Herkes çalı arkasından mı takip ediyor? :) Görünüşe göre onay bu hafta geliyor..
Printable View
Herkes çalı arkasından mı takip ediyor? :) Görünüşe göre onay bu hafta geliyor..
:bravo:
Tavnımız hayırlı, uğurlu olsun
Bugünü görecek miydik. Herkesi bıktırdı. Tavana gitti ama hala şüpheli olanlar vardır. Milyonlarca euro luk yurt dışı bağlantısına bile yeterli tepkiyi veremeyen kağıt. İnşallah halka arzın netleşmesiyle bizi biraz mutlu eder.
Not: alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik bitmeyen bir küçük yatırımcı muhabbetidir
Şükür olsun, @derinhisse önerisiyle 7₺ fiyatlarda kar yazmıştık, tekrar nasip oldu. Şükür olsun
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam mesleki olarak aşırı yoğun bir döneme girdim. Bundan ötürü de diğer hisselerimi satıp portföüyün yarısını natene çevirdim geçen hafta. Nasıl olsa gidecekti şu dönem takipte edemediğim için kafam rahat olsun istedim.
İzninizle akşam uygun vakitte hem dünün hem bugünün pastasını ve diğer verilerini paylaşabiliirm. Bol kazançlarımız olsun hep birlikte inşallah.
Spek efendiye malı fena kaptırdık..
Bol kazançlar
Dünün pastası.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222210527412
Gün sonu tahta.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222215265074
Gün sonu pasta.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222216536333
Kurumsal takas durumu.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222217411483
http://share.matriksdata.com/share.a...09222218325078
Günlük teknik.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222219594923
Haftalık teknik.
http://share.matriksdata.com/share.a...09222221440394
Bu kadar döviz acık pozisyonu olan şirketi iyi fiyatlamışlar.
Şirketin italyadan aldığı yüklü euro işler var neden korksun,gelişen ve revaçta olan bir sektör,bir sürü iştirak ayrıca birini halka açıyor yüzde yüz iştiraki,bir yandan sermaye iştiraklerden düşük bu günlerde bedelli bedelsiz neyse artık sermaye artırım kararı alırsa tam yerinde olur aslında,iştirakiyle beraber iyi olur ama şirketin bileceği iş,sermayesini iştiraklerinin altında tutmaz diye düşünüyorum.yatırım tavsiyesi asla değildir.
Gün gelecek speğin kendisi bitaraflarını da yırtsa baskılayamayacak bu kağıdı...
YTD
VIA_G4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk bülteninde yer alıyoruz, hayırlı olsun
Biraz geç kaldım. Hayırlı olsun diyelim.
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=59
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. 40.000.000 64.000.000 24.000.000 - - - 8,5
Arkadaşlar bu halka arzdan naten in kasasına birşey girmiyor bıldiğim kadarıyla..
Halka arzdan gelecek para Esenboğanın kasasına girecek malum..
Bu durumda naten i ne kadar olumlu etkileyebilir emin değilim..
Tahtacı bu durumu kullanmak isteyebılır tabıkı..
Bizimde bır sirketımiz olsa da halka arz etsek, keş para mis gıbı çalışarak bu parayı kazanamaz bu şirketler..
Hazır pıyasada bu kadar yenı ky de türemişken ver coşkuyu son alıcı kım olursa artık..
https://www.instagram.com/p/CFgz04nM...d=yb1bucyhkkct
Venus V7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama artık Esenboğanın ayrı bilançosu olacak..
Naten den ayrı karını açıklayacak..
Bir nevi ayrı bir şirket gıbı.. Bence orta vadede bu durum nateni olumsuz da etkileyebilir..
Esenboğa uzerınden bazı işleri yapmak isteyebilirler de.. Kısada arz sürecinde tahtacı arzı kullanıp yukarı hareketler yapabılır.. Ancak bellı bır seviyeden sonra dıkkatli olmakta fayda var..
Hisseyi yada halka arzı kötülemenin kimseye bir faydası olmaz bu saatten sonra.Halka arz yapılacak.204 milyon tl kasaya girecek.
Bu para esenboğa elektrik yada sahibi natene adeta ilaç olacak bu para; borç ödeme,yeni santraller kurma, yeni ihaleler almada,zaten yurt dışına açılmış firmanın avrupada daha çok iş yapmasında natene çok büyük katkısı olacak,firmaya
sınıf atlatacak ,firmanın büyümesi çok büyük hız ve ivme kazanacaktır.
Esenboğanın halka arzının şirkete ve yatırımcılarına hayırlı olmasını diliyorum.
Hayırlı, uğurlu olsun. Bu hafta da onay çakmazsa diye strese girmiştim. Bakalım arz a kadar hareketler ne olacak?
Esenboğa natenin Yüzde yüz bağlı ortağı değilm natene nasıli faydası olmuyor bir arkadaş bu konuyu açabilir mi
Arkadaşlar arzı falan kötülediğim yok, böyle bir dönemde ky yı yiyip bitirdiler.. Beş para etmeyen eksı özsermayeli senetlerı fezaya götürdüler artık altında kım kalırsa.. Naten kötü şirket değil ancak fıyatlamasınıda yapmadı diyemeyız..
Arz sürecinde de yukarı hareketler yapması kuvvetle muhtemel ancak dıkkat edelim herkes dıkkat etsin..
Bu arzdan gelen para Esenboğa ya ait kullanılırsa Esenboğa adına kullanılacak..
Esenboğa nın halka arzı yapılıyor naten in değil..
Şirket yönetiminin açıklaması var..
Düşününki sizin ıkı ayrı işyerınız var ıkı işyerının parası tek kasada toplanırken şimdi kasaları ayrılacak karı zararı ayrı hesaplanacak belkı Esenboğa naten den daha buyuk şirket olacak bilemeyız..
Neyse arkadaşlar herkese bol kazançlar..
Bu halka arzı kötüleyen vatandaş zamanında ard yazılım 12 liralardayken de millete endeks düşecek,piyasa mahvolacak,şöyle kötü olacak,böyle kötü olacak diye diye milleti etkilemeye çalışmıştı,sonra ne oldu??
1 ay sonra Ard yazılım 8-9 tavan serisi yaptı,kendisini ondan sonra ard forumunda göremedik :))
Allah bizleri böyle ky düşmanlarından korusun :)
Zaten elinde hisse olmaksızın gelip burda bu halka arzı kötülemesi niyetini belli etmiştir,
Yarın hisse düşer,çıkar,bizler hissenin geleceğine yatırım yaptık,hayırlı uğurlu olsun
VIA_G4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimsenin hisseyi kötülediği yok arkadaşlar.
Sayın kwon sadece dikkatli olma kısmında uyarıda bulunuyor. Sizi düşünmese bunu dile getirmez.
Unutmayalım ki bu hisse 1 yıl 2 ay önce 5.80 fiyattan halka arz oldu. 14 ayda 6 kat artmış bir hareket var.
Önümüzde en az bir hafta bekleme süreci var. Bir hafta sonrasında bir hafta da esenboğanın işlem görmesini bekleriz. Dolayısıyla esenboğanın ilk işlem gününe tam 2 hafta var.
Beklentim 1-2 ekim talep toplama ve 8 ekim perşembe günü ilk işlem gerçekleşir inşallah.
12 ekim pazartesi fiyatı ne olur kimse bilemez. Belki 30-35 bandında gidip gelecek belki 40 üzerinde hareketine devam edecek.
BORSA-DİYARI
@mesutsati
·
4s
Bugün çıkan spk haftalık bültende.
#ESENBOĞA (#NATEN) ALT FİRMASI Borsaya açılmasına spk izin verdi.
Esenboğa bir kaç güne halka arz günü talep toplama tarihi belirlenir.
Dünkü #NATEN Konuşmasında spk nın onayını bekliyorduk dedi
Tüm evraklar hazır dedi
Hazırız dediler
7-10 aralığı diyen arkadaş haklı çıktı. 8,5 liradan halka açıyorlar. Olsun o da iyi. Esenboğa nın halka arZı grubun total borcunu önemli ölçüde düşürecek. Benim düşüncem zaten yurt dışındaki işi tamamlayıp daha da büyümeleri için böyle bir hareket şarttı.
Her arz bir bayram havasında son dönemde. Esenboğa nın da kaçtan açıldığından çok nereye ulaşacağı önemli. Ben de 10 üstü fiyattan açılmasını isterdim doğrusu ancak olsun bu da iyi. Naten e etkisi olmayacak demiyor kimse. 8,5*24= 204 milyon lira toplanacak. Bunun konsolidede 204*(40/64)= 127,5 milyon lirası bir nevi naten e girmiş nakit kıymet olarak düşünebilirsiniz ki asıl gideceği yer önemli. 20 ye giderse naten in içerisinde 800 milyonluk bir kıymetin ortaya çıkması demek bu arz. Ayrıca bundan sonra grubun farklı şirketlerinim halka arzı da konuşulmakta. Naten grubu bu arZla hem finansman sorununu çöZmüş oluyor, hem de bilançoda saklı değerlerden sadece birini herkesin gözüne sokuyor. Grup ve sektör türkiye nin belki de en hızlı büyüyen be gelecek 10 sene içerisinde de en hıZlı büyüyecek sektörü.
Arkanıza yaslanın ve olanları keyifle izleyin. Bu kadar ızdıraptan sonra temkinli bir şekilde olan biteni iZleyelim hep birlikte.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik bitmeyen bir küçük yatırımcı muhabbetidir.
Şirket yatırım yaparak bir yerlere geliyor,taze kuru gıda denilen hisse 1000 katı değerini geçmiş durumda yada 1 tl den 15 20 tl ye giden çöp hisseler varken naten için uçmuş kaçmış diye bakmak sektör adına haksızlık olur,burada gelişmelere göre çıkanlarda düşenlerde olacaktır bu işin tabiatında var kimsenin kaybetmesini istemeyiz lakin herkesin aklı fikri var ne yapacağına karar verecek,umarız ve dilerizki herkes kazanır.ytd.
Naten,Esenboğa halka arz parasının esenboğada kalacağını ve onun kullanacağını söylemiştir.
Bunu etik olma adına ve nerde kullanacağını belirtmek için söylemiştir.Bu parayı esenboğanın kullanması dolaylı olarak nateninde tabiiki faydasına olacaktır.
Esenboğanın büyümesi aynı zamanda nateninde büyümesidir .Halka arzdan sonra elinde %62.5 esenboğa hissesi kalacak,hem esenboğa karının %62,5 kısmını alacak hemde esenboğanın borsadaki oluşacak piyasa fiyatı üzerinden değerlenmiş haldeki % 62,5 hissesinin sahibi olacaktır.
Naten isterse kendi adınada santraller kurup işletebilir. veya diğer iştiraklerinin üzerine santral kurup işletebilir .Diğer iştiraklerinide geliştirip zamanı geldiğinde onlarıda halka arzedebilir.Sonuçta şu an için hepsinin % 100 sahibidir. Yani bunlara engel bir durum yoktur.
Naten 2015-2017 arasında ciro artışı baz alınarak yapılan yarışmada Türkiyede en hızlı büyüyen 100 şirket arasında 3. olmuştur.
Kısaca natenin bu aşamada hangi fiyattan geldiğinin fazla önemi yoktur ,spekülatif olarak bu fiyata gelmemiştir.Bundan sonra önemli olan naten ve iştiraklerinin gösterecekleri performanstır.
Natenin bundan sonraki büyüme hızının bu güne kadarki büyüme hızından kat be kat fazla olacağını söylemek falcılık değildir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/876830
Esenboğa halkı arzı 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak, 8,5 ₺ den 24 milyon lot satılacak
Sizide tebrik ederim nokta atışı zamanı iyi tahmin ettiniz..bide bize kaçar lot gelir tahmini spk'nın yeni uygulamasından sonra 800-1000 lot olurmu sizceSM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap : Naten
Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin sermaye artırım ile halka açılma başvurusu; SPK tarafından 24.09.2020 tarih ve 2020/59 sayılı bülteninde yer aldığı üzere olumlu karşılanmış olup 1 TL nominal değerdeki 24.000.000 adet paylar 8,50 TL'den olmak üzere 01.10.2020 – 02.10.2020 tarihleri arasında Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış yöntemiyle halka arz edilecektir.
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka arzına ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren dokümanları www.kap.org.tr ve www.esenbogaelektrik.com.tr adreslerinden ulaşmak mümkündür.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla bildiririz.
Sn kwon3 yazılarınız çok gerçekçi anlayan için...belkide donem içerisinde esenboğa dahada popüler olabilir...para hesapta kalıcak yeka ihalelerine o katılacak alınan işler var vs vs..arada yazın güzel kritik yapmışsınız emin olun anlayan çıkar nasıl anlamayan cikiyosa :-)SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dnısı arzındaki başvuru sayısı aynı olursa .
Dnısı da 31-32 lot ederi 110 lira. Kontrol de 26 lot ederi 180 lira olursa esenboğa kontrolün 4 katı yani 204 milyonluk bir arz. 24 milyon lot 8.5 fiyattan arz olacak.
Dolayısıyla kontrol de 180 lira olursa esenboğa da hesap başına 720 liralık dağıtım olur. Hesap başına 8.5 liradan 84 lot dağıtım olur.
Esenboğa da hesap başı 84 lot. Kontrol de hesap başı 26 lot dağıtım gerçekleşir. Bu da esenboğa da 720 lira kontrol de 180 lira yapar.
----------------------------------------
Yukarıdaki hesaplamam spk yeni arz talep değişikliği öncesine aitti şimdi hesaplama değişti haliyle.
Yine kabaca bakkal hesabı yaparsak da bir orta yol bulabiliriz.
Dnısı da herkesin ortalama 4 adet talebi gerçekleştiyse çarpanı 4 ile sonuca ulaşabiliriz.Yani bu durumda yukarıda her hesaba 84 lot 720 lira gibi bir rakamı bulmuştuk. Şimdi çarpan 4 olursa kişi başına 336 lot ve 2.880 lira gibi bir rakam çıkabilir.
Dnısı da ki talep aynı olursa ve ortalama 5 adet talebi gerçekleştiyse çarpanı 5 ile sonuca ulaşabiliriz. Yani bu durumda yukarıda her hesaba 84 lot ve 720 lira gibi bir rakamı bulmuştuk. Şimdi çarpanı 5 olursa kişi başına 420 lot ve 3.600 lira gibi bir rakam çıkabilir.
Velhasıl kabaca çarpan 4 ya da 5 arası değerler göz önüne alındığında 336 lot-420 lot arası ve 2.880-3.600 lira arası bir değerleme çıkabilir.
Merak ettiğim ise dnısı da olduğu gibi eşit dağıtım mı yapacaklar? Talebi 1.000 lira olan ile talebi 10.000 olanı aynı kefeye nasıl koyacaklar? Çoklu hesaplarda bunu yaptılar ama şimdi nasıl bir dağıtım olacak bilmiyorum?
Benim spk 'nın açıklamasından anladığım toplamda kaç bin kişi varsa sırayla 1 er lot sonra don başa 1 er lot daha sonra don basa 1 er lot daha böylece lotlar bitene kadar dağıtım olcak herkese eşit lot olucak gibi bi aciklama var..tabi millet eşe dosta yeni hesap açacak ama gene de güzel bi uygulama bizede nispeten çok lot gelir ama ne kadar çok olur bilemedim. SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esenboğa elektrik hisse için hangi aracı kurum talep toplayacak bilen arkadaş varmı
Metro talep toplayacak.
Bız natenın ne olacagına bakalım, ben spek yerınde olsam natenı esb arzına kadar yukarı cekerım,
Esb işlem görmeye basladıgında esb alamayanlara nateni arzederim
Acımasız spk seni :)) kaddar:)) sinekten yağ çıkartan cinsten:)) ama ne yalan söyleyeyim mantık li
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.