borsada yatırımcıların ümükleri sıkıldıkça "ya 1+1 alıp kıraya vermek lazım" lafları iyice artmaya başladı.
siz siz olun konut yatırımını kötülemeyin.
Printable View
borsada yatırımcıların ümükleri sıkıldıkça "ya 1+1 alıp kıraya vermek lazım" lafları iyice artmaya başladı.
siz siz olun konut yatırımını kötülemeyin.
"Şehirden kaçın, tarlaya konteyner koyup orada yaşayın, tiny house yapın" gibi gazlara gelenler de patladı bu arada.
Her yerden tiny house, konteyner ev, ve hobi bahçesi yıkım haberleri geliyor.
Milleti (araya depremi falan da katarak) gazlayıp büyükşehirlerde satış dalgası yaratmaya çalıştılar, olmadı.
Satış dalgası var da, fiyatlarda bekledikleri düşüş yok.
Karavan, tiny house, konteyner, ıvır zıvır..
Fanteziden öteye geçemez bunlar.
Mazallah , karavan falan koyduklarını düşünün , skandal...
Kircısı çıkan eşyalı bir dairede Yine bir tadilat işine girişeceğim pazartesi günü. En son Armut.com dan bulduğum fayans ustası paramı alıp kaçtığından beri tadilat işlerini kendim yapıyorum.
Geçen hafta acele olduğu için bi istisna yapıp, klimanın elektriği için usta çağırdım. Bu kadar rezillik olur. Adam matkap ucunu duvarda bıraktı, çıkaramadı. Kabloyu en saçma yerden çekti. Yapıştırıcısını masanın üstüne koymuş. Masa nın ruhuna fatiha. Gidince fark ettik. 20 metre kablo kullanmış. 1000tl. Sigorta kutusu ve sigorta 200tl. El emeği 800tl. Toplam 2000tl aldı. Ama 20 bin liralık güzelim masanın canına okumuş oldu. Verdiği zarar 10 katı.
Usta işi kesinlikle bitmiştir benim için. Elim tuttuğu sürece kendim yaparım. gerekli makina ve aletide alırım hiç acımam giden paraya.
2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İstenilen yere karavan çekilebiliyor (çevre kirliliği) . Taklit ürün satılabiliyor (fikri mülkiyet). İşporta tezgahlarına ( ürün güvenliği, hijyen) bakan yok. Temele ekonomik problemleri koyup her türlü kuralsızlığı görmezden gelmeye başladık. Gittikçe batı kültüründen uzaklaşıyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mümkün olduğunca kendimiz yapmak en güzeli.
Burada hem "para önemli değil, kiralık evleri boş tutuyorum" deyip, hem de "kiracı arkası toplamaktan bıktım" dedim diye herifin biri inanmamıştı. Temizlikçi çağırmayıp kiracının arkasını kendi toplayan adam kiralık evi boş bırakmazmış. :)
Oysa ki temizlikçinin ve badanacının nazını çekmektense, işi kendim yapmak daha kolay. Benden daha beceriksiz olma ihtimalleri de cabası.
Bu çarşamba ben de yazlığa klima taktırdım. (Klimalar yok satıyor valla. Eskiden marka model beğenmiyorduk, bu yaz bayi bayi dolaşıp ne bulursak razı olduk)
Bayinin gönderdiği elemanlar montajı yaparken elektriği kendim çektim.
Böyle durumlarda normal matkap uçları kısa geliyor. Duvardan kablo geçirme işleri için 40 cm boyunda bir uç bulunduruyorum. 10 yılda bir lazım olur ama hayat kurtarır.