Sayfa 381/468 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431 ... SonSon
Arama sonucu : 3739 madde; 3,041 - 3,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. borsada yatırımcıların ümükleri sıkıldıkça "ya 1+1 alıp kıraya vermek lazım" lafları iyice artmaya başladı.
    siz siz olun konut yatırımını kötülemeyin.

2. "Şehirden kaçın, tarlaya konteyner koyup orada yaşayın, tiny house yapın" gibi gazlara gelenler de patladı bu arada.

Her yerden tiny house, konteyner ev, ve hobi bahçesi yıkım haberleri geliyor.

Milleti (araya depremi falan da katarak) gazlayıp büyükşehirlerde satış dalgası yaratmaya çalıştılar, olmadı.
    Satış dalgası var da, fiyatlarda bekledikleri düşüş yok.

Karavan, tiny house, konteyner, ıvır zıvır..
    Fanteziden öteye geçemez bunlar.

3.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    2019 kasımda 33.000 dolara aldığım ev şu an dolar olarak 70.000 dolar görünüyor. Bu fiyata hemen satılabiliyor.
    Bu fiyatlar fırsat deyip hala ev alanlar var. Birinden biri kötü yanılıyor. Ya bir gece bu ev fiyatları dolar olarak yarıya düşecek. Yada dolar olarak artışa devam edip hepimizi şaşırtacak.
    Şu an o kadar kararsızım ki, satmakla satmamak arasında. Bir kere kiracı alınca evin işi bitiyor. Ne istediğin zaman satabiliyorsun. Ne piyasa rayicinden kira alabiliyorsun. Diyelimki kiracıyı çıkardın. Bu seferde aldığın bütün kiraları harcasan yine evi eski haline getiremiyorsun.
    Şu an satarsanda TL olarak piyasa sıkıştığı için sanki evi çok düşük fiyattan satıyormuşum gibi geliyor. Dolar olarak düşününce işin boyutu değişiyor tabi

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Aldığınız tarihten bu yana %25 dolar enflasyon var. Ev fiyatınız yaklaşık 41000 dolara denk geliyor

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Türkiye karavan işinin acemisiydi.
    Beleşçiler sistemdeki açığı fark edip koşup karavan aldılar, sahillere bedava çöktüler. (Oh ne güzel, bedava yalı. Alemin tek uyanığı bunlar herlde)
    Yapanların sayısı çoğalınca işin boku çıktı. Halk şikayet etmeye başladı. Zabıtalar da karavanarı kaldırmaya başladılar.

O trend bitti yani.
    Zabıta sadece kaldırtıyor ceza vs kesmiyor. 3 km öteye tekrar park ediyorlar

Geçen istanbulun göbeğinde harem sahilde gördüm. Avrupada bu mümkün değil

5. Mazallah , karavan falan koyduklarını düşünün , skandal...

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Kircısı çıkan eşyalı bir dairede Yine bir tadilat işine girişeceğim pazartesi günü. En son Armut.com dan bulduğum fayans ustası paramı alıp kaçtığından beri tadilat işlerini kendim yapıyorum.

Geçen hafta acele olduğu için bi istisna yapıp, klimanın elektriği için usta çağırdım. Bu kadar rezillik olur. Adam matkap ucunu duvarda bıraktı, çıkaramadı. Kabloyu en saçma yerden çekti. Yapıştırıcısını masanın üstüne koymuş. Masa nın ruhuna fatiha. Gidince fark ettik. 20 metre kablo kullanmış. 1000tl. Sigorta kutusu ve sigorta 200tl. El emeği 800tl. Toplam 2000tl aldı. Ama 20 bin liralık güzelim masanın canına okumuş oldu. Verdiği zarar 10 katı.

Usta işi kesinlikle bitmiştir benim için. Elim tuttuğu sürece kendim yaparım. gerekli makina ve aletide alırım hiç acımam giden paraya.

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Zabıta sadece kaldırtıyor ceza vs kesmiyor. 3 km öteye tekrar park ediyorlar

Geçen istanbulun göbeğinde harem sahilde gördüm. Avrupada bu mümkün değil

İstenilen yere karavan çekilebiliyor (çevre kirliliği) . Taklit ürün satılabiliyor (fikri mülkiyet). İşporta tezgahlarına ( ürün güvenliği, hijyen) bakan yok. Temele ekonomik problemleri koyup her türlü kuralsızlığı görmezden gelmeye başladık. Gittikçe batı kültüründen uzaklaşıyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Kircısı çıkan eşyalı bir dairede Yine bir tadilat işine girişeceğim pazartesi günü. En son Armut.com dan bulduğum fayans ustası paramı alıp kaçtığından beri tadilat işlerini kendim yapıyorum.

Geçen hafta acele olduğu için bi istisna yapıp, klimanın elektriği için usta çağırdım. Bu kadar rezillik olur. Adam matkap ucunu duvarda bıraktı, çıkaramadı. Kabloyu en saçma yerden çekti. Yapıştırıcısını masanın üstüne koymuş. Masa nın ruhuna fatiha. Gidince fark ettik. 20 metre kablo kullanmış. 1000tl. Sigorta kutusu ve sigorta 200tl. El emeği 800tl. Toplam 2000tl aldı. Ama 20 bin liralık güzelim masanın canına okumuş oldu. Verdiği zarar 10 katı.

Usta işi kesinlikle bitmiştir benim için. Elim tuttuğu sürece kendim yaparım. gerekli makina ve aletide alırım hiç acımam giden paraya.
    Mümkün olduğunca kendimiz yapmak en güzeli.
    Burada hem "para önemli değil, kiralık evleri boş tutuyorum" deyip, hem de "kiracı arkası toplamaktan bıktım" dedim diye herifin biri inanmamıştı. Temizlikçi çağırmayıp kiracının arkasını kendi toplayan adam kiralık evi boş bırakmazmış.
    Oysa ki temizlikçinin ve badanacının nazını çekmektense, işi kendim yapmak daha kolay. Benden daha beceriksiz olma ihtimalleri de cabası.

Bu çarşamba ben de yazlığa klima taktırdım. (Klimalar yok satıyor valla. Eskiden marka model beğenmiyorduk, bu yaz bayi bayi dolaşıp ne bulursak razı olduk)
    Bayinin gönderdiği elemanlar montajı yaparken elektriği kendim çektim.
    Böyle durumlarda normal matkap uçları kısa geliyor. Duvardan kablo geçirme işleri için 40 cm boyunda bir uç bulunduruyorum. 10 yılda bir lazım olur ama hayat kurtarır.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 381/468 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •