sayın ersoydelta daha önceki şelale operasyonlarından kısa bir süre içerisinde atıyorum 2-3 haftalık süre içerisinde geçtiğimiz 25 eylül referandumundan sonraki 2 haftadada yapılan yapıldımı acaba. bilginiz varmıdır. yani ilk pazartesi günkü açılış mesela çoğu hisse %10 gibi bir düşüş yaptı kısa sürede topladı. 1 hafta geçti yine aynı şeyi yaptı yine topladı. yani tekrar yaptığında "hee bu seferde toplar" diyerek milletin tüm nakitini borsaya yatırmasını mı hedefliyorlar sizce. borsada o kadar geçmişe dayanan bir tecrübem yok. geçtiğimiz hafta 3 hissemden 2 sinden çıktım portföyün %65-70 arası şuan nakitte, diğer kalanda çok güvendiğim bir hisseye geçicem pazartesi. onda da uzun vade durmayacağım gibi. ocakta duruma bakıp tut/sat yapacağım bir hisse.
birde şelale yapmak isteseler döviz görece düşükken (3.40 a bile düşük demeye başladık :) ) yapmaları daha mantıklı değilmiydi. şuan dolar 3.80 diyebiliriz. ki benim şahsi görüşüm seneye 4ün altına fazla inmeyeceği yönünde. bende şuan bistten korkar durumdayım o nedenle 2-3 haftadır zamanı kolluyordum bu haftaya kısmetmiş yavaştan kaçış. şuan borsada kazanmayan yok gibi bişi özellikle son 8-9 ay. yani öyleki %400-500 yapanı geçtim %70-100 arası yapmayan hisse bile çok az. yani özel bir efor sarfetmen lazım son 8-9 ayda para kaybedebilmek için.