ülkenin yarıdan çoğunun düşüncesine ve tercihine ipotek koyulmuş, ben bademlerin peşinden yani OBO çalışmayabilirin peşinden koşamamki..
böyle yaparsam kendime saygısızlık olur..
Printable View
ülkenin yarıdan çoğunun düşüncesine ve tercihine ipotek koyulmuş, ben bademlerin peşinden yani OBO çalışmayabilirin peşinden koşamamki..
böyle yaparsam kendime saygısızlık olur..
Çok iyi bir teknik analist olduğumu söyler çevrem. Hiç tobo obo bobo yok köpekbalığı yüzgeci yok takoz yok retest bakmadım. En son gübrf de 6,60 stop oldum hisse 6 mı ne gördü dönüp geri almadım o gün bugündür de stop loss yapmam. Stop loss yapacağım hisseyi zaten baştan almam. Kaldı ki ASELS de en az 10 kez stoplatırlardı beni yaya kalırdım. Ben ortalamalara bunların sağlaması olan bir kaç indikatöre güveniyorum. karşıda artık quantum bilgisayar en az 5 kurumda robot. Kurallarıma harfiyen uyarım.
Misal endeks tl golden cross olana kadar herşey olur mu olur saygı duyarım. bununda 9650 li li kapanışlar peşine ortalamalar kendine geldikten sonra olacağını düşünüyorum. Ancak Cuma ve pazartesi gördüğümüz endeksin içinde siyasi olumsuzlukların zaten biz bilmiyoruz ama bilen birileri tarafından fiyatlandığını düşünüyorum.Yine de 9040 endeksin altına kayarsak olumsuz düşünene de neden demem.
Ama bu piyasa ucuz hatta bazı hisseler ucuz mu ucuz.
olmayan yatırımcıyı olumsuz fiyatlamak nedir..fiyatlayacak olanlar kimler; oyun kurucular..
amaç ne; yatırımcı çekmek..çektiler mi yok..bunun fiyatlara dahil olması nedir o zaman..
sistemde yerli ve yabancı yatırımcı eksik..bunlar oyuna girmeden sen kafana göre fiyatlama yapamazsın..
yıllar önce abd piyasadan para çekme meselesi vardı..bazıları dediki bu fiyatlara girdi..çok saçmaydı ve aynen yazdım formlarda....çıkacak olan parayı sistemdeki şimdiki para fiyatlıyor..yahu daha çıkmadıki o para..para sistemde daha..sen fiyatladım dersin emme para çıkar hisse düşer..ki üle olduydu..
durumumuz farklı versiyonudur bunun..
olmayan ve olmayacak yatırımcı olumsuz fiyatlanmış..yola devam yani..:party: kim ile devam..olmayacak yatırımcı ile..bunun akıl le izahı mümkün mü..
O zaman elle tutulur şeylere geçelim büyük büyük şirketlerin cirolarına bakın hadi finansal yükü geçtim esas faaliyet karlarına bakın % kaç.
En iyi dediğiniz şirket maşallah hilali ahmere çalışmış bu enflasyon ortamında. Acaba öyle mi? Burada Tuik verisi olunca didikleyenlerin bunu didiklediğini ben yıllardır hiç görmedim
sistemimizde ciddi bir yatırımcı açığı var; çünkü ciddi bir GÜVENSİZLİK VAR..ucuz olabilirsiniz emme güvensiz ortamda senin yapay verilerle hileli oyunlarla belirlediğin ucuzluk değil, yatırımcının belirlediği ucuzluk önemli..niye..dedik ya GÜVENSİZ ORTAM VAR..kimse kendini riske atmaz..3-5 kuruşla vurkaç yapar..filmin sonunu bekler..GÜVENİN GELMESİNİ BEKLER..
güven gelmedi istikrar gelmedi emme kağıtlar 2 kat çıktı, olsun yine almaz..o bekler..biliyorki yakın zamanda ağzına sıçacaklar..
Ülkede yaşadığımız, enflasyona konu olan ürünleri belirli periyodlarla satın aldığımızdan,
TUIK meselesinde "en azından neyin doğru olmadığını" anlayabiliyoruz.
Şirketler açısından ise önceden de böyleydi ama...
Özellikle enflasyon muhasebesi meselesi sonrası, tam bir "mini etek" durumu.
Çekeceği operasyona göre bilanço hazırlıyor adamlar.
katılıyorum..ne son 5 yıldır açıklanan kara ne de şuanki zararlara inanırırım..yön nereyse kim kulağına ne kadar üfürdüyse ona göre bilanço gönderiyorlar..topyekün harekete ortak anlamında..
Bozkurt mert akşam gelip lönk açtım derse bu çıkış sanal :ok:
yok şort açtım derse bu çıkış gerçek :oleyo:
dumana üfleyen adan uğrar ve mal aldım derse o gün böyüük çöküş başladı demektir :ok:
bence sanal bir rallliii başladı :oleyo: ver çoşkuyu, uçalım laaa :kahkah:
herkes biliyor görüyor emme susuyor..ekonomist ekranda diyemiyorki halkın yarıdan çoğunun desteklediği adam hapiste ve bu ortamda güven olmaz ve konuşmaya da gerek yok dese işinden olur belki..o yüzden lafı geveliyor..ağzında yuvarlıyor boş lafları..
emme ben ekranı sesiz izliyorum artık, sadece bıdı bıdı yapıyorlar..
sen bu fiyatlara girdi zaten diyebilir misin yahu..
ne kadar saçma..o zaman kime göre desteği bulduk borsada..
arkada sana bir link koydum bu filmler döndüğü sürece fiyatlanan birşey yok çünkü piyasa belirsizliği sevmez risksiz %50-55 getirisi olan mevduat varken veya ppf vs neden gelsin , geçen hafta satışları olan şeyler .
30 haziran Chp kurultaı ile ilgili çıkacak kararı biz biliyormuyuz HAYIR ama onlar biliyor adamlar 19 mart imamoğlu operasyonundan 1 hafta önce tv de söylemiş şimdi bu kadar kulağı delik kişinin pardon yandaşın olduğu piyasada neye göre işlem yapıcan bu yüzden siyasi belirsizlikler kalkmadan uzun vadeci ne yerli nede yabancı gelmez bu piyasada yatay bant içinde trade piyasası olarak haftalarca gider gelir .
Pastaya bakıyoruz bugun badem bofası, katar spor , şimşek spor :)
neyi satın alıyorlar faiz indirimi diyelim indirdi ne değişicek 19 marttan önce indirmişti sonrada operasyonla beraber 350 baz artırdı demekki ekonomi ile alakası yok kendi kendimize belirsizlikler çıkardığımız sürece değişmez bugun piyasayı kimin yukarıya çektiği kimin ne bok yediği ortada bu kadar anlam yüklemeyin açın grafiği görürsünüz:drunk:
Bir hafta araya giren longculari öptü, bayrama kadar shortculari oper. Bayramdan sonra sira longculara gelir. 100 puan faiz indirimi olabilir diye banka alanlar yarin sana o bankalari satmaya calisacak. Bunlar gitmeden 340 dolar ustu hicbir zaman gelemez. En erken 2027 herkes hesabi ona gore yapsin. Belki 2 yil al sat piyasasi olacak
Geçen hafta cuma şortları kapatıp bu hafta için spot tarafına bakıcağımızı yazdık .
oyun kanal içinde trader olayı bu yüzden anlam yüklemeyin diyorum geçişleri yapıyorsan tahtaları buluyorsan trade edersin.
yoksa trend başlatacak ne haber nede oyuncu var beilrsizlikler bitsin diyoruz önümüze bakalım bakıyorsun birilerine yine operasyon olmuş Allahtan süreci muhalefet daha fazla gererek götürmüyor oda çıksa ortalığı geren konuşmalar yapsa düşünün piyasa ne olur.
Serin hikayeler bro. İsbat imkanı da yok. Salla salla dursun. Bende 1987 krizinde nakitteyim yine. Borsa bi günde 22.5 çakıldı. Dedim bu ne. Hemen 1 e 4 kredi ile mal aldım . Bir pro yaktım. 10M dolar serveti ilk o tarihte geçtim.
Sen geçen sene 11.000 borsada çok ucuz nidaları attığın için bu topikde yine birileri ile papaz olup sonra 1 sene ortadan kaybolmadın mıydı.?? SEN şimdi yine ucuz diyorsan borsanın güzel olacağını düşünen benim gibi birisi işgillenmeye başlar. Kendin de itiraf etmişsin. Broker dım diye. Ben doğru konuşan bir broker da görmedim. Eski alışkanlıkla devam ediyorsun sanırım. Herhalde sen mala girerken!!! o yıllarda müşterilerine bu borsa adam olmaz hikayeleri anlatıyordun .
Yine almışsın bir insider geçen seneki eregl/altın insider i gibi üfürüyorsun. 0.58 dediğin hisse eregl sanırım. Geçen sene de 0.70 de reklamını yapıyordun. Hatta 1 hafta sonra buralarda ol falan diye de bana sataştı idin. O aldıkların duruyor mu ?? Hı yok sessiz sedasız 0.90 dan satıverdin mi?
Ali Deniz Çakır
@alidenizcakir
·
26d
SON DAKİKA | Özgür Özel:
“Atatürk’ün partisini ne kayyuma bırakırız ne de yargı oyunlarıyla kimseye teslim ederiz. Biz buradayız kardeşim, hodri meydan!
Atatürk’ün partisine seçim olmadan gelecek adamın 2 milyon üyemiz alnını karışlar!â€
lunar soul,
piyasa bu işi görmezden geliyor gibi gözükmeye çalışıyor çünkü alıcı yok ayın 15 den sonra kulağı delikler görmeye başlar.
Bazı tahtalar ucuz mu ucuz yalnız unutmayın pazarı gezdiğinizde ucuzunda ucuzu vardır :)Herkes arkasına yaslanarak yatırım yapmak ister ama bu şartlarda neye kime göre yapıcan , şirket sahipleri bile parayı faizde tutuyor önünü göremiyor çünkü yap hesabını
30 Mayıs Cuma. LONGUR LONGUR LOKUR LOKUR LONGLADIK.
HER VADE. Kısa, orta ve sene sonuna long yayıldık.
ÇIKTIKÇA POZ ARTIRACAĞIM.
Şörtör arkadaşlara açık açık yazıyorum,
dikkat edin.
Demedi demeyin
O tarihlerde viop yok maksimum paran kadar para açarlar o da 1 e 1 kredi olur en fazla. bak cidden çok boş konuşuyorsun. ben 1 yıl senin gibi boş konuşanlarla muhatap olmamak için yazmadım. Sen çok biliyorsun hacı üstadsın Aynen devam.
Çok biliyorsun ya ASELS grafiğine FROTO cinsinden bak bu cevapta sana bir ömür boyu yeter. RİC başkan vardı ona da selam söyleyiver.
Nevşin Hanıma öyle de demiş olmasınlar bir de burası var.... 26 mayısta da karar çıkacak diyenler vardı Çıkmadı mesela. Kendi düşüncelerimi tam yazarsam burada olay çıkar.
Özgür Özel bana göre çok yanlış bir siyaset yürütüyor. Bugün bunları yaparken hiç düşünmüyor yarın iktidar olur karşıdakine bu yaptıklarını aynen yapma hakkı doğar. Hele şimdi sosyal medya var döndürüp dururlar. Yargıyı bu kadar zedelemek yanlış. Madem ona göre halk nezdinde artık iktidar olacak gücü var o sandık eninde sonunda gelecek. Bence çok rahat olması lazım ama görüntü çok agresif.
Belirsizlik siyasi risk tahtasında atlayan hoplayan patronların & spekülatörlerin en çok sevdiği şey.
Benim avukatlarla onun istişaresini ofiste bizde yaptık iddianame ortaya çıkınca burada 2 konu var 30 haziranda karar sadece iptal olarak çıksa bile Özel devam edeceği , Yokluk ve butlan bu iki kelime üzerinden karar alınırsa iş yine karışır deniliyor , K.K ve yönetimi geri çağrılır veya 7 kişilik bir heyet kurulur diyorlar.
7 kişilik heyet olursa CHP li eskilerden olur yani kayyum demek olur 45 gün içinde kurultaya gidilmesi lazım.
Kılıçdaroğlu ve ekibi gelirse kimisi o da 45 gün içinde kurultay diyor kimisi de eski yönetime iade olduğu için gerek yok diyor. Kimisi de delegeler eskisi gibi mi olacak yoksa yeni delegeler mi olacak yeni delegeler ile Kurultaya gitmek Kemal Kılıçdaroğlu için büyük hüsran olur.Bu sebeple önce 1 yıl falan delege seçimleri yapar kurultaya öyle gitmek ister deniyor. Tabii bir de Şimdi ki yönetim aynen devam edeceği var.
Yine yazma istersen çünkü boş konuşan sensin . Senin gibileri çok iyi bilirim. Bir tane zirveleyen hissede mutlaka malı vardır şudur budur. Şu şu tarihde almıştır etmiştir açar bakarsın 20 senelik dibi falandır artık. Oha çüş way anasını .
Soru sorarsın gizemli cümleler ile cahilsin der falan. Geçen sene benle eregl iddiasına girdin di hayrola sonuç ne oldu dedik. Hala cevap vermiyorsun.
Hayır acemi insanlar var yeni borsaya başlayanlar var ciddiye alıyorlar falan onlara yazık. Geçen sene Tam da bugünlerde mayıs ayında falan 11.000 lerde iken borsa çok ucuz çok ucuz diyordun. Hatta ABKA ile sanırım kavga ya girdin idi. O gün sana inanıp hadi en iyi borsa fonu alan adamın maliyeti 16.500 şu an. Borsa kaçta 9000. ? Çok başarılı brokır ?
Ne asels froto grafiği başkan ne saçmalıyorsun ? Pair trade iddiasına girdikde senle benim mi haberim yok. ISC hikayen bitti geçen seneki bu senenin hikayesi de ASELS mı oluverdi şimdi. Gelecek sene A kağıdı yüzde 200 yapmış olsa dolar bazında kesin orada da malın oluverir.
Ya arkadaş cidden ne kadar boş konuşuyorsun ya. Benim ne olup olmadığımı burada bilen adamlar var. Rahat ol. 1000 endeks USD olarakta 130-140 endeksten full malda olduğumu bilenler var. Ha evet o gün yoktum millete geldim 330 USD endekste atlayın yazdım. Ne zaman bırakacaksın saçmalamayı. Teknik desem bilmezsin. Misal geçen FROTO aldın ya hiçbir altyapısı yok tamamen incider tıpkı sattığın zaman gibi. Ama buralarda seni okuyabilecek adam çıkmaz sanıyorsun.
Ha bir de butlan olursa yeni parti deniyor. Ama hiçbir kurulacak Partide CHP deki ekonomik güç olamaz. Çıkacak karara şahsen bir fikrim yok. Bilmediğim konularda ahkam kesmem. Kimseyi de etkilemek istemem. Normalde hayırlısı osun demem lazım. Bu seferde birisi çıkar bu iş başından olmamalıydı der valla kimse ile bu konularda tartışmak istemiyorum. Endeks teknik olarak güçlü olsa piyasa ne karar çıkarsa çıksın yoluna bakar derdim.Onu da şu resimde diyemem.
Tek diyeceğim; kredili kaldıraçlı işlemler çok büyük risk.
ben seni bi yerden hatırlayacak gibiyim dur bakali.
https://www.youtube.com/shorts/DkRyatg3cXs
Seyit Yücel
@SeyitYucel06
·
18s
♦ï¸ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack NTV’ye konuşmuş:
Sykes Picot Anlaşması ve Lozan Anlaşması ile Kürtlere çok aksilik yapıldı.
Suriye’de SDG bizim müttefikimiz, geri çekilmeyeceğiz, SDG’ye baskı yapacak gücümüz de yok.
Suriye’deki (Ahmed Şara tarafı) tüm askeri gruplar birleştikten sonra SDG’nin Suriye ordusu ile entegre edilmesini istiyoruz.
Kürtlerin Kamışlı’da yaptıkları konferansta aldıkları kararlara da karşı çıkmadı ve her tarafın taleplerini karşılıklı müzakerelerde masaya yatırmasını normal görüyorlar.
SDG ileride Suriye ordusu ile entegre edilse bile bağımsız ve başına buyruk bir Kürt gücü olarak kalacak.
https://x.com/SeyitYucel06/status/1929634358035423700
açılım saçılımın nedeni tercümeler doğruysa gerçek hikaye bu adam bilale anlatır gibi anlatmış.
Emeği geçen herkese teşekkürler, son 1 yılın en güzel günüydü, gidip paraları sayalım :he:
Mertabim gene geç kaldı.
Neyise
Kapanış konuşmasını ben yapayım bağri :yahoo:
Alemin löngörlerine tebrikler.
Başlığı şu anda 7 üye 32 ziyaretçi okumaktadır
İng ve Morgan Stanley Haziran da faiz indirimi beklemiyormuş hayda