Geçen sene ev alýrken 209 çarpanla aldým. Gayet iyi oldu. Þimdi evin kirasý da yükseldi, çarpaný da 300'e çýktý. Ciddi kazanç saðladým. Þu anda satýcýlar (belirsizlikten dolayý) fiyatlama yapamýyor. (Ben de satýþtaki evimi çektim). Gerçekten satmak isteyenler 250-300 çarpan arasýna satýþa koyuyor. 250'ye yakýnsayanlar hemen gidiyor. Mesela dün gördüm kirasý 4.000-5.000 bandýnda olan bir yer, 1.050.000 TL siteye girdi ve satýldý hýzlýca. Herhalde 230 çarpan ile satýldý. Þu durumda 200'ün altýný beklemek hayal. Konut kredileri çok çok çok düþük/ucuz..
Bu nedenle, içime sinen 200-250 arasý bir yer bulursam, hemen alýrým. Arýyorum.
Söylediklerim Ýzmir'de geçerlidir.
Aynen öyle, çok haklýsýnýz. Zaten aklý baþýnda hiç bir kamu görevlisi yasal olmayan böyle bir talebi kabul etmez diye düþünüyorum. Yukarýdaki örnek ile ilgili olarak da sadece ev sahibinin vekili sýfatýyla hareket eden avukatlarýn Avukatlýk Kanunu 2. Maddesi uyarýnca tapu dairesine yazýlý olarak baþvurabileceðini tahmin ediyorum. Ya da kiracýnýn büyükþehir sýnýrlarý içerisinde evi var diye dava açýp mahkeme aracýlýðýyla tapudan bilgi istenebilir.
Yer Ýmleri