Haberim yok modunda takılıyor bugün :)
Printable View
Net Dönem Karı veya Zararı
24.339.562
esasa faaliyet karı 33 milyon
Bilançoya şöyle bir baktım tüm kalemler normal seyrinde iken bu çeyrekte oluşan finansman giderinin mantıklı bir açıklamasını bulamadım. İlk çeyreğe göre borç rakamı ve kur hareketinde pek bu değişim yokken bu kadar afaki finansman gideri normal değil.
Borçlardan finansman gideri yazmış ams beklenen ciro artışları olduğunda bir jantsa, egeen olmaya adayım diyor.
Bilanço güzel.
Finansman giderleri çeyreklik 20 milyon gelmiş ama mdv artışı da 18 milyon. Bu parayla makine alımı yapılıyor.
Bu çeyrekte kv 28 milyon TL yeni kredi çekilmiş. Para kasada görünüyor ama 16 milyon kur farkı gideri yazılmış toplam borçtan.
Bu şirkette %100-200 gibi bir bedelli çok güzel olur.
Şirket büyümeye devam ediyor. Sene sonu 50 milyon ve üstü kar beklentimi karşılayacaktır.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=koçari;5482008]tamam güzelde
öhö
öhö
öhööööö
kuyruk çok çok çok fazla uzun.[/QUOTE
Bence bu seneki karlılığı ile yüzde 50 iskontolu , gelecekte elektrikli arabalarda buradaki talep artışı ile ilerde aşırı bir büyüme potansiyeli barındırıyor
Bilançoyu finansman gideri dışında beğendim herkese hayırlı olsun.
Şirket yatırım finansmanını yabancı kaynak ile yapıyor.
Gerek Gebze gerek Sancaktepe fabrikasına yapılan yatırımlar için bir bedelli sermaye artırımı gelmesi çok yerinde olur kanaatindeyim.
Bosch ve Siemens’in Almanya ve Polonya’daki fabrikaları içinde TUCLK tarafından üretim ve satış teklifleri verilmiş olup sürecin olumlu
sonuçlanması halinde yakın gelecekte, bu iki tesiste içinde üretim sevkiyatlarına başlanacaktır. Gebze Ekim'de açıldıktan sonra yeni iş
ilişkisi potansiyeli de mevcuttur.
Döviz pozisyonu artıda iken bu kadar kur zararı niye anlamadım , kurlar yükseldi halbuki ,
Haziran sonu döviz bazlı kredi 95 milyon civarında iken banka kredi kaynaklı 20 milyon kur zararı ne ? Kurlar % 21 mi yükseldi son çeyrekte , artı bu şirketin dövizli alacakları ve finansal varlığının kur etkisi nerde , döviz pozisyonu + iken bu kadar yüksek net kur zararı ne anlaşılmıyor
Bir karakterin olsun, yazık...
Bu gidişle borsada yatırımcı kalmayacak, artik kendiniz çalar kendiniz oynarsınız, sermaye ye yakın kar açıkla eksi 3-4 açılış yap.
Begenmeyenler satsin sonra yolunu bulur. Senelik 45 ml kâr gelse bile yillik karina gore 10 fk altinda işlem görüyor olacak, biraz bekletecek sadece . Satacaktim dun aslinda ama ne aliyim diye bakarken tuclk potansiyelinde cok hisse kalmamış. Bir tane varda onun patronu bunlardan beter:) orta vade tutmaya devam..
Şuan bistte para yok; tuğclk e özel bir durum değil. Müthiş bilançolar, haberler, anlaşmalar geliyor tahtalarda tık yok. Çünkü tahtacı bile artık bu faizde reel para kazanamıyor.
Tuğçlk için fin giderleri bi türlü anlayamıyorum. Bütün faizi bu çeyrekte mi ödediler? Bu mevcut borcunun bir yıllık faizine denk hemen hemen. Her çeyrek bu kadar finansal gider yazsa büyük sıkıntı , bu sebeple bu giderin sebebini anlamalıyız.
Syn kors bu konuyu şirkete soracak; bakalım ne diyecekler?
yine de şu an ihracat potansiyeli olan bir düşük sermayeli bir şirket için en azından yüzde 30-40 iskontolu,özsemayesi
35 milyon atmış 6 ayda şu an anladığım kadarıyla tek fabrikayla bu kadar 2 fabrikayla daha yüksek ciro yapma olasışığı var..Bu fiyatlara egeen,erbos almaktansa....
Hocam şirket güzel; hikaye güzel; göreceli iskonto güzel. Sadece bu finansal giderlerin sebebini öğrenmek istiyorum. Çünkü bütün borcun yıllık faizi kadar fin gider tek çeyrekte biraz garip geldi bana. Şirketi arayacağım, bakalım neymiş.
Bilanço zaten ya fin gideri ile; ya genel yönetim gideri ile; yada maliyet artışı ile çirkinleşir.
Hi benzerini infoda gy gideri altında yaşadık. Bu giderlerdeki gariplik çözülsün miktarı önemli değil benim için.
Telefon ile durumu sordum.
2.Ç'de Gebze yatırımı ve Sancaktepe fab. makine yatırımı için EURO kredilerin artmasından dolayı bu kadar gider olduğu söylendi.
1.Ç kapanışından sonra 2.Ç içinde yatırımların arttığını düşünüyorum.
Fabrika açılıncaya kadar sabır etmek gerekiyor gibi.
Sorumu mail yoluyla da sordum ona henüz cevap gelmedi.
Syg.
Şirket tamamen sallamış. İki çeyrek arasında o kadar Euro borç artışı bile yok ki finansman gideri olsun. 200 milyon liralık Euro borçlanırsan ancak o kadar gider yazarsın.
Bende ikna olmadığım için mail ile cevap verilmesini bu yüzden talep ettim.
Hayatımızda ilk kez bilanço ve gelir tablosu incelemedik.
Bunun nereden geldiğini madem gider olarak yazdılar açıklamakla mükellefler.
Bilanço kötü değil ancak neden daha iyi gelecekken aaa gider yazmışlar deyip hakkımızı aramayayım.
Syn kors bence bu mesele çok çok önemli; malum ülkemizde denetleyici kurum içi boş kağıttan kaplan bir kurum ve patronlar faliyetten çok tahtalarla ilgilenir. Bu nu onlarca kez yaşadık.
Keşke etkin bir ky derneği vs olsaydı; bu adamları mahkemelerde öttürürlerdi.
Oyak gibi bir kurum bile şaibeli işler yapabiliyor. (Hekts insider olayları) buda bizim yatırım alanımızı daraltıyor.
Tuğclk patronu zaten mimli; bu kalemi satır satır açıklamak zorundalar.
Saygılar.
Sayin Kors,
Maalesef yeni Yatirimci iliskileri uzmanimiz maillere pek cevap vermiyor ama telefonla ulasabiliyoruz..
Gerci Onur beyin maillere cevaplari da evet/hayir cinsinden kisa kisaydi ama hizliydi.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar biliyorum çok saçma gelecek ve büyük ihtimal de doğru değil ama şöyle bir ihtimal aklıma geliyor.
Ek 27566 ilk çeyrekte şirket neredeyse hiç kur farkı gideri yazmamış. Sadece 125.000 tl civarı gözüküyor.
Ek 27567 fakat yükümlülüklere baktığımızda 1.çeyrek sonunda 75.000.000 TL civarı yabancı para cinsinden kredileri mevcut. 2020 sonuna baktım o zamanda 72.000.000TL civarıymış. Kurun bu ilk çeyrekte %10 civarı arttığını düşünürsek en azından 7.000.000 TL kur farkı gideri yazması gerekiyordu. Ama 125.000TL yazmış. Bu gider acaba 2.çeyrekte topluca yansıtılmış olabilir mi? Toplu yansıtılsa dahi gider fazla gözüküyor ama ilk çeyrekte de bu rakam çok az yazılmış onu kabul etmemiz gerekiyor. Şirketin bunu nasıl hesapladığını çözemedim.
Şirketi kesinlikle savunmaya çalışmıyorum ve bu durumdan ben de çok rahatsızım. Yatırımcı ilişkileri umarım en kısa zamanda bu konuda detaylı bir şekilde bizi aydınlatır ama aklıma sadece bu ihtimal geliyor. Dediğim gibi muhasebe bilgim çok zayıf tamamen saçmalamış olabilirim.
İki çeyrek toplamına bakıldığında finansman giderlerinde bir anormallik gözükmüyor ancak sadece ikinci çeyreğe bakıldığında tuhaflık var. Çok yüksek ihtimalle iki çeyrek arasında muhasebeleştirme farkından kaynaklanan bir değişim var. İlk çeyrekteki kur artışına göre gerçekleşen gider çok azdı. Totaldeki durum normal gözüküyor.
Sn. Gueno kesinlike katılıyorum. Biz hakkımızı arayalım yatırımcı olarak şirkette kurumsallık anlamında kendisini geliştirsin.
Yaptık oldu ya getirmesin.
Yoksa şirkette, yöneticileri de işinin ehli sektörde en iyi olmaya çalışan güzel insanlar.
Yani sahada kazanıp masada kaybetmeyelim :cool:
Herkesin maili vardır.
En azından sormuş olalım.
Adresleri bırakıyorum:
tugce.kaplan@tugcelik.com.tr
tugcelik@tugcelik.com.tr
yatirimciiliskileri@tugcelik.com.tr
Syg.
TUGCE-Lik sirketinin yatirimci iliskileri TUGCE hanim sirketimize ugurlu gelsin.. :)
Iyi denk gelmis. SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar.
19.08.2021 tarihinde göndermiş olduğunuz finansal tabloda çeyreklik finansman gideri
20.673.383 TL olarak açıklanmıştır.
Bu giderin dipnotuna gittiğimde ise
19 nolu dipnottaki ''banka kredilerden kaynaklı kur farkı giderleri ''
kalemindeki 16.811.425 TL değerindeki rakamın sehven yanlış yazıldığını, bu sebeple net dönem karının en az 10 milyon TL eksik geldiğini düşünüyorum.
Finansal raporu incelediğimde Döviz bazlı toplam kredi tutarınız 95.277.332 TL olup
Çeyrek içindeki kur kapanışları ve değişimleri
USD 8.6803 (değişim %4.25)
EUR 10.3249 (değişim %5.69)
Şeklinde gerçekleşmiştir.
Bu hesapla banka kredilerinden kaynaklanan kur farkı giderlerinin maksimum 5.421.280 TL olması gerekirken yayınlanan tabloda 16.811.425 TL yazılmış,
Böylece çeyreklik finansman gideri 20.673.383 TL olarak oluşmuş
Açıklanan net kar olması gerekenden 10-11 milyon daha az gelmiş,
Bu sebeple hisse fiyatı bugün %5,63 değer kaybetmiştir.
Bu konuda ivedi olarak finansal tablonun düzeltilip yeniden gönderilmesini arz ederim .
Saygılarımla…
guncel@guncelgroup.com.tr
tugcelik@tugcelik.com.tr
tugce.kaplan@tugcelik.com.tr
yatirimciiliskileri@tugcelik.com.tr
Bu adreslere bu şekilde mail attım ortaklar.
Normal değil.
İlk çeyrek 7 milyon civarı
2. Çeyrek de 5,5 milyon civarı olmalı.
16 milyona yine ulaşılamıyor
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Dönem içinde kredi alınıp kapatıldıysa tabloda olmak zorunda değil mi?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ben öyle bir zorunluluk bilmiyorum. Nakit akış tablosunda yazılıyor galiba. Bir de önceki mesajınızda verdiğiniz kapanış kurları yanlış. İkinci çeyrek için 29 Haziran ( bir önceki gün) kapanış kurları alınır. Dolar 8.705 Euro 10.364 yanlış hatırlamıyorsam. Zaten rakamlar bilançoda da vardır.
Kurlar çok bi şey değiştirmiyor.
Geçen seneyi de inceliyorum. Yine bu kalemde tutarsızlıklar görüyorum.
İsteyen istediği gibi yorumlayabilir bu kalemi. Bence etik değil açık hiç değil.
Bir de ilk çeyrek olması gerektiği gibi yazsalar bu çeyrek beklenti yükselmez, belki bu gelen karla bugünü mutlu kapatırdık.
İşin bir de böyle bir boyutu var…
Bende bu kalemde sıkıntı olabileceğini düşünüyorum zaten ilk bilanço açıklandığında da yazdım. Ama toplamda değerlendirdiğim zaman normal de olabilir. Yatırımcı ilişkilerinin yapmış olduğu açıklamanın saçma olduğunu söyleyebilirim sadece.