200-250 çarpan cari kiralarla değerlendirdiğimizde ortalamanın üzerinde ya da tam ortalamada değil mi?
Printable View
Geçen sene ev alırken 209 çarpanla aldım. Gayet iyi oldu. Şimdi evin kirası da yükseldi, çarpanı da 300'e çıktı. Ciddi kazanç sağladım. Şu anda satıcılar (belirsizlikten dolayı) fiyatlama yapamıyor. (Ben de satıştaki evimi çektim). Gerçekten satmak isteyenler 250-300 çarpan arasına satışa koyuyor. 250'ye yakınsayanlar hemen gidiyor. Mesela dün gördüm kirası 4.000-5.000 bandında olan bir yer, 1.050.000 TL siteye girdi ve satıldı hızlıca. Herhalde 230 çarpan ile satıldı. Şu durumda 200'ün altını beklemek hayal. Konut kredileri çok çok çok düşük/ucuz..
Bu nedenle, içime sinen 200-250 arası bir yer bulursam, hemen alırım. Arıyorum.
Söylediklerim İzmir'de geçerlidir.
Aynen öyle, çok haklısınız. Zaten aklı başında hiç bir kamu görevlisi yasal olmayan böyle bir talebi kabul etmez diye düşünüyorum. Yukarıdaki örnek ile ilgili olarak da sadece ev sahibinin vekili sıfatıyla hareket eden avukatların Avukatlık Kanunu 2. Maddesi uyarınca tapu dairesine yazılı olarak başvurabileceğini tahmin ediyorum. Ya da kiracının büyükşehir sınırları içerisinde evi var diye dava açıp mahkeme aracılığıyla tapudan bilgi istenebilir.