Sayfa 376/461 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Konunun uzmanı değilim bilgimde kısıtlı. Ancak Türkiye’de konutta balon var deyimine katılmıyorum. Bundan 15 yıl önce evim olmadığı, alamadığım için tanıştığım bir ekonomiste dert yanıyordum. Bana dediği şuydu, “bende bu zamana kadar balon var diyordum ancak yanlış analiz etmişim yanıldım dedi. Türkiye dinamikleri ile dünya dinamikleri çok farklı. Bu konuyu hep dünya dinamikleri ile değerlendirdik. Türkiyede konut piyasasında balon olmaz en kısa sürede evini almaya çalış dedi. Konutta en büyük gider arsa payı, Türkiyede genelde kat karşılığı yapıldığı için konut üretimi daha kolay oluyor.” 15 yıl geçmiş durum ortada. Evet piyasa durgun kredilerden dolayı İstanbul özelinde kiralık olsun satılık olsun eskisi bol evde yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımları 2024'ün ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı. Son bir yıllık rakam 2 milyar 315 milyon dolar oldu. Gayrimenkulde yabancıların Türkiye'deki alımları azalırken, Türklerin yurt dışı alımları hızla artıyor

neden böyle sizce ?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımları 2024'ün ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı. Son bir yıllık rakam 2 milyar 315 milyon dolar oldu. Gayrimenkulde yabancıların Türkiye'deki alımları azalırken, Türklerin yurt dışı alımları hızla artıyor

neden böyle sizce ?
    Kentsel dönüşüm rezerv alan gibi şeyler olmadan dolar bazlı buradaki haramzedelerin ulaşamayacağı yerde bir yatırım
    Olur da TR de işler karışır ise kapak atılınacak bir mekan
    Kara para aklama
    Daha uygun bir fiyata daha güzel daha garanti daha az kafanı ağrıtacak kira geliri
    Aklıma gelen ilk 4

TR de özellikle bazı lokasyonlara harcayacağın miktar ile 2 tane ev alıp bunları döviz cinsinden ( buradaki kiranın 2 2.5 katını elde ederek belki fazlası) kira ya verip çatır çatır burada yiyebilirsin.

4.  Alıntı Originally Posted by gaskiney Yazıyı Oku
    Konunun uzmanı değilim bilgimde kısıtlı. Ancak Türkiye’de konutta balon var deyimine katılmıyorum. Bundan 15 yıl önce evim olmadığı, alamadığım için tanıştığım bir ekonomiste dert yanıyordum. Bana dediği şuydu, “bende bu zamana kadar balon var diyordum ancak yanlış analiz etmişim yanıldım dedi. Türkiye dinamikleri ile dünya dinamikleri çok farklı. Bu konuyu hep dünya dinamikleri ile değerlendirdik. Türkiyede konut piyasasında balon olmaz en kısa sürede evini almaya çalış dedi. Konutta en büyük gider arsa payı, Türkiyede genelde kat karşılığı yapıldığı için konut üretimi daha kolay oluyor.†15 yıl geçmiş durum ortada. Evet piyasa durgun kredilerden dolayı İstanbul özelinde kiralık olsun satılık olsun eskisi bol evde yok.

Kira oranına bakın. 12-14 yıl ise oran fiyat balon değildir. Önceden 25-30 yılla satılıyordu.

Faizler 10 yıl öncesine dönerse kira hesabıda gene artacaktır. O döneme döner miyiz? şu anda hayal bunlar.

5.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımları 2024'ün ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı. Son bir yıllık rakam 2 milyar 315 milyon dolar oldu. Gayrimenkulde yabancıların Türkiye'deki alımları azalırken, Türklerin yurt dışı alımları hızla artıyor

neden böyle sizce ?
    Altın vize

6.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Bağcılar Esenler de 60.000 Euro ile evi satıp İspanya'da denize sıfır ev alabiliyorsunuz. Para olarak mümkün. Öyle sattığınız Esenler mahalle evler gibi değil. Karşılaştırma yapılmaz 2 ev arasında. Nereden biliyorsun diyeceksen baktım çünkü.

Boşuna yurtdışından yılda milyarlarca dolarlık ev atmıyor Türkler.

Karşılaştırma yapanlar bunun için öyle konuşuyor. Değerli TL sağ olsun.
    2019 kasımda 33.000 dolara aldığım ev şu an dolar olarak 70.000 dolar görünüyor. Bu fiyata hemen satılabiliyor.
    Bu fiyatlar fırsat deyip hala ev alanlar var. Birinden biri kötü yanılıyor. Ya bir gece bu ev fiyatları dolar olarak yarıya düşecek. Yada dolar olarak artışa devam edip hepimizi şaşırtacak.
    Şu an o kadar kararsızım ki, satmakla satmamak arasında. Bir kere kiracı alınca evin işi bitiyor. Ne istediğin zaman satabiliyorsun. Ne piyasa rayicinden kira alabiliyorsun. Diyelimki kiracıyı çıkardın. Bu seferde aldığın bütün kiraları harcasan yine evi eski haline getiremiyorsun.
    Şu an satarsanda TL olarak piyasa sıkıştığı için sanki evi çok düşük fiyattan satıyormuşum gibi geliyor. Dolar olarak düşününce işin boyutu değişiyor tabi

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    2019 kasımda 33.000 dolara aldığım ev şu an dolar olarak 70.000 dolar görünüyor. Bu fiyata hemen satılabiliyor.
    Bu fiyatlar fırsat deyip hala ev alanlar var. Birinden biri kötü yanılıyor. Ya bir gece bu ev fiyatları dolar olarak yarıya düşecek. Yada dolar olarak artışa devam edip hepimizi şaşırtacak.
    2001'de 7 bin dolara aldığımız evi 20 yıl sonra 70 küsür bin dolara sattık.
    Sadece aldığımız kiralar kâr. Evin fiyatından kârımız yok. Çünkü doların da enflasyonu var.
    Sizi de dolar enflasyonu yanıltıyor. 2019'daki dolarla şimdiki dolar aynı değerde değil.
    Sonuç olarak; yeni ev pek yapılmadığı halde, ev fiyatları arz bolluğu yaşanan 2016-2019 dönemi kadar düşük şu an.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 376/461 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •