Sayfa 199/340 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1.  Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    Bende ikna olmadığım için mail ile cevap verilmesini bu yüzden talep ettim.
    Hayatımızda ilk kez bilanço ve gelir tablosu incelemedik.
    Bunun nereden geldiğini madem gider olarak yazdılar açıklamakla mükellefler.
    Bilanço kötü değil ancak neden daha iyi gelecekken aaa gider yazmışlar deyip hakkımızı aramayayım.
    Syn kors bence bu mesele çok çok önemli; malum ülkemizde denetleyici kurum içi boş kağıttan kaplan bir kurum ve patronlar faliyetten çok tahtalarla ilgilenir. Bu nu onlarca kez yaşadık.

Keşke etkin bir ky derneği vs olsaydı; bu adamları mahkemelerde öttürürlerdi.

Oyak gibi bir kurum bile şaibeli işler yapabiliyor. (Hekts insider olayları) buda bizim yatırım alanımızı daraltıyor.

Tuğclk patronu zaten mimli; bu kalemi satır satır açıklamak zorundalar.

Saygılar.

2. Sayin Kors,

Maalesef yeni Yatirimci iliskileri uzmanimiz maillere pek cevap vermiyor ama telefonla ulasabiliyoruz..

Gerci Onur beyin maillere cevaplari da evet/hayir cinsinden kisa kisaydi ama hizliydi.
     Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    Bende ikna olmadığım için mail ile cevap verilmesini bu yüzden talep ettim.
    Hayatımızda ilk kez bilanço ve gelir tablosu incelemedik.
    Bunun nereden geldiğini madem gider olarak yazdılar açıklamakla mükellefler.
    Bilanço kötü değil ancak neden daha iyi gelecekken aaa gider yazmışlar deyip hakkımızı aramayayım.
    SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Arkadaşlar biliyorum çok saçma gelecek ve büyük ihtimal de doğru değil ama şöyle bir ihtimal aklıma geliyor.

1.jpg ilk çeyrekte şirket neredeyse hiç kur farkı gideri yazmamış. Sadece 125.000 tl civarı gözüküyor.

2.jpg fakat yükümlülüklere baktığımızda 1.çeyrek sonunda 75.000.000 TL civarı yabancı para cinsinden kredileri mevcut. 2020 sonuna baktım o zamanda 72.000.000TL civarıymış. Kurun bu ilk çeyrekte %10 civarı arttığını düşünürsek en azından 7.000.000 TL kur farkı gideri yazması gerekiyordu. Ama 125.000TL yazmış. Bu gider acaba 2.çeyrekte topluca yansıtılmış olabilir mi? Toplu yansıtılsa dahi gider fazla gözüküyor ama ilk çeyrekte de bu rakam çok az yazılmış onu kabul etmemiz gerekiyor. Şirketin bunu nasıl hesapladığını çözemedim.

Şirketi kesinlikle savunmaya çalışmıyorum ve bu durumdan ben de çok rahatsızım. Yatırımcı ilişkileri umarım en kısa zamanda bu konuda detaylı bir şekilde bizi aydınlatır ama aklıma sadece bu ihtimal geliyor. Dediğim gibi muhasebe bilgim çok zayıf tamamen saçmalamış olabilirim.

4. İki çeyrek toplamına bakıldığında finansman giderlerinde bir anormallik gözükmüyor ancak sadece ikinci çeyreğe bakıldığında tuhaflık var. Çok yüksek ihtimalle iki çeyrek arasında muhasebeleştirme farkından kaynaklanan bir değişim var. İlk çeyrekteki kur artışına göre gerçekleşen gider çok azdı. Totaldeki durum normal gözüküyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Syn kors bence bu mesele çok çok önemli; malum ülkemizde denetleyici kurum içi boş kağıttan kaplan bir kurum ve patronlar faliyetten çok tahtalarla ilgilenir. Bu nu onlarca kez yaşadık.

Keşke etkin bir ky derneği vs olsaydı; bu adamları mahkemelerde öttürürlerdi.

Oyak gibi bir kurum bile şaibeli işler yapabiliyor. (Hekts insider olayları) buda bizim yatırım alanımızı daraltıyor.

Tuğclk patronu zaten mimli; bu kalemi satır satır açıklamak zorundalar.

Saygılar.
    Sn. Gueno kesinlike katılıyorum. Biz hakkımızı arayalım yatırımcı olarak şirkette kurumsallık anlamında kendisini geliştirsin.

Yaptık oldu ya getirmesin.

Yoksa şirkette, yöneticileri de işinin ehli sektörde en iyi olmaya çalışan güzel insanlar.

Yani sahada kazanıp masada kaybetmeyelim

Herkesin maili vardır.

En azından sormuş olalım.

Adresleri bırakıyorum:

tugce.kaplan@tugcelik.com.tr
    tugcelik@tugcelik.com.tr
    yatirimciiliskileri@tugcelik.com.tr

Syg.

6.  Alıntı Originally Posted by HEG Yazıyı Oku
    Sayin Kors,

Maalesef yeni Yatirimci iliskileri uzmanimiz maillere pek cevap vermiyor ama telefonla ulasabiliyoruz..

Gerci Onur beyin maillere cevaplari da evet/hayir cinsinden kisa kisaydi ama hizliydi.

HEG hocam en azından mailleri şirket yöneticileri de görüyor o minvalde atmakta fayda var

Daha yeni başladığı için göreve iyi veya kötü diyemiyorum.

Katkısını 3. çeyrek faaliyet raporunda göreceğiz

7. TUGCE-Lik sirketinin yatirimci iliskileri TUGCE hanim sirketimize ugurlu gelsin..

Iyi denk gelmis.
     Alıntı Originally Posted by KoRs Yazıyı Oku
    HEG hocam en azından mailleri şirket yöneticileri de görüyor o minvalde atmakta fayda var

Daha yeni başladığı için göreve iyi veya kötü diyemiyorum.

Katkısını 3. çeyrek faaliyet raporunda göreceğiz

8. TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

Merhabalar.
    19.08.2021 tarihinde göndermiş olduğunuz finansal tabloda çeyreklik finansman gideri

20.673.383 TL olarak açıklanmıştır.
    Bu giderin dipnotuna gittiğimde ise
    19 nolu dipnottaki ''banka kredilerden kaynaklı kur farkı giderleri ''

kalemindeki 16.811.425 TL değerindeki rakamın sehven yanlış yazıldığını, bu sebeple net dönem karının en az 10 milyon TL eksik geldiğini düşünüyorum.

Finansal raporu incelediğimde Döviz bazlı toplam kredi tutarınız 95.277.332 TL olup
    Çeyrek içindeki kur kapanışları ve değişimleri

USD 8.6803 (değişim %4.25)
    EUR 10.3249 (değişim %5.69)
    Şeklinde gerçekleşmiştir.

Bu hesapla banka kredilerinden kaynaklanan kur farkı giderlerinin maksimum 5.421.280 TL olması gerekirken yayınlanan tabloda 16.811.425 TL yazılmış,
    Böylece çeyreklik finansman gideri 20.673.383 TL olarak oluşmuş
    Açıklanan net kar olması gerekenden 10-11 milyon daha az gelmiş,
    Bu sebeple hisse fiyatı bugün %5,63 değer kaybetmiştir.

Bu konuda ivedi olarak finansal tablonun düzeltilip yeniden gönderilmesini arz ederim .
    Saygılarımla…

guncel@guncelgroup.com.tr

tugcelik@tugcelik.com.tr

tugce.kaplan@tugcelik.com.tr

yatirimciiliskileri@tugcelik.com.tr

Bu adreslere bu şekilde mail attım ortaklar.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Sayfa 199/340 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •