Originally Posted by
nosfecagri
Xleş de de portföyüm var, istikrarlı kar eden, borçsuz, ihracatı olan güzel firmalar var. Herkesin konuşmadığı, bilanço bilanço bakmaz iseniz zor bulacağınız firmalar.
3 aylıkları tek tek indirip çalışıyorum. Tüm firmalar için.
Temelde elde ettiğim getiriyi teknik ile henüz beceremedim. Ama çok çalışıyorum inşallah o da olacak.
.
Borçsuz ve ihracat yapan şirket güzel tabi de orada bakılacak 3 şey var:
1. İhracat yapan şirket cironun ne kadarını ihracattan ne kadarını içeri satıştan kazanıyor? %20 başka şey %80 başka...
2. İhracat yapan şirketin ne kadar ithalat girdisi var? ilk maddenin aynısı...
3. İhracat yapan şirketin ne kadar enerji/lojiistik gibi dolara bağlı giderleri var?
yani ihracat demek illa dolar fırladı mı karı da fırlayacak demek değil; maliyet unsurlarının da bütün detayına bakmak lazım... bu şekilde bakınca pay vadeli kontratı olan sanayilerde ben ciddi fırsat göremiyorum. Ya hammadde fiyatlarının fırlamasından etkilenecekler ya da enerji, çoğu ikisinden birden... direk hammadde çıkarıp işleyen heralde kozalar var bir tek; altın giderse gidebilirler...
ama bunlardan bağımsız bazı adamlar girip fezaya çıkarıyor istediği kağıdı, okullu mokullu daha geçen sene yaşadık... o ayrı bir konu tabi...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri