borsada yatýrýmcýlarýn ümükleri sýkýldýkça "ya 1+1 alýp kýraya vermek lazým" laflarý iyice artmaya baþladý.
siz siz olun konut yatýrýmýný kötülemeyin.
borsada yatýrýmcýlarýn ümükleri sýkýldýkça "ya 1+1 alýp kýraya vermek lazým" laflarý iyice artmaya baþladý.
siz siz olun konut yatýrýmýný kötülemeyin.
"Þehirden kaçýn, tarlaya konteyner koyup orada yaþayýn, tiny house yapýn" gibi gazlara gelenler de patladý bu arada.
Her yerden tiny house, konteyner ev, ve hobi bahçesi yýkým haberleri geliyor.
Milleti (araya depremi falan da katarak) gazlayýp büyükþehirlerde satýþ dalgasý yaratmaya çalýþtýlar, olmadý.
Satýþ dalgasý var da, fiyatlarda bekledikleri düþüþ yok.
Karavan, tiny house, konteyner, ývýr zývýr..
Fanteziden öteye geçemez bunlar.
Mazallah , karavan falan koyduklarýný düþünün , skandal...
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Kircýsý çýkan eþyalý bir dairede Yine bir tadilat iþine giriþeceðim pazartesi günü. En son Armut.com dan bulduðum fayans ustasý paramý alýp kaçtýðýndan beri tadilat iþlerini kendim yapýyorum.
Geçen hafta acele olduðu için bi istisna yapýp, klimanýn elektriði için usta çaðýrdým. Bu kadar rezillik olur. Adam matkap ucunu duvarda býraktý, çýkaramadý. Kabloyu en saçma yerden çekti. Yapýþtýrýcýsýný masanýn üstüne koymuþ. Masa nýn ruhuna fatiha. Gidince fark ettik. 20 metre kablo kullanmýþ. 1000tl. Sigorta kutusu ve sigorta 200tl. El emeði 800tl. Toplam 2000tl aldý. Ama 20 bin liralýk güzelim masanýn canýna okumuþ oldu. Verdiði zarar 10 katý.
Usta iþi kesinlikle bitmiþtir benim için. Elim tuttuðu sürece kendim yaparým. gerekli makina ve aletide alýrým hiç acýmam giden paraya.
2109119DG cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ýstenilen yere karavan çekilebiliyor (çevre kirliliði) . Taklit ürün satýlabiliyor (fikri mülkiyet). Ýþporta tezgahlarýna ( ürün güvenliði, hijyen) bakan yok. Temele ekonomik problemleri koyup her türlü kuralsýzlýðý görmezden gelmeye baþladýk. Gittikçe batý kültüründen uzaklaþýyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Mümkün olduðunca kendimiz yapmak en güzeli.
Burada hem "para önemli deðil, kiralýk evleri boþ tutuyorum" deyip, hem de "kiracý arkasý toplamaktan býktým" dedim diye herifin biri inanmamýþtý. Temizlikçi çaðýrmayýp kiracýnýn arkasýný kendi toplayan adam kiralýk evi boþ býrakmazmýþ.![]()
Oysa ki temizlikçinin ve badanacýnýn nazýný çekmektense, iþi kendim yapmak daha kolay. Benden daha beceriksiz olma ihtimalleri de cabasý.
Bu çarþamba ben de yazlýða klima taktýrdým. (Klimalar yok satýyor valla. Eskiden marka model beðenmiyorduk, bu yaz bayi bayi dolaþýp ne bulursak razý olduk)
Bayinin gönderdiði elemanlar montajý yaparken elektriði kendim çektim.
Böyle durumlarda normal matkap uçlarý kýsa geliyor. Duvardan kablo geçirme iþleri için 40 cm boyunda bir uç bulunduruyorum. 10 yýlda bir lazým olur ama hayat kurtarýr.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri