Dolar yüksek, faiz yüksek fakat hala ihracat ithalatı geçemiyor aylık bazda. Bunun sebebi dış ülkelerle iyi bir ilişkiler kurulmamasından kaynaklı. Dışilişkileri iç siyaset haline getirirsen kazığın boyutu da büyük olur.
Printable View
Dolar yüksek, faiz yüksek fakat hala ihracat ithalatı geçemiyor aylık bazda. Bunun sebebi dış ülkelerle iyi bir ilişkiler kurulmamasından kaynaklı. Dışilişkileri iç siyaset haline getirirsen kazığın boyutu da büyük olur.
Tüik: Ihracatın ithalatı karşılama oranı mayıs ayında %64,8'e geriledi, önceki %64,9
tüik: Dış ticaret açığı mayıs’ta 7,76 milyar dolar oldu, önceki -6,69 milyar dolar
TL, 100 KASLAN gücünde...:)
istikrarın ayak sesleri...:bravo:
bunu not ettik...borsa ptesi:94.000 iken 60.000 bekleyen vardı...(özelikle berrforeva)
haklı çıkarsa arkadaşın heykelini İSTİNYE ye dikelim..kesinlikle büyük takdiri hak
edecek..
benim beklentim : buralar ORTA VADE HİSSE İÇİN güzel yerler...12 ay sonra bu fiyatlar zor..
OHAL ,kalkıyor..tüzük gereği poz. alamayan fonlar İSTİKRARLI TÜRKİYE ye gelecek..
GÜÇLÜ VOLTRAN vari bir EKONOMİ ceo SU GELİYOR...
REKOR APS TEORİSİ.....FAZLA SAYMAMAYAYIM...
vob,HERİF BİLİR...3.000 puan bile can yakar...bir şey söylemek zor...[
NOT: SON 2 HAFTA YABANCI 500 MİL. DOLAR ALIŞ YAPMIŞ(MB PERŞEMBE VERİLERİ)
Sen daha iyi mi bilecen. Bak halk reisi destekliyor. Demek ki doğru yapıyor. Demek ki ekonomi batsa da savaş çıksa da reis haklı. Artık eleştirmeyi bırakalım. Hatta siyaset yapmayalım. Herşeyi reise bırakalım. İstediği herşeyi yapsın. Sonuçta hakettiğimiz gibi yönetileceğiz.
Bakalım ne kadar uzlaşma olacak..şahsen HERİF in uzlaşmaya fazla yükle gitmeyeceğine inanıyorum..
artık siyaset bile konuşmak istemiyorum...RTE ,ALLAH ömür verirse(amin) daha 5 yıl BAŞGAN....
Onun için ne konuşsak daha erken...Yerel seçime 9 ay var ama o zaten çok önemli değil..
Tarihin en kotu piyasa gunleri yasanacak 5 yil boyunca.
Yaz aylari yatay gevseme rte ekonomi hk konusmaya baslayinca tl cakilma kaldigi yerden devam.
4.4 4.2 dip adaylari
Hayırlısı olsun. Sadece Reise oy vermeyenlerin istediği artık daha ılımlı bir siyaset akp yi sevmeyenlerin terörist vatan haini ilan edilmemesi toplumun her kesimini kucaklayan bir yönetim anlayışı. Yani herkesin ortak istediği birlik beraberlik içinde huzur dolu güçlü bir Türkiye.
Gecen sene dolarin dibi 3.38 agustosun son gundu sanirim.
Yine yaz boyu yatay gevseme olabilir.
Sonra yukari. Tabi rte haftaya konuşmaya baslarsa mb hakkinda ordan doner
para kazanmak için bu forumdayım..elbette siyasi görüşüm var..ama pozisyon alınca bunu düşünmem doğru olmamalı..
YAĞMUR YAĞIYORSA; ŞEMSİYEMİ AÇSAM SA AÇMASAM DA YAĞMUR YAĞAR..
145.000 DÜŞÜŞTE aps 400.000 iken,NU,AŞIRI ALIM,2 Lİ TEPE VE ÜÇGEN FORMASYONUNU İFADE ETTİM...hatta5-6 hafta içinde 20.000 puan beklediğimi ifade etmiştim...o zaman şiddetle karşı çıkanlar...şimdi KRİZZZZZZZ DİYOR..
kriz demekle kendiniz ne kastediyorsunuz bilemem ama ortalama bir yatırımcı KRİZZZ DENİLİNCE endeks short anlar...
esasında KRİZZZ denilindiğinde; SHORT ALGISI OLUŞUR...umarım hata etmezsiniz ve vebal almazsınız...
Euro tl son gun 9 kurus makas.
Fx oynanadim hic orda da bu rezillik var mi
Vob iyice enayilik olmaya basladi
5.295
5.384
Kriz faizlerin kurların enflasyonun yukselmesi alim gucu kisi basi gelirin dusmesi demektir.
Borsa ile kriz orantili degildir.
Arjantin borsasi gibi
dolar geçen cuma kapanış (seçim öncesi son gün): 4.69
şimdi 4.56
--borsa cuma kapanış: 95800...şimdi:97470
eğer bu tablo kriz ise umarım bu kriz uzun zaman TRENT HALİNDE DEVAM EDER...
Kriz olduğuna inanan dolar longlasin 2.8 3.4 3.8 4.2 4.5 cok duyuldu bi masallar yillardir
6 ay sonra sonbahar ortalarinda 5.4 oldugunda da kriz diyen longlasin :)
yıllardırı bırak son 1,5 senede burada birisi en az 10 kere efelenmiştir burada...kriz olduğuna inanan dolar longlasın hodri meydan laflarını unutmadık...acaba kriz olmadığını düşünen bu zat burada her efelendiğinde doları cesaret edip shortlamış mıdır? shortlamışsa hali nicedir? kaç kez batmıştır acaba? vebal almış mıdır acaba?
haaa kendisi paçası yiyip burada her yazdığında doları shortlayamadıysa burada milletin dolar longlamasını niye bekler?
sorular sorular sorular...
saçma sapan konuştun evlat...benim krize inana DOLAR LONGLASIN SÖZÜM 4.45 TEN SONRASIDIR..
DOLAR 3.90 İKEN ÇANAK VAR..HEDEF 4.40 DİYEN BENİM..
ULAN BİR KERE NE DOLAR NE VOB HAKKINDA söz söyleme cesaretin olmadı..son 2 yıllık tüm mesajların ortada ...KORKAKSIN...ANCAK poz. al,kapat sonra..şuradan işlem yaptım SAÇMALIĞININ PATENTİNE SAHİPSİN..
Bak koçum: ben ne diyorum ORTA VADELİ HİSSE İÇİN GÜZEL YER...fikir beyan ediyorum..bu ÖZGÜVENE SAHİBİM...
korkaklar,cesurlara laf söyleme HADSİZLİĞİNE SAHİP DEĞİLDİR..
korkaklar hele hele DARBEYİ 15 TEMMMUZ SAAT 22.00 de burada alkışlayanların gözüm de hiç bir kıymeti yok...NAŞ...
7 MAYIS MESAJIMA BAK..TÜM EKRAN GÖR. ORADA...
Kamar denen biri var 3.88
Twiti su dolar 4 olcak diyorlar. Olacak ama 3.74 olacak diyor.
4.94 oluyor :)
O ara surekli dolar dusecek diyor.
Biraz gevseyince sukur bildik gene diyor demedim mi size dusecek diye :kahkah:
Psikolojide vardir bu sanal rahatlama
Reel portfoydeki aciyi dindirme de denir buna
batık orjinal metastokcu öttü yine...forumun ayaklı yalan makinesi...hala bekliyoruz orjinal metastock faturasını...
inandığınız gibi POZ.ALIN...
vicense denilen adam 145.000 vobda,ÜÇGEN VAR..AŞAĞI 20.000 var dediğimde kafaya alan adamdır...
o zaman bu zat ile tartıştım..
benim tek dolar poz. var...4.20 shor...4.114 kapama...başka dolar ile işim olmaz.
mesajlar orada...
benim lafım HOBİDİKLER...madem KRİZ VAR DİYORSUN DE Kİ: VOB 116.000 DEN SHORTLADIM..DOLAR 4.60 DAN LONGLADIM...
BUNU SÖYLEYEMİYOR....
BEN DOLARA BULAŞMIYORUM AMA KRİZ YOK DERİM VE HİSSE İÇİN BURALARIN MÜKEMMEL OLDUĞUNU İFADE EDİYORUM...
BU CESARETİ GÖSTREMİYORSAN,SAÇMA SAPAN ALGI YAPMA...
Bu rep alma alintilanma twitte begeni rt ler.
Iddialı efelenmeler
Hep aciyi dindirme icin yapilan rahatlama cabalari
Reel de batik portföylerin belirtisidir
Defalarca battigini itiraf ettin kimse demedi ;)
Sen dedin battigini 6 midi 9 mudu onu hatirlayamadim
Vob da hayatimda birkez mc yemedim
Seb simdi dolar longlayin demedigini mi iddia ediyorsun 4.3 dan ayni kamar gibi
Brn aylardir kriz var dedim sukur yanilmadim da.
1.9 cent net krizdir
29 Haziran Cuma 11:18 TURİZM BAKANLIĞI: YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI MAYIS'TA YILLIK %27,3 ARTTI, ÖNCEKİ 28,3
29 Haziran Cuma 11:17 TURİZM BAKANLIĞI: YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI OCAK-MAYIS'TA %30,81 ARTTI
29 Haziran Cuma 11:16 TURİZM BAKANLIĞI: YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI OCAK-MAYIS'TA 11,46 MİLYON OLDU
29 Haziran Cuma 11:16 TURİZM BAKANLIĞI: YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI MAYIS'TA 3,68 MİLYON OLDU
USD ve EURO nun gevşemesinde TURİZM in de etkisi olabilir bu aylarda...
Defalarca battim diyen adam baskasini karaliyor sosyal medya iste :)
Benim icin tek gercek portfoy ve burdaki orta vade gorusum faydalimi.
Faiz 10 un uzerindeken kriz diyip 20 diyen benim
Dolar 4 altindaken kriz var diyip 4.8 diyen benim
-vob 145.000 ken düşüşe karşı çıktın...30.000 puan indik...üstelik benim düşüş argumanlarıma bir tek sen ŞİDDETLE karşı çıktın..
-geçmişte 100 kere batsam ne olur...son 4 yıl DIR çok iyi para kazanıyorum...ama burada kaybeden varken ŞIMARMAM...
Mesele ANKA KUŞU gibi küllerinden doğup,istikrarlı sürekli yükselmektir...
-ben dolar shortlamam-longlamam (sadece bir ker yaptım cuzi karla çıktım)..sözüm sana madem kriz olacak diyorsun: dolar 4.56 DAN AKTİFTEN LONGLUYORUM DEME CESARETİN VAR MI?...Eğer varsa bunu not alacağım..ve 2 ay sonra seni tebrik edeceğim...
ama bunu diyemiyorsan İKİDE BİR KRİZZZZ algısı yapma...
ben diyorum. endekste yükseliş bekliyorum..bunun için : işc,akbnk,halklbnk,ykbnk aldım...BU CESARETİ GÖSTERİYORUM...
sende bu şekilde konuş ve poz. al..yoksa SUSSSSSSSSSSSSSS...
kimse yok topicte diğer topicte böyle...garip...tıngır mıngırda olsa yükselişte var yani öyle yatay giden bir piyasada yok...herkes nerede acaba?
Yaz onemli etki gecen yaz 30 agustos dipti. Turist girisi cok olcak
Niye ekonomiye guvenmiyormusun uzun vadede
Bak faiz dusecek cikacak degil net seviye seviyorum ki tarihi yuksek yerlerde olmasina ragmen :)
Dolar iki ay yatay gevseme mümkün
Ekonomiye guvenen orta uzun da da cekinmez :)
Ya neyin sidik yarışını yapıyosunuz ?
Somut bilgi paylaşın yeter...Ya da kendi görüşünüzü yazın...Aksi görüştekileri boşverin...
kriz dediğin bu muydu?..bak akıllandın...zaten bu ülkede %20 faiz ve ona yakın enflasyon var...yani dolar şimdiki fiyatı bile 12 sonra ,enflasyon-faize baksan %20 artış ile: 5.50 eder...
bu fiyat(5.50) şimdiki 4.60 ın gelecek 12 ay sonraki normal değeridir...
kriz diyordun..RTE başa gelirse dolar 8-10 olacak SLOGANININ sahibisin...ayakların yere basmaya başladı...
5.50 zaten 12 sonraki normal değerdir(enflasyon farkı ve faiz getirisine göre)..ama ben yinede 12 sonra o fiyatı aşağısında olacağına inanıyorum...borsada hakkında zaten kararlı fikrim var...
Genele yayılmış kısa vadeli bir tepki var şimdilik (120.000 den 92.000 lere düşüşe karşı) endekste ve hisselerde...Bakalım...100.000 üstüne atarsa durumlar daha da düzeliyor diyebiliriz. Alternatif rakamlara da bakarak...
5.8 6.4 1 yil.
5 yilda cift hane kacinilmaz.
3.8 de de tartistik aynisini 4.4 da da ilerde de aynisi olcak :kahkah:
Yenilen kabullenmiyor sanal tatmin amac .
Defalarca battigini kendi agziyla iiraf eden hem de cok kez biri hayatinda mc yemeyen biriyle tartisabiliyor :).
Son soru kac kez battin ben 6 ile 9 arasinda kaldim bikez 6 bikez 9 demistin ?
Son soz gercekleri kabullenmezsen daha cok batarsin vob da
Sana tatminden siyrilip zararlari nasil kapatabilirim derdine dus bence ve tavsiyem vob u kapat anca ve anca spot ile zararlarini kurtarirsin
Vob da batan birinin vob la geri alma sansi sifirdir
Bu vob da batmayan yoktur 8 defa da ben battım ,tamamen sıfırladım ,hisselerim vardı iyiki onlarla yola devam ettim,vob da 2 yıldır eksi olmadan kazanıyorum ama eski hayallerim ,beklentilerim yok tabi,makul günlük siğara,pazar ,çocuklara harçlık çıktımı tamam,hayellerim hisseler de uzun vade bekliyorum
119350 short:wu:
VALLAHİ SAFSINIZ SİZ..:oleyo:
psikoloji,negatif enerji,ters mantık vs. bilmiyorsun...
beni standart muhafazakar kişilerle kıyasladın:):)
MUSİBETTE BERABER OLMANIN hazzını yaşayacaksın,bildiğin gibi olsun...
haydi sana da HAYIRLI CUMALAR....
NOT. O MESAJLARINI NOT ALDIM...
Eurtl 9.5 kurus makas bi benim mi dikkatimi cekiyor bu
Akıllı bir yatirimci bu vob da poz almaz ya da minimum riskle oynar