merkelin gümrük birliği açıklamasından sonra bistte sert bir satış, dolarda yukarı hareket olmuyorsa piyasalar mantık dışı hareket ediyordur.
Printable View
merkelin gümrük birliği açıklamasından sonra bistte sert bir satış, dolarda yukarı hareket olmuyorsa piyasalar mantık dışı hareket ediyordur.
Önemli bir ekonomi toplantısında herkes Keynes'in konuşmasını beklemektedir. Katılımcılar sorarlar, Uzun vadede bütün getiriler birbirine yakınsar bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Keynes: uzun vadede herkes ölür.
Yukarıda verdiğim veri setine bakacak olursak TL'nin önümüzdeki 2-3 yıl içinde yaşaması muhtemel sadece bir devaluasyon ile dahi artık TL getirisinin dolar getirisine eşitlenmesi için 20 yıllık periyodlardan bahseder hale gelebiliriz. Böyle bir tehlike var.
Tüm alternatif getirilerin birbirine yakınsayacağını ben de öngörüyorum, ancak burada *zaman* Türkiye için çok ciddi olarak geniş bir aralığa ıraksamaya başladı. Şu anda içinde bulunduğumuz 10 yıllık yakınsama aralığı hanehalkının bir jenerasyonun mutlak fakirleşmesi için yeterli bir süre.
Eğer bu yakınsama süresi ileride yaşamamız muhtemel sadece tek bir devaluasyon ile dahi 15-20 yıllık periyodlara yayılırsa sadece 1 değil belki arka arkaya gelen 2 jenerasyonun da mutlak fakirleşmesine yol açabilecek bir gelişme.
Hanehalkı yaşamının sonuna geldiğinde varlığının evrensel varlıklara yakınsayacak olması ekonomik olarak pek mantıklı bir seçim değil.
Yaşlanınca insan kafasının rahat etmesini istiyor.... Bundan dolayı Sepet iyidir...Kısa vade biri gider , diğeri durur ama orta vade de zararınızı telafi edersiniz......
Twitter da Tv deki uzmanları dinlememek de insanı zenginleştirir.
SOn 3-5 aydır Şant Manukyanı ki en aklı başında gözükenlerden biri;Dolar endeksi 120 e gidecek diye
mantıklı mantıklı açıklarken dinleyip ona göre poz aldıysanız Euroya karşı yüzde 10 paranızı sildiniz .
Gümrük birliği askıya alınırsa ekonominin yeniden dizaynı en az 10 yıl sürer....özellikle avrupa pazarına ürün üreten yabancı şirketler tek tek avrupada ucuz iş gücü olan yerlere üretimini kaydırır...özellikle de otomobil ve yan sanayi bundan ciddi şekilde etkilenir.....
Not : Bu çıkışların seçim ve oy ile alakası olduğunu düşünmüyorum....
Konu gümrük birliğinin güncellenmesi. Güncelleme talebimiz kabul edilmeyince gümrük birliğini Avrupa Birliği değil, Türkiye askıya almayı düşünebilir
almanya seçimleri eylülün sonunda. demek ki bu söylemler daha çok olacaktır.
bakalım, ne boyutlara çıkacak?
bu ara düşünsel olarak çok yorucu geçiyor.
abd trump mevzusu, her gün yeni bir konu, ırkçılık vb.
abd-kkore mevzusu,
abd-iran mevzusu,
brexit mevzusu,
almanya seçimleri mevzusu,
almanya-tr gerginliği mevzusu,
hollanda-tr gerginliği mevzusu,
suriye mevzusu,
idlib-telafer mevzusu,
kürt yönetimi halkoylaması mevzusu,
abd-rusya yaptırımlar mevzusu,
abd nin ypg ye yardımı mevzusu,
daha iç gündeme gelmedim. memleket zaten cadı kazanı gibiydi, dünya da ona evriliyor sanki.
bir de bloomberght de barış esenin yerine akşamları mine uzun mevzusu. kadını dinlerken yoruluyorum. bomboş, sanki tabula rasa
parite dusunce dolar fırlamıcakmıydı yahu heee parite %2 dustu ama dolar aynı yerinde heee yetmedi merkel gumruk birligi dedi yetmedi chp milletvekili isi yetmedi borsa 3 gunde yapıstı heee yine mi gol degil be ya ..anca siyasi veya jeopolitik buyuk bir olay ya da dunya savası diyelim ...dunya avası olsa parayı napıcan ama degilmi .
Borsa da sağlam çaktılar....Tepki yükselişi soomrası 2 satış dalgası gelirdiye düşünüyorum.....Mevduat öyle mi , az olsun benim olsun :oleyo:
Petrol fiyatları 1 sene içinde 90 dolara gidecek.depolari doldurun😃benden söylemesi.
500.000 euro/dolar veya bu meblağın tl karşılığını başka bir bankaya transfer etmek istesek;
Transfer edeceğimiz banka bunu ücretsiz olarak kendisi taşıyor mu?Böyle bir uygulama var mı?
Bir arkadaş bunun mümkün olduğunu söyledi.Ben de bu konuda tecrübeli olan forumdaşlara sorayım dedim.
Akbank usd faiz 3,75 aldim. Su an icin hakikaten en iyis bu dediler, fazla üstelemedim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cevaplar için teşekkür ederim.Çevremde parası olan ama 'devlet garantidir diye' veya 'nasıl taşıyayım o kadar parayı' düşüncesinde olup az faize razı olan insanlar var.
Taşıma işi oluyorsa masrafsız niyeti olanları uyarayım bari.Çevremdeki bazı insanları gördükçe bankaların neden bu kadar iyi kar yaptığını daha iyi anlıyorum.
Burda %0,5 fark için hiç düşünmeden banka değiştiren var.Çevremdekiler 3-4 puan aşağısına razı oluyor.
+100 K
ykb
32-90 gün
%13,90
garanti
32-45 gün
% 13,65
ytd..
Sn. Lunatic
Posta kutunuza yolladim bilgileri.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
inşaat sektöründeki demir isyanı şeklinde bir haber okudum. bu sektörü ciddi bir kriz bekliyor galiba. iş bırakmalar olabilir deniyor.
eft için ille de para alırız diyorlarsa rakam çok yüksek olsa da azami bir komisyon miktarı vardır, (mesela akbank için 400 TL)
söylediğiniz miktarda parayla (en iyi ihtimal büyük bir valiz olur) götüreceğiniz banka yanınıza güvenlik görevlisini bile verse 400 TL için stres yaşamanıza değmez.
tabi 0,10-0,20 oran için banka değiştirenlere 400 TL anlamlı olur ki zaten değiştirmelerine sebep yaklaşık bu meblağ
Doviz taşıdığınız için mi banka transfer parası istiyor ? Standart eft gbi işlem olmuyormu büyük paralarda yahu
guvenlik e de bi 100 usd verirsiniz heralde
suudi de bi cek bozdum bi tomar para ile ciktim arabaya kadar- bir poset bile vermedi ler
neyse oteki banka da 2km mesafe idim gidip atm ledim onu bes sefer de anca aldi
yok yirtik yok yipranmis dedi durdu
bi arkadasim da istanbul da 4 haneli bi para yatirirken bi parayi begenmemis 3-4 kere ayni parayi yatirmaya calismis sonunda banka hata vermis- digerleri de hesaba gecmemis - sonra bi kac saat stresini cekti-
neyse musteri hizmetleri hallettmis isini aksam hesaba gelmis....
:bravo::bravo:
http://www.bloomberght.com/haberler/...on-dolar-artti
powerpc ler çoğalıyor
Bu seviye kotu degil USD almak icin.
Syg,
http://www.ntv.com.tr/turkiye/celal-...8UKwIDPopqVCmwBöyle bir afet olursa TR bankaları doğru kararlar verir mi? Oluşan kaostan dolayı mevduatlar riske girer mi? Bankaların mevduatları yeterli midir sizce?
Aslında parayla pulla çok işim olmuyor ama hisse senetlerini tutmaktan bezginlik gelmeye başladı ve nakte geçtim. Gerek reklamlardan gerekse de forumda gözüme takılanlardan ING (Turuncu Hesap) ve QNB (Enpara) neden olmasın diye düşündüm.
Önce ING web sitesinden başvurdum. Sorulanları teker teker yazarken annemin kızlık soyadının tamamını istemeleri tuhafıma gitti ama yine de yazdım. En son onaylamaları yaparken birçok işlemlerinin (havale-eft vs) ücretli olduğunu gördüm.
Daha sonra Enpara için formları doldurmaya başladım. Annemin kızlık soyadının yalnızca 2. ve 4. harflerini istemeleri ING konusunda işkillendirdi. Ayrıca neredeyse tüm bankacılık işlemleri ücretsizdi. Spotify-Netflix indirimleri de cabası... Faiz oranları da 1,25 kadar daha fazla gözüküyor.
Bu iki bankayı kullanan var mı ya da alternatif sunabilecek? Yatırmak istediğim miktar devlet garantisi için 100K ama kafama yatarsa 500-600K olmadı 100-100 dağıtırım :)