goody vardı, petrol krizinde düşük hammadde maliyeti ve artan dolar ile güzel hareket yapar demiştim. Onu satıp sonra o para e bu sefer petrol ve marj hareketi beklediğim için tupras a geçmiştim. Yani o kadar basit bakmamaya gayret ediyorum ben de. Burası viop topuğu yeri değil diye detaya girmedim pek.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sana demedim zaten...
Zaten sende desen dönüp bir bakardım kendime..
4.7 beklenen bilanço 5 geldiğinde tavan beklemek gerçekten enteresan ki burası Viop başlığı belirli bir süzgeçten geçip gelmiş olmaları gerek insanların...
Hem Ereğli hem Garan için tebrikler...
Benimkiler devam...
Neden teknik analiz ile Öngörü yapılamaz.
Aynı benzer hadise. Martta taban çekti seri şekilde. Ekim'de ise üste gelmeye başladı.
Teknik analiz ile öngörü diye birşey yoktur. Öngörü yapan buna bakıp anahtarı bıraktı.
VOB yapmayin anahtarı alırlar.
https://i.hizliresim.com/kso36j8.jpg
YKBNK düşeni zorluyor. Kurtulursa bugünün ekmeğini çıkartır
https://www.tradingview.com/x/DxtsEjCb/
Sn nosfecagri,
Tüpraş gibi bir sanayi şirketi ile banka karşılaştırmak pek doğru olmaz.
Dediğim gibi ne yazsam suç kapsamına girecek. Bu nedenle sadece birkaç soru yazıp bırakayım.
Bankalarda yüzdürülen ama aslında batık olan ne kadarlık kredi var ve banka özsermayeleri bunu karşılıyor mu?
İyi denilen banka kararı ne kadar gerçekçi. Gerçek ise niye hükümet sürekli para aktarmak durumunda kalıyor.
.............
Son olarak, ara hameddeyi ithal etmek zorunda olan sanayi şirketlerini zor durumda bırakmak pahasına neden faizler indirilip, bankalar MB den dolayısıyla halktan fonlanıyor.
Aslında özellikle kamu bankalarının durumu tek kelime ile özetlenir ama yazamıyorum.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
xbankta 2 li dip hedefi 1340
https://i.hizliresim.com/6flz1rw.PNG
Memed Yonca günlük graf dedim ya hemen gitmiş dersine çalışıp günlük yonca grafı çizmiş.
otur SIFIR:kahkah:
Valla bulut abi, memedabiden ben korkuyom, tamam sen yetkili bi abeysin ama memedabi nikini mikini bi unutsa forumu neyim unutsa inan rahat edeceğim. OBO yok dedikçe kızılcığı verdiler, OBO yok teknik analiz yok dedikçe ağzımızı burnumuzu kırdılar. Mübarek bi adam bence bu memedabi, çok üstüne varmayalım :)
Temel analz orta ve uzun vade dir..
Arkasında çalışan bir şirket vardır..Ve bazı öngörüler yapabilirsin..
Teknik analiz ise kısa vadedir..
Misal HALKB 4.40 iken hiç bir TA sana bunun 3 sene sonra 40 tl olacağını söyleyemez..
Hele bizim borsamızda 3 tane kağıdın ağırlığının yüzde 30 olduğu yerde SIRF TA viop da pek işe yaramaz..
Metamatiksel bir gerçektir bu..
1 yarar 2 yarar 3. de gümlersin..
Adam EREGL li 20 den 16 ya verir..Diğer kağıtlarda ciddi bir gevşeme olmadan 1600 den 1460 a düşersin..
Hiç beklenmedik bir anda faiz indirimleri suni krizler şunlar bunlar dersin abi ne LONG u..
Hoppp EREGL li 16 dan gerisin geri 20 ye geçer oldu mu sana yine 1600..
Suni kriz geçen sefer aldılar yine suni abi dersin..
Gerçek çıkar bu sefer..
Yine batarsın..
VIOP da sistem oturtacam diye kendini yırtmamak lazım..
VIOP arada extreem durumlarda karşıt yatırım olarak girilip çıkılması lazım gelen bir yerdir bence..
eylül sonu ekim de beklenmedik aşırı faiz indirimleri falan herkes kapkara bi tablo çizerken bu forumda hemen hemen bir ben yön yukarı diye bas bas bağırma cesaretini gösterdim..
Gördüğüm hiç bi TA cı bunu yapamadı..
Ben peki bunu TA ile mi yaptım..HAYIR...:oleyo:
Hisse vadelilerde bugün son günmüş.
Yarın sanıyordum ARACI kurum uyardı..
Memedin plakasını aldım :)
tekniğini kafasına vura vura burada gösteriyorum kafa almıyor.
30-40 kademe aşağıdan yonca analizi yaptım
hala çıkmış öngörü,teknik diye birşey yok diye yazıyor.
Çağrı bazı öğrenciler geç anlar , bu kardeşimize ek ders vericem parasız.:kahkah:
kolay gelsin.
Bilançolar iyi bu şekil oldu bide kötü gelse ne olacaktı
Geçin f/k mış, piyasa değeriymiş...
Borsada batmayacak bir varlık, eninde sonunda hak ettiği,gördüğü değerlere gelir.
YKBNK eninde sonunda gördüğü 2.5 dolara gelir..belki 2 yıl belki 4 yıl...
yeter ki sabret ve diplerden poz. al.
VAKBNK dolar bazında 1/13 değerinde..yani 13 kat artmalı..gün gelir seçim olur ve profesyonel ekip banka yön. gelir..IMF ile anlaşılır. IMF kamu banklarına çeki düzen verir... sizce o zaman bu fiyatlar mı olur...
Memed abi teknik analizi geleecegi ongorme olarak degilde savunma sanati olarak dusun. Ne olursa ben ne yapmayalim. Bir disiplin gibi dusun. Yoksa kim ne bilsin abi garanti 20 lira mi olacak 3 lira mi olacak. Onemli olan fiyat hareletleri olurken sen ne yapiyorsun?
Bu iş kolay demiyorum hatta ayırıyorum bazen burada kavga ettiğim insanlar oluyor ,
teknik 2 çizgi 2 indikatör olmadığını çok kere yazdım.
oyunu okuyamadığın sürece teknik dediğin çizgiler bir yere kadar.
saatlik formasyon grafı arkada 9.10 attım 9.40-45 hedef verdim git bak bakalım foruma veya kuşa kaç kişi görmüş bu formasyonu.
dip not.:hn: okulunda okuyup kuş ta yazan emek hırsızları var burayı takip eden onlar benim grafları çalmayı sever .
gelelim senin hodri meydanına , benden graf istiyorsun sen ne koyacan ortaya , senin graf nerede.
Beyler bugün seans saat kaçta kapanıyor?
İşte bunları buralarda mesela herkes geçmişe bakınca oo şuradan alınırmış diyebiliyor. Ama o nokta geliyor, fark ediyorsun, davul çalışyorsun, kimse alamıyor.
Çünkü bu millete ucuz mal satamazsın abi.
Çok iyi anladım borsanın psikolojisini.
VIOP'da sistem yapılamayacağına katılmıyorum. Yapacağım, ya da o sistem beni yapacak ama mutlaka bir şeyler olacak.