Sayfa 384/1312 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,065 - 3,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Lüks sitede kayyum krizi vatandaşı canından bezdirdi

Esenyurt’ta bulunan 886 dairelik lüks bir sitede aylardır süren yönetici krizi, site sakinlerini canından bezdirdi. Önceden görevde bulunan ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen yönetimi mahkemeye veren site sakinleri, bu sefer de kayyum yönetici şoku yaşadı. Aylardır süren yönetici krizine dikkat çekmek için toplanan site sakinleri “Sitene sahip çık†sloganları ile duruma tepki gösterdi.

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...sag_textmanset
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    ..........
    Aslinda bilmiyorum belki de bu iyi bir sey. Boylece tek bildigi yatirim anlayışı ev olmak olan 30 ev sahibi cahillerin burnu sürtulmus oluyor.
    O ev sahipleri zarar görünce kimin başı göğe eriyor?

Siz yazmadan ben konunun varacağı yeri tahmin ederek cevap yazayım.
    Birçok kişi sanıyor ki, o kişiler 30 tane ev almasa ev fiyatları düşecek.
    Ama kimse düşünmüyor, fiyatlar baştan beri düşük olsaydı bu kadar ev yapılır mıydı diye.

Şu an ev sahiplerine kin besleyen kiracılar, o ev sahipleri olmasaydı yaşadıkları şehirde kiralık veya satılık ev bulamayacaklardı. Küf kokan eski bir ev ilanı için talipler sokakta kuyruk olacaktı.
    Biz talep ettiğimiz için inşaatlar yapıldı.
    Biz müteahhitleri finanse ettiğimiz için şu an kiracılar depreme dayanıklı yeni binalarda oturabiliyor.
    Hiç bir müteahhit "vatandaş ucuza ev sahibi olsun" maksadıyla inşaat yapmaz.
    Motive edici faktör daima paradır.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhabalar burada daha önce bulunmadım o yüzden tartisimis olabilir ancak şu an Ocak 14 ve Şubat 14 iki kiracı için kontratı yenilemem gerekiyor birine kendim kullanacam çik dedim zira kullanma durumum da var ancak bana geçen ay what'sapp dan yüzde 17 lik resmi artış oranını göstermiş bu oran şimdi de yüzde 19.6 çıkmış buna bir itiraz yolu yokmudur enflasyon sadece kirada nasıl böyle çıkıyor bu ne saçmalık samimi söylüyorum kiracılar çıkınca camlara kocaman kiralık mikro yazıyla değildir yazacağım asla kiraya vermeyi düşünmüyorum zira vergiyi de tam ödüyorum bu ne saçmalık kendisi bir yol bulan bilen özelden de yazabilir .
    Not kat karşılığı verilebilir bir arsam daha var verdiğimde ve daireleri aldığımda kiralık yazıp aylık 20 bin isteyeceğim killigina , zira kiraya vermek istemiyorum zaten bu ikiyi de ilk yapildiginda 1.5 yıl kiraya vermemiştim .
    Fena halde sinir katsayım yüksek .Benim malimla hükümet gerdeğe giriyor resmen.sonra da enflasyonu düşük çıkaracak bu yolla .
    - Ben oturucam derseniz aynı şehirde üzerinizde başka bir evinizin olmaması gerekiyor, eviniz yoksa 6ay içinde boşaltması gerekiyor kiracının.
    - 5 yıl olduysa kira düşük diye yeniden değerleme yaptırıyorsunuz
    -10.yıl olduysa birşey demeden çıkartabiliyonuz.

Benim ev sahibide satacaktı sonra vazgeçti. Böyle kuru bilgiler edindik.d

YTD

4.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    - Ben oturucam derseniz aynı şehirde üzerinizde başka bir evinizin olmaması gerekiyor

YTD

Kiracının veya eşinin, aynı belediye sınırları içinde başka bir konutu varsa; ihtarnameye ihtiyaç duyulmaksızın tahliye davası açılabilir. Yani kiracının evi varsa ev sahibi şanslı.
    Kanun maddesi de şu şekilde:

Türk borçlar kanunu 352/3

"Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden başlayarak bir ay içinde sözleşmeyi dava yoluyla sona erdirebilir."

Ev sahibinin ihtiyacı olduğu durumda, aynı belediye sınırlarında kendine ait bir evde oturuyorsa dahi mahkemeye ihtiyacın gerçek olduğunu kabul ettirmesi halinde kiracı tahliye edilir. Mesela kendi evinde asansörsüz bir binada oturan ve dizlerindeki rahatsızlık sonucu merdivenleri çok zor çıkan ya da çıkamayan bir ev sahibi, hemen bitişik apartmandaki asansörlü daireme taşınacağım derse o kiracıyı tahliye eder.

Aynı belediye sınırları içinden birden fazla evi kiradaysa istediği kiracıyı çıkarabilir, seçme hakkı vardır ve kiracı niye beni çıkarıyorsun diğerini çıkar diyemez.

Aynı şehirde farklı belediye sınırları içinde kendi evinde oturuyorsa ihtiyaca binaen kiracıyı çıkarabilir. Bunun ispatı çok daha kolay.

Kiracılar o kadar da sahiplenmesin evi .

Kira artış oranları konut sahiplerini üzmüş durumda.

Memura 6 aylık artış %30,5 son 1 yılda ise kümülatif %41,5 artış verilirken, asgari ücretliye yıllık %50 artış verilirken, konut sahibinin 1 yıllık artış hakkının %20 civarında bırakılması konut yatırımı yapmış yada yapacak kişi için kötü bir durum.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Önceki sayfalarda bana cevap veren biri 30 ev şu bu saçmalamış , ben 95 yılında Ağrı Patnos da yedeksubay idim ev kiraları İstanbul'un net ortalama 1.5 katı ,evler ker***ten tek katlı sobalı ve tuvalet dışarıda idi polisler ve bekar memurlar 3 ,4 kişi bir araya gelip ev kiraliyordu gece tuvalete giderken ki - 10 lar orası için normal , gittiğine gideceğine pişman olurdun , biz insanca yaşamalarına olanak versek suç olur tabii ,a be dangalak insanlar yatırım yapmış ve iki tarafın faydasına bir sistem sıkıntısiz sürmeli iken neden yüzde 20 gibi nereden bulunduğu belli olmayan bir oranla kavgaya zemin hazırlanır .Bakkala sigara ekmek peynir almaya gidince yüzde 20 den fazla zam yapamazsın denmiyor üstelik de peşin ödeniyor .

Diger arkadaşların yazı ve önerileri için çok teşekkürler ,çok faydalı oldu.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Kiracının veya eşinin, aynı belediye sınırları içinde başka bir konutu varsa; ihtarnameye ihtiyaç duyulmaksızın tahliye davası açılabilir. Yani kiracının evi varsa ev sahibi şanslı.
    Kanun maddesi de şu şekilde:

Türk borçlar kanunu 352/3

"Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden başlayarak bir ay içinde sözleşmeyi dava yoluyla sona erdirebilir."

Ev sahibinin ihtiyacı olduğu durumda, aynı belediye sınırlarında kendine ait bir evde oturuyorsa dahi mahkemeye ihtiyacın gerçek olduğunu kabul ettirmesi halinde kiracı tahliye edilir. Mesela kendi evinde asansörsüz bir binada oturan ve dizlerindeki rahatsızlık sonucu merdivenleri çok zor çıkan ya da çıkamayan bir ev sahibi, hemen bitişik apartmandaki asansörlü daireme taşınacağım derse o kiracıyı tahliye eder.

Aynı belediye sınırları içinden birden fazla evi kiradaysa istediği kiracıyı çıkarabilir, seçme hakkı vardır ve kiracı niye beni çıkarıyorsun diğerini çıkar diyemez.

Aynı şehirde farklı belediye sınırları içinde kendi evinde oturuyorsa ihtiyaca binaen kiracıyı çıkarabilir. Bunun ispatı çok daha kolay.

Kiracılar o kadar da sahiplenmesin evi .

Kira artış oranları konut sahiplerini üzmüş durumda.

Memura 6 aylık artış %30,5 son 1 yılda ise kümülatif %41,5 artış verilirken, asgari ücretliye yıllık %50 artış verilirken, konut sahibinin 1 yıllık artış hakkının %20 civarında bırakılması konut yatırımı yapmış yada yapacak kişi için kötü bir durum.
    Kiracının başka evi olup olmadığını öğrenebileceğim bir sistem yok diye biliyorum. Doğru mu?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7. 2 kiracımız var. Karşılıklı konuşarak anlaştık ve %35-40 oranlarında zam yaptık. Lakin bu zamma rağmen bile kiramız normalin çok altında kaldı. İlginç bir dönem. Şu anda evimin olduğu sitede kiralar, benim kiramın %80 fazlası... Kiracılarla konuşup orta yolu bulmak en güzeli. bugüne kadar 7-8 kiracım oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kendim de kiracıyım. Ev sahibimle de iyi anlaşıyorum. Kısacası, anlayışlı birisine denk gelmek lazım.

Şu anda, tam ev alım dönemi. Piyasada istediğim şartlar oluştu... 200-250 çarpan ile ev arıyorum izmir'de. bilen özelden yazsın lütfen.

8. 2 kiracımız var. Karşılıklı konuşarak anlaştık ve %35-40 oranlarında zam yaptık. Lakin bu zamma rağmen bile kiramız normalin çok altında kaldı. İlginç bir dönem. Şu anda evimin olduğu sitede kiralar, benim kiramın %80 fazlası... Kiracılarla konuşup orta yolu bulmak en güzeli. bugüne kadar 7-8 kiracım oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kendim de kiracıyım. Ev sahibimle de iyi anlaşıyorum. Kısacası, anlayışlı birisine denk gelmek lazım.

Şu anda, tam ev alım dönemi. Piyasada istediğim şartlar oluştu... 200-250 çarpan ile ev arıyorum izmir'de. bilen özelden yazsın lütfen.

Sayfa 384/1312 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •